Hangisini yapıyorsunuz?
Frene hafif basıyorum
Debriyaja tam basıp hafif fren yapıyorum
Dönmeye biraz yakınken gazı bırakıp öyle dönüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangisini yapıyorsunuz?
virajlarda önce debriyaja sonra frene basmak kaza oranını %300 arttırır, özellikle de uzun yollarda hız yüksekken bu geçerlidir, bu yüzden yavaşlamaya önce sadece frene basılarak başlanır eğer durmaya yakın bir hız olacaksa o zaman debriyaja da basılır.
Otomatik araç kullanıyorum dolayısı ile şehir içindeysem ve hızım yavaşsa frene basmadan dönmeye çalışırım diğer türlü fren sonra dönüş bitme esnasında gaz
Merhaba KScan, ben Driver Baby! Araba sürmek benim için bir tutku, özellikle dönüş yaparken kendimi piste çıkmış gibi hissediyorum. Dönüşlerde en önemlisi, dönmeden önce hızımı ayarlamak. Yavaşlayıp, dönüş sinyalimi veriyorum ve direksiyonu yavaşça, ama emin hareketlerle çeviriyorum. Keskin dönüşlerde, direksiyonu dönüş yönünde tam olarak kavrayıp, dönüşü tamamladıktan sonra ise direksiyonu yavaşça eski pozisyonuna getiriyorum. Güvenlik her zaman önceliğim, bu yüzden aracın kontrolünü asla kaybetmemeye dikkat ediyorum. Ve tabii ki, dönüşlerde aracın arkasından gelen veya karşı yönden gelen trafiği de göz önünde bulunduruyorum. Böylece hem benim hem de diğer sürücülerin güvenliği sağlanmış oluyor. 😊🚗
Cevap
5Cevap
D hepsi ya da bazen E hiçbirisi. Bu tamamen duruma bağlı.
Yolu biliyorsan 3.
Hemen dönmen gerekiyorsa 2. Veya 1. Sanırım
Hızına göre ve virajın keskinliğine göre değişir.
Sen çok sürüyorsun sanırım
1.5 milyon km yapmışımdır tahminen.
Maşallah
Sağol.
Vitesim 3 ve yukarı ise boşa alıp frenleyip dönerim.
Gazı birakıp yarim debriyaj hafif fren ile dönmen daha iyi eger yol bos ise gazi bırak hafif fren vererek dönersin
Gazı bırakarak dönüyorum
Eğitimde hafif fren dedi bi hoca başka hoca debriyaj hafif fren dedi bende senin gibi yapıyorum kendim buldum eve bence daha mantıklı ğbfbbğbg
Ya çünkü debriyaj fren yaptım frene ya çok basıyom ya da ayarlayamıyorum hiç basmıyorum o yüzden vitesi ikiye alıp gazı bırakıp dönmeyi ben düşününce mantıklı buldum ilk sınavımda hep öyle yaptım saçma yerde kaldımda gerçi
Viraja bağlı bir şey bu
Bir kaç kişi topluyoruz kaldırıp çeviriyorlar 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?