Alınacaksa Makyajlı kasa ve dizel İcon alınmalı. İçi fersah fersah olan 5 kişi doldur git babam arabası. Araç tahminden daha büyük ve geniş manevraları dikkatli yapmak gerek. Yakıtı ve bakım maliyeti az. Arızaları öyle zor değil. Yerden ideal yükseklikte ve görüş hakimiyeti iyi. Konforu ne aradığınıza göre değişir. Boşuna askeri makam aracı olmadı ve peynir ekmek misali satmadı.
Gelelim cenaze namazına; yol tutuşta asla ama asla güvenilmeyecek bir model. Hiç beklemediğiniz anda arkayı birden atıyor ve pilotajınızın iyi olması gerek yoksa eyvah. Yakıtı ideal olsa da ani yüklenmeler ve sert kullanımda lıkır lıkır içiyor ve o tasarrufu yok ederek sizi şaşırtıyor. Kaporta beklenenden daha aşağıda. Oturma pozisyonu bir tık yüksek. Direksiyon çok tepkisiz eğer araçlara hakim değilseniz sizi zorlayabilir. Araç sürücü iletimi 10 üzerinden 6 diyebilirim. Ses izolasyonunun bir tık daha iyi olmasını beklerdim aynı dönemin Megane 3 bu konuda biraz daha iyi. İç kapı kollarında ve tuşlarda erkenden soyulma mevcut olabiliyor.
Gün sonunda sakin kullanım ve çoklu gezi için alınır. Şehir içi dar yerde yaşıyorsanız pek tavsiyem değildir. Eğer park sorununuz yoksa ve rahat rahat ailemle gezeyim diyorsanız olabilir model. Ben uzun kullanımda sert kullanımıma istinaden konuşacağım asla güvenip viraj vs girmeyeceğim bir araç. İyi bir lastik markası ve modeli şart. Michelin, Continental, GoodYear gibi.
1.5 dizel 110 hp 6 ileri 6 aydır kullanıyorum ilk aldığımda periyodik bakım yaptırdım uzun yola gittim harici hiçbir masraf çıkarmadı zaten temiz bir ustan varsa uygun fiyata çoğu sıkıntını halleder yazın 100 km de 5.5-6.0 litre yakıyordu bu aralar biraz basıyorum 6.3 e çıktı 110 hp performans olarak bence tatmin edici rampaya 6 ile girip 6 ile çıkıyorum gaz kezsem bile tekrar basınca uzuyor araba yol tutuşu idare eder ama virajlara dikkatli girmek ve takip mesafesini korumak lazım sonuçta fluence bu aracın içi gerçekten geniş özellikle arka koltuklar temiz bir tane düşürürsen ve az yakan çok kaçan olsun diyorsan bence emsallerine göre tercih edilebilir zaten namı diğer fakir passatı olarak bilinir ayrıca peynir ekmek gibi piyasası var istediğin zaman sat
Şimdi anladım 😅👍🏻 Renault zaten parça fiyatları uygun oluyor heryerde bulunan 1.5 dci güzel az yakıyor çok tuttu bu motor Clio Laguna Kangoo Megane de kullanıldı
Motor olarak güzeldir teknik anlamda iyidir ama kendi sınıfıyla karsilastirmaliyiz tabiki. Yoksa diğer tüm yeni model renaultlar gibi arabanın camurluguna yaslanirsak içine goçmesi muhtemel 😂