Ehliyetimi yillar once aldim ama hala trafikte cok cekiniyorum bunu nasil yenebilirim. İstanbul bu konuda cok zor bir yer.

Ehliyetimi yillar once aldim ama hala trafikte cok cekiniyorum bunu nasil yenebilirim. İstanbul bu konuda cok zor bir yer.
Öncelikle kendine güvenmeli ve herkesin yapabildiğini, bunun gayet basit bir iş olduğunu kendini ikna etmelisin. Araç içerisinde daha iyi hissedebilmek için sevdiğin şarkıları açabilir ve müziğin ritmine kendini bırakarak sakinleşebilirsin.
Yıllardır çekiniyorum diyorsan sürücü kurslarından birkaç ders alabilirsin en azından yanında bir hocayla bilgilerini tekrar etmiş olursun ve güvenin yerine gelebilir
Yıllar önce aldığın icin tedirgin olabilirsin ama sürdükçe kendini gelistirebilirsin. Yanında araba sürmeyi bilen biri olsun beraber turlayın. Panik yapma asla. Benim kuzen de öyleydi çok korkuyordu şu an maşallah bebek gibi sürüyor. Pratik yapmak önemlidir.
İstanbul'da sürmek sıkıntı evet ama kuralına uyduğun sürece gerilmene gerek yok. baazı absürt sürücüler çıkabilir, kadın sürücü görünce sağolsunlar bazıları fırlamalıklar yapıyo, sürekli dikkatli olmak gerek. herkes çok mu iyi kullanıyo sanki, takılma
Korkularınızdan korkmayın korkularınızın üstüne gitmelisiniz panik yaparsanız bu durumdan çabuk kurtulamazsınız bundan kurtulmanın yolu bol bol trafıksız alanda pratık yapmanız arabaya kendinizi alıştırmanızı öneririm ya da sürücü kurslarından direksiyon eğitimi almanızı tavsiye edrim içinizdeki korkuyu ancak bu şekilde atarsınız
Cevap
33Cevap
Bence stresi azaltmalısın
Bunu en rahat İstanbul'da asabilirsin zaten. Sadece kontrolün sende olduğunu hisset artık. Araba sürmek hissiyat işidir. Sen anlaşılan hala kontrolün kendinde olduğunu benimseyememissin. Araba altından kaçıp gidicek gibi oluyorsun.
Kontrolün sende olduğunu hissetttt aşarsın bu durumu
İnce ince sevdiğin müzikleri aç, pozitif bir enerji verir biraz daha rahatlatır.
Müzik önemli, sesi fazla açmamak şartıyla sevdiğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz, olumlu etki bırakır.
Umarım etkili olur 😁
çok basit, bir süre araba kullanmayı bilen birisiyle beraber araba kullanarak üstünden gelebilirsin. Cünkü zamanla bu konuda ne kadar iyi oldugunu gorup özgüven kazanacaksın :)
ben ehliyetimi aldığım gün ilk trafiğe beşiktaş eminönü o trafikte başladım. açıkçası o şekilde yoğun trafikte zorlanılmaz. asıl şehirlerarası yolda aynalara alışana kadar biraz sıkıntı olur
O his bende de oluyor ama. Yol sana ait. Senin kuralların var. Ve kimse senin üstüne gelemez. O şekil dusun. O zmaan daha rahat oluyorsun.
İstanbul zor normal böyle olman ben de ehliyeti 2012 yilinda aldim ama senin gibi şansli degilim arabam yok araba sürmeyi de bilmiyorum
Bol pratik yaparak.
Bir zaman sonra kas hafızası oluşacak zaten.
bolca pratik yapmalısın aşko yanına birini al yoksa kimse bi kaç ek ders al kurstan
İstanbul’da öküz dolu saya söve devam et rahatlıyosun alışıyosun bu öküzlere 😒
Mümkünse trafiğin yoğun olduğu saatelerde trafiğe çıkma.
Pratiklik ve sürekli kullanımla rahatlarsın… Kendine zaman ver…
Ehliyetini yıllar önce almış olabilir ancak yeterli sürede araba kullanmamıssın demek ki.
Bende öyle durumdayım yıllar önce aldım korkuyorum hiç kullanamıyorum panik atak oluyorum bianda
alışırsın kullandıkça, altı üstü araba kullanıyorsun tır falan değil yani :D
alışırsın.. kız kimse işaret parmağındaki yüzüğe bayıldım
Ne kadar sık kullanırsan o kadar çabuk aşarsın
Aracın kendi kendine gider , fazla bir şey yapmana gerek yok
Hc araba yarisi oynamadiysan reflekslerinin iyi oldugunu sanmiyorum. Epey baglantisi var bunlarin.
Araçları sollamayı, aralara girmeyi sıklaştır. Özgüvenin artacaktır.
İstanbul çok ideal bu konuda.
Kullandıkça rahatlarsın.
Sık sık sureceksin Baska turlu atlatamazsin bence
Takmayarak ve sol şeridi Salma
Yani hızlı git ki kimse seni geçemesin arkandan sellektör yaptık mı altındaki arabaya hakaret ettirme
Kullandığın araç düzgün olduğu için relax ol biraz
ben otomatik kullanınca daha rahatım
Radyo dinle işte öyle sür ya da yanına birilerini al öyle git.
Yanına birini alarak trafiğe çık zamanla alışırsın. Ben ilk otoyola girdiğimde sol ayağım korkuda titredi
Zenginsin anladık baba parası
Bunu sürekli deneyerek sakin kalarak atlatırsın
Sıkça araba kullanarak
Bol bol trafiğe çıkcan
Bol bol trafiğe çıkman lazım ki alışabil
Sürdükçe rahat olmaya başlarsın
Daha fazla süren, tecrübeyle
Direksiyon dersi alman gerek
Deneyim kazandıkça daha rahat olursun
Araban güzel 😅 Allah kaza bela vermesin
Kaza yapa yapa 😊🫶🏻
tamam yeni şöförün benm 😄😄