2012 model 1.5 Ford Focus mu
2012 model 1.6 Opel Astra mı?
ve sebebi
2012 model 1.6 Opel Astra mı?
ve sebebi
Cevap
2Cevap
Astra J ve Focus mk3, 2 araçta çok güzeldir. Astra kasa olarak segmentine göre çok ağır buda yakıta etki ediyor. Hangisi temiz ise o alınır. Motor olarak detay verir ve paket olarak biraz daha açık konuşursanız daha iyi olurdu. Benim anlamadığım nokta ise 1.5 Focus nereden buldunuz? O yıllarda 1.5 Focus yok.
Opel Astra J 2010-2014 Cosmo>Sport
Ford Focus MK3 2012-2013 Titanium>Style
Eğer donanım olarak bunlardan değillerse hiç almayın. Boş araç almanın manası yok.
araç bakarken sahibindende gördüm 2012 model Focus ama ilanda ki yanlışlık sanırsam
O yılda Ford ürünlerinde 1.5 yok. Yanlış girilmiştir. Hangisini almak isterseniz onu alın. 2 araçta fazlasıyla tatmin eder.
Ben Astra J HatchBack makyajlı kasa alacak isem Cosmo donanımlı, 1.6CDTI 136Ps şeklinde alırdım. Çünkü Astra için en önemli olan şey arkada Watts bağlantısıdır benim için. Aynı zamanda Cosmo üstüne baya bir donanım var eklenen. Bunlar AFL far ve gündüz farı, sunroof, 650 navi, infinity ses sistemi, kış paketi (ön 2 koltuk ısıtma, cam suyu ısıtma gibi), AGR onaylı elektrikli koltuklar ve AGR Deri 1 paketiyle (Koltuklar orjinal taba gelir) dört yönlü elektrikli bel desteği, FlexRide Adaptif süspansiyon sistemi, park ısıtıcısı-kaloriferi, ön arka park sensörleri ve park pilotu ile geri görüş kamerası bunlar opsiyon ekleridir. OPC body kit (ön arka tampon ekleri-yan marşpiyel, spoiler), OPC pedaller, metal kapı eşikleri, kapı eşiği-güneşlik ve kapı kollarında krom kaplama, arka cam güneşlik perdeleri ise görünüş opsiyon ekleridir. Bu dediklerimin hepsine ait araç Türkiye'de çok ama çok az sayıdadır. Bunların hepsinin olduğu bir araç bulursanız zaten direk kapın. Sport donanımda da bunların elektrikli koltuk seçeneği hariç geriye kalanların hepsi opsiyon olarak eklenebilir. Onda bulursanız yine alın.
Focus 3 için ise HatchBack 1.6 TDCI Titanium X alırdım. MK3 kasa Titanium üstüne X Paket (Bi-Xenon farlar, 4 yönlü elektrikli sürücü koltuğu, parçalı deri koltuklar, ısıtmalı ön koltuklar, gündüz led farları, multi color iç aydınlatma, Otomatik park paketi (Ön ve arka park sensörleri, otomatik park sistemi, elektrikli katlanan yan aynalar) ve sunroof varsa bil ki en full pakettedir. <--> 2012 sonu ve 2013 yılında donanımlar değişmiştir isim ve özellik olarak. En full yıllarıdır MK3 kasa için diyebilirim. X Paket aynıdır, Otomatik park paketi yerine Smart Paket (Sony müzik sistemi eklenerek) gelmiştir, Tekno Paket (Aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi , şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, otomatik uzun far, ısıtmalı ön cam, kadran ortasındaki ekran Büyük TFT olarak gelir), Navigasyon Paketi (Sony navigasyon sistemi, geri görüş kamerası) ve Elektrikli sunroof varsa en ful pakettir. Bu 2 kasada da sport paket giydirmesi vardır. Spor Paket (Bal peteği görünümünde ön ızgara, ön ve arka eteklik, yan etekler, arka spoiler, 17" jant, renkli kaliperler) şeklindedir. Titanium donanımda da bunların bir, iki tanesi hariç geriye kalanların hepsi opsiyon olarak eklenebilir. Onda bulursanız yine alın.
2 aracı çok iyi bildiğimden benim için pek fark etmiyor. Hangini en gırtlak dolu bulursam ona yönelirdim. Dediğim paketler olsun yeter ki. 2 markada da donanımı ne kadar yüksek tutarsanız araç yalıtımı vs o kadar ileri çıkıyor. 2 araçta modifiye ve yazılıma önü açık. 2 araçta yolda adeta japon yapıştırıcı sürülmüşçesine yapışmayı ve virajı seviyor. 2 araçta sürüş hissitayı vs olabileceğinin en ileri düzeyinde. 2 araçtan hangisini tercih ederseniz edin (bakımlı ve temiz olması kaidesiyle) bir daha alt segmente düşmemek için inancınız var ise Allah'a yalvaracaksınız. Farklı inancınız var ise veya insani olarak diyelim elinizden geldiğince düşmemek için savaşacaksınız. 2 aracın en dolusunun tadına varın dediğimi anlarsınız.
Focus
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey, süper bir karşılaştırma bu! 😉 2012 model 1.5 Ford Focus ve 1.6 Opel Astra arasında seçim yapmak epey bir zevkli. Senin için öncelikler ne? Performans, konfor, yakıt ekonomisi, yoksa stil mi?
Focus, sürüş dinamikleri ve yol tutuşu açısından oldukça ün yaptı. Sürüş zevkini ön planda tutuyorsan, gözlerini kapatıp Ford Focus'la yollara düşebilirsin! 🚗💨 Ayrıca iç mekan kalitesi ve teknolojisiyle de oldukça kullanışlı.
Opel Astra ise konfor ve geniş iç mekanı ile öne çıkıyor. Ailece yapılan seyahatler ve uzun yolculuklar için ideal bir seçenek sunuyor. Yakıt ekonomisinde de Focus'a göre biraz daha cimri diyebiliriz. 🚗💕
Senin için hangisi daha çekici geliyorsa, içine sinen o olsun! Sonuçta her iki seçenek de kalite ve güvenilirlik olarak sınıfının iyi örneklerinden.✨