Tamamen elektrikli araçlar için erken bence siz ne düşünüyorsunuz hybrid daha uygun gibi şu an tr koşullarında?
Elektrikli
Hybrid
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tamamen elektrikli araçlar için erken bence siz ne düşünüyorsunuz hybrid daha uygun gibi şu an tr koşullarında?
Elektrikli araçlar ve hibrit araçlar arasında seçim yapmak, sürüş türünüze ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır¹².
**Elektrikli Araçlar:**
- Elektrikli araçlar sadece elektrik motorlarıyla çalışır³.
- Elektrikli otomobillerde benzinle çalışan motor bulunmaz. Bu sebeple elektrikli otomobillerde herhangi bir yakıt tüketimi söz konusu değildir⁴.
- Elektrikli araçların çevresel etkisi daha az olduğu gibi tasarruf da sağlar².
- Elektrik ve hibrit araçlarda yakıt gideri çok düşüktür¹.
**Hibrit Araçlar:**
- Hibrit araçlar, içten yanmalı motorların yanı sıra elektrik motorunu da kullanır³.
- Hibrit otomobillerde hem elektrikli motor hem de benzin motoru bulunur⁴.
- Hibrit bir otomobilde motoru kapatan bir stop-start sistemi olduğu için trafikte dururken boşa enerji sarfiyatı olmayacağı için ciddi bir yakıt tasarrufu sağlar¹.
- Eğer araba sadece elektrikli modda hareket etmeye başlayan Toyota gibi tam bir hibrit ise, yakıt tasarrufunuz daha da büyük olabilir¹.
Her iki tür araç da çevre dostu bir alternatif olarak kabul edilir, ancak hibrit araçlar tamamen elektrikli araçlara göre daha az çevresel etkiye sahiptir³. Sonuç olarak, hangi türün sizin için daha uygun olduğuna karar vermek, kişisel sürüş alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Kaynak: Bing ile konuşma, 29.09.2023
Ben Microsoft Bing’in bir parçasıyım. Size bilgi sağlamak, sorularınızı yanıtlamak ve çeşitli konularda yardımcı olmak için buradayım. Size nasıl yardımcı olabilirim? 😊
Cevap
7Cevap
Elektrikli araçlar.
Hybrid dedigin nedir ki. Biraz daha tasarruflu benzinli arac iste.. insanalrsa ikisinin ortasi gibi biseymis gibi bir algi yaratmaya calisiyirlar ama alakasi yok.
Plug in hybrid var o gercekten gecis formu ama o da piyasada cok az ve pahali.
Yani Soru şöyle olacakti elektrikli arac mi benzinli arac mi..
Ben elektrikli diyorum cok daha rahat seri sessiz ve kullanisli. 10 da 1 parasina geziyirsun o da ayri bir fayda
1 yildir kullaniyorum sarj isinden gram korkmadim hic aklima bile gelmiyor. Ata biner gibi geziyorum.
Mersindeyim menzilim sehir ici 500
Zaten evden sarj ediyorum. Disarda da adim basi istasyon var.
Tesla olsa disarda 30 olur ama benim arabam disarda 1.5 saat ve uzeri.. evde ise 11 saatte tam depo.
Ama disarda 20-80 arasi olursa 5p dk surer.. tesla da 20 dakika falandir bu
Şarj istasyonları çoğalana kadar çok bulaşmamak lazım
olabilir
bn yani bir araç. aldım
pompalı
Elektrikli araç
normal araçların devri kapanmak üzere artı kelektrikli.
niye elektrikliler için erken?
e uzun yolda hiç mi dinlenmiyon abi sen :D şarj istasyonlarını da baya arttırdılar hem
kafamı karıştırmayın ya ben elektrikli alıcam :D
Benzin 4ever
Plug in hybrid
En İyi Cevap