Ovvv 2 kral yan yana ve rakipler. Şimdi 2 araçta gerçek anlamda düzgün ellerden çıktı ise alınır.
Şimdi 407 GT Line>Executive Premium=Premium>Executive şeklinde en baba donanımlara sahip olan modeli ile alınacak en güzel araçlardan birisidir. 2009 2. yarı itibariyle makyaj görmüştür (pek anlaşılmaz ayna değişmiş ve yerden yükselme yapılmıştır) ve yazılımlar ile güncellemeler yapılmıştır. Güzel hamledir. HDİ motorların ömürlük oluşunu dememe gerek yok sanırım. Bu kasanın hakkı 2.0 motordur bence. 1.6HDİ üzmez ama yine de gözümde 2.0HDİ alınır en kötü GT Line yazılımı atılır. Alınacaksa dediğim 3 paket eşittir ve en dolularıdır. Makyajlı kasalarda düzenlemeler ile kronikler bitmiştir. Korkmadan alınır.
Vectra C1 olup temiz bakılmış, ellenmemiş ve sorunları temiz giderilmiş motorda twinport olan her bir araç alınır. Ecotech sorunlu bir motor o yıllarda ve hiçbir türlüsü alınmaz. Elegance ya da Cosmo paket şartı var ama gözümde. C2 içinde yine Elegance ya da Cosmo olacak. Cosmo çok nadir görülür. En kötü Comfort paket olacak. Özellikle 2006 ve sonrası her Vectra iyice incelenip alınır. Tasarımda ön arka uyumu sebebiyle her ne kadar C1 daha gözüme hoş gözükse de kesinlikle C2 en mantıklı olanıdır. Hem daha güncel duruyor. Bu kasanın hakkı 1.9CDTI Elegance ya da 2.0T motordur bence. Ayrıca düz 1.6 biraz yakabilir. Makyajlı kasalarda düzenlemeler ile kronikler bitmiştir. Korkmadan alınır.
Peki en dişli rakip? Tabi ki bana göre en yakışıklı ve güzel olan kasası B6 kodu ile gelen Passat. Şimdi burada da Highline>Exclusive>Comforline sırasıyla gitse de donanım olarak Highline passat asla yok denilmeyecek bir araçtır. Özellikle 2008 yılı ve sonrası tercih edilir sebebi de CC gelmiştir o yıllarda ve bu sayede diğer modellerde olduğu gibi her şeyi düzeltilmiş kroniklerden arınmıştır. Diğer modellerdeki düşüncem bunda da geçerlidir. Kasa hakkı minimum 2.0 olmalıdır ve TDİ da TSI da alınır. Bunda da 1.6 atmosferikten kaçılmalıdır.
3 araçta da kasa düşük atmosferik motora göre ağır kalıyor, ben olsam 1.9 CDTI ya da 2.0 HDİ ya da 2.0 TDI alır, egr ve kat iptali ile kutu içi filtre atıp güzel bir yazılım attırır keyfime bakardım. 2 aracında en full olanlarını en kötü sanruuf, deri koltuk ve koltuk ısıtma (opelde c2 için 2008 sadece diğer yıllar yarı deri), elektrikli koltuklar, bilgi ekranlarının büyüklüğü olduğundan anlaşılabilir. 407 yine 1.6HDİ gücü var alınır, Passat 1.4TSI olsa dahi en kötü yine gücü var alınır ama vectra düz 1.6 olduğundan ölüyor resmen. Zaten bu kasalarda en kötü küçük hacimde turbo olacak ya da atmosferik ise 1.8'den itibaren alınır. Aksi taktirde dolu ama gitmeyen araban oluyor. Şimdi soracak olursan daha düşük yıllar alınmaz mı tabi ki alınır. Zaten kroniği mi kaldı şimdiye kadar yaptırılmıştır çoktan. Yeter ki araç temiz olsun ve bakımlı olsun her türlü alınır.
Bir de (2004-2012) o yıllarda olan D segmentleri hep mi güzel olur arkadaş. Şimdikiler gibi değil sanki o yıllar bal kaymak gözümde benim. Diğer modeller şöyle;
Toyota Avensis-Executive Elegant ya da Elegant // Audi A4 // Ford Mondeo Selective ya da Titanium // Honda Accord Executive // Renault Laguna Executive //Citroën C5 Exclusive ya da SX PK
Gelelim aşağı yukarı yıl bazlı ve D segmenti için düşünürsek mantık çerçevesinde sıralamam nasıl olurdu benim.
Audi A4 MK4 / Ford Mondeo MK4 / Volkswagen Passat B6 / Citroën C5 MK2 / Opel Vectra C / Peugeot 407 / Renault Laguna 3 / Toyota Avensis MK2 / Honda Accord MK7
Bu sıralamayı yaparken A4 ile Accord arasında gözümde pek fark yok sadece minimalist farklardan dolayı böyle yaptım misal. Ama gerçekten dediğim yıllardaki tüm D segmentleri bir başkaydı be. Hepsinin en dolusu yukarıda belirttiğim özellikler gibi aşağı yukarı. Birbirinden bariz farkları yok. En dolusu hepsinde aynı şekil direk anlaşılır. Zaten bu kasalar için hepsinde geçirdiği makyajla hiçbir şey kalmamış hepsi de taş gibi. Hepsi yolda mıh gibi ve tadına doyulmayacak araçlar. Zaten ortalama 400'lerden başlayıp 700'lere kadar gidiyor max 260k km olsa. Gerisi km düşüklüğü, donanım ve araç temizliğine kalmış. Bu arada sıralama içerisinde cevabı vermiş olduk. :) Zaten bu kasalar için hepsinde geçirdiği makyajla hiçbir şey kalmamış hepsi de taş gibi.
0
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Uyku sersemi çok zaten demişim okurken fark ettim :)
Vectra C de Ecotech motor sorunlu değil sağlam motor ama yanlış işlemler sonucu sorunluya çıkıyor bende Vectra C1 kasası var 2004 1.6 Maşallah bu zamana kadar pek öyle sorun çıkarmadı 2009 dan beri kullanıyorum memnunum
Öncelikle rica ederim. :) Zaten twinport da ecotech ama dediğinizin payı da olmak kaidesiyle daha gelişmiş sadece. 1.6 zaten güzel ama kasanın hakkı değil sadece garibim az kalıyor bence :) Allah sanayiye bakım harici sokmasın, tekerinize taş değdirmesin. Vectra seviyorum ben gerçi ben her aracı ayrı severim ama olsun :D