Ve hangisini daha başarılı buluyor sunuz
Renault 9 Broadway 1985-1992 ilk kasa
Renault 9 Broadway Orta kasa 1993-1996
Renault 9 Broadway son kasa 1997-2000
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
broadway'in neresini seçilir bulabilirim ki, hepsini üst üste koysak yine bulamam muhtemelen, motoru gücü performansı bir tarafa, kasadan kaybediyor benim için, kasa biçimi onu yarış dışı bırakıyor nazarımda.
Cevap
3Cevap
Orta kasa favorim. Görünüşü itibariyle daha genç ve daha dinamik gibi geliyor. Özellikle de beyaz renkli olmasını isterdim.
Son kasadan 1997 modelinden bir akrabamızda vardı. 5 yıl karbüratörlü RN modelini kullandılar. RNİ olanları enjeksiyonlu motorlu olduğunu biliyorum; ama kullanan hiç olmadı. En çok ilk kasadan kullanan akrabalarımız oldu. İkisi de farklı renklerden (gümüş gri ve derin yeşil) 1992 modeldi. Bizimki gümüş gri 1986 modeldi. Kasası iyiydi; ama ön tasarımından dolayı biraz kabaca görünümü vardı. Orta kasadan sadece başka bir akrabamız kullandı, başka hiç kimse buna sahip olamadı. Genelde model yükseltme amaçlı kimse orta kasayı tercih etmedi. İlk kasaları kullananlardan birisi Renault Kangoo (şimdi Fiat Albea'sı var), diğeri Citroen C3, orta kasanın sahibi Peugeot Partner ve son kasanın sahibi Ford Fiesta aldı.
Orta kasa hiç kullanmadım, sadece bizim 1986 model ilk kasasından kullandım. Yol tutuşu Renault 12 ve Clio Symbol'le kıyaslanırsa, diğerlerine göre biraz zayıf; ama idare ederdi. Karbüratörlü motorlu olmasından dolayı, hep LPG'de kullanıldığı için benzinde hiç çalışmamıştı. Yine de çok az yakardı.
Evet, kesinlikle sahip olmak isterdim. Alırsam ilk yapacağım işim, direksiyon simidini değiştirmek. Malum orta kasanın direksiyon simidi bana "Dede/dayı arabası" algısı yaratıyor. 1988-1996 yılları arasında üretilen çoğu Broadway'de bu tarz simitten mevcut. Oysa ki 1982-1987 yıllarında üretilen alttan çift kollu direksiyon simidini daha çok beğeniyorum. Onlar daha sportif geliyor. Dediğim gibi bizim eski arabamızda da bu direksiyon simidinden vardı. Hurdaya ayrılmış 1984-1987 model Broadway bulursam, onun direksiyonunu söküp orta kasaya taktırmak istiyorum. Ondan sonra da hayalimdeki Türkiye ve Avrupa turunu bu arabayla yapmak istiyorum. Avrupa yakışıklı orta kasa Broadway görsün. Bir de Almanya'daki Nürburgring yarış pistinde (halka açık tek pist) 2 veya 3 tur (en fazla 5 tur) gezmek istiyorum.
Renault 11 Flash'tan amcamda vardı. Yeşil renkliydi, birkaç kez bindim. 1,7 motora rağmen 1,6 gibi seri arabaydı, onu sattı 14 senedir dizel Clio Symbol kullanıyor.
Orta kasa Broadway'e ABS olabilir; ama küçük ABS fren diski bulmak bana zor geliyor. Bir boy büyüğüne ihtiyaç duyar gibime geldi. Haliyle lastik ve jantı da fren diskine uyumlu büyümek zorunda. En iyisi her Avrupa turu çıkışı öncesi balatalarını değiştirmek. (Türkiye turunda 10 bin km'yi doldurduğunda nerede olursam olayım, orada değiştireceğim.) Avrupa yolculuğu öncesi bin km yapmamış olsa bile değiştirmeyi şart koyarım.
En son bu kasadan almıştım iyiydi yani
Hepsinden kullandım ve orta kasa diyorum ben.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?