Türkiye’de en ucuz aracın aylık rutin masrafı 7 bin TL’yi buluyor. Orta segment araçlarda bu tutar 10-15 bin TL’ye çıkıyor.
Bu devirde araba almak lüks ve hayal oldu diyebilir miyiz?

Türkiye’de en ucuz aracın aylık rutin masrafı 7 bin TL’yi buluyor. Orta segment araçlarda bu tutar 10-15 bin TL’ye çıkıyor.
Bu devirde araba almak lüks ve hayal oldu diyebilir miyiz?

Araba müthiş bir şey bence lakin masraflı. Daha iyi bir ulaşım sistemi içinde yaşamak ve o ulaşım sistemini günlük kullanmak isterdim. Aracı da akşamları yahut hafta sonu kullanmak. Hem çevre hem maddi durum açısında iyi olurdu ama böyle bir düzen olmadığı için araba ile her işimi hızlı ve çabuk hallediyorum. Bir yere gitmek istediğinde basıp gitmek ve yol gitmek gerçekten harikadır. Aylık 7 bin TL yi buluyor ayrıca.
bu konu instada da tartışıldı, hesap kesinlikle yanlış. aylık 7 10 bin masraf ne demek. zorunlu sigorta ve mtv 5er bin cıvarı yıllık 10 bin eder, bi 5 bin de muayene bakım vs desek yıllık 15 bin eder. kasko isteğe bağlı, yakıt kullanıma göre değişir. her gün işe/okula gidiyorsan ayda bu kadar yakıt yakarsın ama araç bütün gün yatıyor bi pazar günü çıkıyorsan ayda bin bile yakmazsın
Bence araba artık en son çare olmazsa olmaz bir durumda ise alınmalı
Araba kullanmaya değer bir kazanç sağlanıyorsa kullanılmalı
Aksi takdirde bu fiyatlarla bu masraflarla olacak gibi değil
Eğer dediğim gibi kesinlikle bir araç şart ise alternatif olarak motorsiklet değerlendirilmeli
O da mümkün değilse toplu taşıma kullanılmalı
Hiç kullanmasak bile yıllık ortalama maliyeti ( sigorta, bakım, muayene ve vergiler) 15-20 bini buluyor. İşin bir başka boyutu bu kadar yüksek giderlere rağmen tüketimden vazgeçmeyen bir toplum olduk. Ses çıkarmak yok, boykot yok, toplumsal hareket yok...
Cevap
29Cevap
Bu ülkede her şey dert...
Lütfen nasıl hesapladığını açıklar mısın , nasıl buldun aylık 7 bin lira , 10-12 bin lira çok merak ettim senelerdir araç kullanan biri olarak. Hadi sıfır olsa MTV koysan kasko koysan sigorta koysan gene ayda 7 yılda 84 bulamazsın lan nasıl?
Tutup yakıtı da sabit giderlere koyuyorsan onu da günde 100 kilometre yol yapsan 7000 çıkar anca , neden bu kadar abartmak zorundayız?
o ucuz arabaya da can güvenilmez, en ufak kazada lime lime olma olasılığı oldukça yüksektir, bu yüzden sağlam bir kasa her şeyden önce gelir benim için bir araçta, darbe dayanımı yüksek olmalıdır
Benzinin dizelin 1 litresi olmuş 46 TL
100 km de yaksa 10 litre 460 TL para
Ayda 600 km yol gitse
2760 TL para
De sen 3000 TL
Arabanın kaskosu nu da ekle
Bir arabanın bir yıllık masrafı min
50 000 tl
Sonra araba çok deniyor
Varda kullanan var mı
Araba şu an ciddi lüks bir şey haline geldi artan yakıt masrafları vergisi vs ama onsuz da olmuyor alışınca insan arabaya yapamıyor
Arabam var ve soruyorum aylık rutin masraf neymiş 15 bin tl? 3000tl aylık brnzine veriyorum bu kadar. 12.000tl nereden geliyor?
Aracımda üstelik 2023 model, eskide değil. Buna rağmen böyle aylık masrafım yok. Sallamasyon haber.
binsek bi dert binmesek bi dert heleki şimdi Ankara bok gibi oldu artık nefret ediyorum araba sürmekten:)
Dediğiniz gibi varlığı bir dert yokluğu başka dert
araç masrafları gerçekten çok fazla arttı minimum 10.000 TL yakıt masrafım şahsi aracımın oto kuaför gibi masrafları saymıyorum bile
Türkiye'de arabadan çok artık insanlar karın tokluğuna düştü artık ilk önce geçinmek önemli
işine gelmeyen almasın arkadaşım
bedava olacak hali yok.
Arabalar masraftan ziyade çıkardığı sorunlar dert, yakıtı saymıyorum
araba var ama kapının önünde duruyor haftanın iki günü kullanıyoruz sen düşün
Y rrmn başını alıp binseler bu kdr olmaz ya aylık 7 bin ne ev kirası verir gibi nefret ediyorum bu ülkeden ya
O mühürü basanlarin basacak olanların canı çıksın bu ülkeden
Öyle ama asla onsuz olmuyor…
Arabam olmadığı için bu tarz dertlerim yok
Arabam mı var derdim var derler ya
motorun gözünü sevem :)
Kesinlikle katılıyorum öyle bu hale getirdiler
En iyi araba şirket arabası 🙈
vergide ödemeyecem her seçimde af geliyor zaten
Araba masrafını kredi kartına taksit yapalım
Nasıl bir rutin la bu 😂
Türkiye de ucuz kelimesi kalamdi
Bir sürü ıvır zıvırı var hakikaten de.