50 cc motosiklet almayı dusunuyorum alım işlemleri nasil olur?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ben internetten almıştım, paketli olarak kargo ile gelmişti şubeye, benzini yoktu, benzinciye ittirdim, ordan da benzin aldıktan sonra binerek eve gittim.
Ya dalga gecme fkddk
Dalga geçmiyorumki zaten?
N11'den veya Trendyol'dan bakabilirsin 50cc motorlara.
Ya gordumde kargo falan deyince sey ettim. Evrak ruhsat falan cart curt isleri oluyor mu
Noter'e gidiyorsun. Ruhsat çıkarıyorsun. Sonra karayolları odasına gidip plaka çıkartıyorsun falan ama uğraştırıcı iş değil.
Bir de motor silindirini 80cc çevirtmeni öneririm. 50cc yavaş. Max 45km/h yapıyor, 80cc çevirince 70-80 buluyor hız. Rodajda da fazla hızlı kullanmaman lazım ilk 1000-1500km boyunca yavaş kullanman gerek motor ömrü için.
Almakta kararlıysan anlaşırsınız fiyatta notere gider devri alırsın evrak işleri vs sana tavsiyem ücreti noter huzurunda gönder veya parayı blokeli olarak gönder
satis yerinde olur ablasi onlar gereken belgeleri cikarir zaten
125 CC al bence yakında b ehliyete gelir
💸💸💸💸💸💰💰💰💰 olsun çok kolay 😀
B ehliyetle 50cc ye kadar kullanıla biliyordu yeni yasa ya göre 125 CC ye kadar kullanıla biliyor alacaksan Honda dan başkasını alma yakıt da tasarruflu ve güvence son derece iyi ABS firen sistemi pcx 125 lik yaz çıkar
Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek.
Sıfır mı 2. El mi
Ona göre anlatacam
2. El almayi dusunuyom
Evrak mevrak cart curt isleri falan oluyor mu onu merak ettim de
2. El alırsan satıcıya parayı hesabına EFT/havale yapacağını, parayı da ruhsat sahibinin hesabına göndereceğini söyle öyle bakmaya git. Başka türlü isterse bil ki dolandırıcıdır.
Notere ruhsat sahibi, motor ruhsatı ve kimlikle gidin.
Görevli işlemleri başlatınca parayı gönder. Ama ruhsat sahibi olmasına dikkat et.
Açıklamaya da tarihi ve plakasını belirterek satış borcu diye yaz. NOT: Plakayı değiştirmek istiyorsan plakayı söküp de getir notere, istemiyorsan gerek yok.
Kimlikleri ve ruhsatı verdiğin için görevli bütün işleri halleşiyor. Sen de o arada parayı hesaba gönderirsin. Size sorar zaten parayı aldın mı/ verdin mi diye. Tamam deyince iş bitmiştir.
Evrak kolay dediğim gibi. Sadece parayı hesaba gönder, bi de ruhsat sahibine gönder bu ikisine dikkat et yeter. Tabi motoru da almadan bi ustaya göster, bin arızası var mı öğren. Yanına güvendiğin bi arkadaşını getirirsen daha rahat edersin
Valla cok guzel anlattın Allah razı olsun senden 💜 bu arada islemler halledildikten sonra motorun ruhsatı benim oluyor mu?
Kafana takılan varsa anlatabilirim başka.
Evet işlemler bittikten sonra ruhsat senin oluyor. Ayrıca sana satın aldığına dair bi evrak veriyorlar. Aynısından bir de satıcıya veriyorlar. Kredi kartıyla ödeme yapabilirsin bu arada noter ücretini bilgin olsun. 2 önemli şeyi unutma sakın
Kafama takilan baska bi sey yok anladım cok sag ol tesekkur ederim bilgiler icin❤️
Rica ederim. Hayırlı olsun. Naısl motor alıyorsun otomatik mi? 50cc tercih ederek en doğru kararı vermişsin. Bende de var çok seviyorum motora binmeyi
Ya 50cc yi ehliyete gore almaya karar vermistimde 125 cc dusunmeye basladım artık onuda alabiliyormusum 😅
Daha yasa çıkmadı ki, sürücü kursundan ders almadan kullanamazsın. Risk alma al kenarda dursun. Sigorta yok vergi yok. Koy benzini git.
Hmm cikmadiysa 50cc alirim ya cikarsa degistiririm haklisin riske atmaya gerek yok
Ortalama 27ye falan 2. El temiz motor bulursun. Notere para verir binersin. Yetmezse sana 125 alırken satarsın onu, hem de biner gezersin. Ayrıca tecrübe de edinirsin. Her türlü avantajın olur.
Parayla
Ruhsat falan gerekiyor mu
Sadeve parayla olmuyordur ya
Benimde var yardımcı olmak isterim
Sıfır mı
1000cc al
B sinifi ehliyetle sadece 50 cc kullanabilir misim
Okeyto
La hayatında 1000 CC gördün mü kel 😅
@truffade gel bindireyim koç
Dostum sen git önce 125 ccyi sür 😅
@truffade gel ağzına al da ölç bakalım boyunu ne kadarmış koçum benim
Hahahaha 1.50 boyun var türlü türlü huyun var kafanı ezerim reelde
@truffade popon 9mm yedin mi görürsün reeli
Lan çocuk 1.50 boyunla seni havaya atıp tutmam reelde karşıma söyleyemezsin klavye erkekliği yapma
Korkmakta haklısın ana babana söyle hormon iğnesi bassinlar yoksa ben basicam sana 😅
@truffade adres ver bakiyim koç
Bekliyorum yigenim hızlı gel
@truffade senin gibi bi it için 5 saat yol gelinmez ama merak etme orada breminler var sana yönlendiriyorum. Çok tırsma fazla ürkütmezler.
@truffade sen sıcak suyu hazırla da gerisini çok düşünme cigerim