Ya da almak istediğiniz hangisi?
Ben Focus, S40, Cıvıc üçünden birini istiyorum
Ben Focus, S40, Cıvıc üçünden birini istiyorum
Ford Focus kullanıyorum. Hayalimde de Focus RS var. Volvo güzeldir ama temiz ele düşmedi ise elektroniği seni üzer, Cıvıc fena değildir ama bütün olan biten içeride ve değişik araçtır. Frenleri düşündüğün gibi kuvvetli değildir misal, yol tutuşta da birden salar anlatmaz kendini. Focus parasının hakkını sonuna kadar veren modeldir. Mk1 kasadan MK4,5 kasaya kadar hepsi 10 numaradır.
1999-2004 Ghia>Collection hepsi alınır. 2.0 benzin uçar, kaçar ve kasaya göre idealdir korkma az yakar. 1.6 üzmez yeterlidir. 2 motorda sağlamdır. Otomatik ya da manuel fark etmez.
2006-2011 Ford Focus MK2\2.5 Ghia>Sport\Titanium>Collection 2006-2010 Bunda 1.6 TDCI 110 HP olan bu aracın motorudur. 1.6 benzini de çok güzeldir ama bu kasa dedin mi direk akla dizeli gelir. 2.0 benzin bulabilirsen yine kaçırma derim. Düşünüldüğü gibi çok yakmaz hatta 1.6 dan daha ekonomiktir. Hacim her şeydir. 2006-2008 ilk kasa diğeri makyajlı kasadır. Aralarında görüntü hariç fark yoktur. Otomatik vitesinde 7 ileri, 5 ileri ve 4 ileri olanlar var. 4 ileri temizini bulmak şanstır ama diğerleri taş gibidir tabi bulunabilirse. Bu kasadan itibaren 1.5//1.6 dizelleri her türlü alınır diğer kasalarda belirtmeyeceğim. Yine atmosferik 1.5//1.6 benzinde her türlü alınır.
2012-2013 Ford Focus MK3 Titanium>Style Bu kasa da tamamen Ford çizgisini değiştirmiş ve başarmıştır. Yine araçlar sınıfının ideali araçlardır. Sev ya da nefret et kafasında olan çoktur ama geriden gelmemiş üstüne katmıştır. 1.0 ecoboost bu kasada gelmiştir ama ilk ecoboost alınmaz. 2013 itibariyle alınır. 1.5 ecoboost vardır bir de o da 2012 itibariyle alınır. Bu kasada tam oturmadan mı çıkarıldı yoksa aceleye mi geldi bilinmez ama şansa döndü. Kronik yaşayanlar da oldu alıp binip en ufak sorun yaşamayanlarda. Ama Ford geri çağırdı ve araçları düzeltti. Sanırım bir bant hatasıydı. Alınır mı dersen korkmadan alınır ben 252k km yapıp tık olmayanını gördüm. Bu kasa birazda geçiş dönemi kurbanı oldu. Yanlış ellerde içinden geçtiler. Çoğu kötüleyen insanda aracı kullanmayı bilmediğindendir. Onun dışında donanımlarıyla vs mükemmel araçtır. 2012 2. Yarı güncellemeri ile bu kasadan sonraki 1.0 ecoboost motorlar alınır. Diğer kasalara yazmayacağım.
2014-2018 Gelelim bana göre efsane olan Ford Focus MK3,5 kasaya Titanium>Style bu kasada anlatacak tek 1 cümle bile yok. Al çalıştır ve git. Bu kadar mı kusurlar giderilir, hatasız üretilir, her şeyi nasıl başardınız dedirtir insan. O derece bir kasa. Aklındaki tüm C segmentlerini unut derim yani.
2019-Günümüz MK4 ve 4,5 içinse şu kadar kısa diyeceğim. İlk 2019'da çıktı ve Titanium ile Active en full oldu bu kasada da bir de ST-Line var. ST-Line da ilk makyaj gelene kadar en full olanıydı. 4,5 kasada ST-Line 1-2 özellik kıstılar ama sonradan takılabilir özellikler. Yani 3 pakette alınır ve binilir. 2019 yılında şirket elemanları topladı bu kasayı ve boş paketlerin içinden geçtirler. Fakat 3,5 üstüne katmış bir kasadır. Her şeyi geç duruşu yeter ama ilk mk4'de bazı donanımları eksiltmesi ya da full pakette vermesi üzücüdür. (arka kol dayama gibi) Alıp memnun olmayan olmadı şimdiye kadar. Temiz ellerde yine Ford klasiği ömürlük araçtır.
4 kasada da en full pakette bile opsiyonlar vardır.
MK1-1,5 Ghia üstüne Güvenlik paket (ABS, yan hava yastıkları, EBD) Esp, ön cam rezistansı, sunroof varsa bil ki en full pakettedir. Not:2.0 motorlarda deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuk opsiyonu mevcuttur.
MK2-2,5 Ghia ve titanium üstüne Tekno paket (bluetooth, adaptif far), konfor paket (ısıtmalı ön koltuklar, 4 yönlü elektrikli sürücü koltuğu ve deri koltuklar), ön cam rezistansı, ESP ve TCS, PTC Heater (Araca biner binmez 30 sn aracı hamam eder), sunroof varsa en full olanıdır. Bunlar 2 kasa içinde geçerlidir. Titanium en full olanına da x derler. Ghia için Sport Paket giydirme vardır bunlar spor marşpiyel, vites ve el freni kaplaması, 17" spor stil jant. Nadir alınmıştır bu şekilde. Titaniumda giydirme yoktur. Nadirde olsa titanium ST tampon, spor marşpiyel, st rüzgarlık ile alabilenler olmuştur.
MK3 kasa Titanium üstüne X Paket (Bi-Xenon farlar, 4 yönlü elektrikli sürücü koltuğu, parçalı deri koltuklar, ısıtmalı ön koltuklar, gündüz led farları, multi color iç aydınlatma), Otomatik park paketi (Ön ve arka park sensörleri, otomatik park sistemi, elektrikli katlanan yan aynalar) ve sunroof varsa bil ki en full pakettedir. <--> 2012 sonu ve 2013 yılında donanımlar değişmiştir isim ve özellik olarak. En full yıllarıdır MK3 kasa için diyebilirim. X Paket aynıdır, Otomatik park paketi yerine Smart Paket (Sony müzik sistemi eklenerek) gelmiştir, Tekno Paket (Aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi , şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, otomatik uzun far, ısıtmalı ön cam, kadran ortasındaki ekran Büyük TFT olarak gelir), Navigasyon Paketi (Sony navigasyon sistemi, geri görüş kamerası) ve Elektrikli sunroof varsa en ful pakettir. Bu 2 kasada da sport paket giydirmesi vardır. Spor Paket (Bal peteği görünümünde ön ızgara, ön ve arka eteklik, yan etekler, arka spoiler, 17" jant, renkli kaliperler)
MK3,5 kasa Titanium üstüne Tekno paketi (Aktif şehir içi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi , şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, otomatik uzun far, çapraz trafik uyarı sistemi), Navigasyon paketi (Navigasyon sistemi, geri görüş kamerası, sony hoparlörler), konfor paket (PTC Heater, ısıtmalı ön koltuklar ve 6 yönlü elektrikli sürücü koltuğu) ve sunroof varsa en ful pakettir. Bu kasada da sport paket giydirmesi vardır. Spor Paket MK3 gibi full Body kitlidir. Önceki tüm focusların donanımları eklenmiş ya da olanlar geliştirilmiştir. Eksiksiz kasadır.
Bu MK3,5 kadar olan donanımların hepsi HB kasalar içinken sport paket gibi giydirme ve görüşün olanlar sedan ve SW için yoktur. MK3 itibariyle bazı opsiyonlar bir alt paketle alınabilirken, bazı opsiyonlar sadece HB kasa için alınır. Donanımlarda araç motorları ve şanzımanları da etkendir. Bu etken manuel olunca paket adı değişir ya da ayrı satılır veya otomatik olanda olmayanda var. Yani araştırmak gerekir bilgi sahibi değilseniz.
MK4 kasa ST Line'da olsa, Titanium da olsa, Active’de olsa üstüne Paket1'den başlayıp paket 6 kadar opsiyon vardır. Bunlarda makyaj sonrası düz titanium veya active değil en üst pakette x ibaresi vardır direk. Diğer kasalar gibi en dolusu için denmez. MK4'de opsiyonlar Stil paketi 1. (Dinamik led ön farlar, yansıma önleyici uzun farlar, led arka farlar, otomatik uzun far), konfor paketi 2. (Head-up Display), Ford Co-pilot 3. (Trafik levhası tanıma sistemi, adaptif hız kontrol sistemi, dur-kalk özellikli geliştirilmiş adaptif hız kontrol sistemi, şerit takip sistemi, şerit hizalama ve şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, acil durum manevra destek sistemi), kış paketi 4. (Isıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar), park paketi 5. (aktif park asistanı ya da gelişmiş otomatik park sistemi, kapı kenar koruması) , B&O müzik sistemi ve SYNC3 6. ve nihayet kavuştuğumuz açılabilir panoramik cam tavan varsa en full modeldir. Not:Yurt dışında arkada kol dayama ve elektrikli bagaj olanlar varken bizde bulursan halay çek maalesef olanlar var ama o kadar nadir ki…
MK4,5 kasa bu kasada Titanium da Active de ST Line da olsa ek olarak Stil ya da X takısı da gelse aşağı yukarı hepsi aynıdır ve hepsinin opsiyonları da aynıdır. Bu 4 ve 4,5 kasada paketler o kadar benzer ama opsiyonlar o kadar karışık ki adamı deli ediyor resmen. Yine 6 paket var. Aslında pek bir şey değişmedi ama yinede adettendir yazayım hadi. Stil paketi 1. (Ford dinamik led ön farlar, yansıma önleyici uzun farlar ile), konfor paketi 2. (Head-up Display), Ford Co-pilot 3. (Trafik levhası tanıma sistemi, adaptif hız kontrol sistemi, dur-kalk özellikli geliştirilmiş adaptif hız kontrol sistemi, şerit takip sistemi, şerit hizalama ve şeritte kalma yardımcısı, sürücü dikkat takip sistemi, acil durum manevra destek sistemi, 180 derece geri görüş kamerası, otomatik uzun farlar), kış paketi 4. (Isıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar), 5. (aktif park asistanı ya da gelişmiş otomatik park sistemi, kapı kenar koruması), B&O Müzik Sistem 6. Bunda da arka kol dayamaya kavuştuk bu seferde ST-Line ayrımcılık yapıldı. Allah’tan ST de olmayan özellikler sonradan eklenebilir seçenekler de zora gitmez yani. Hayalet ekran sadece x paketlerde var ama dediğim gibi sonradan yapılmayacak bir şey değil bir de paket 1 st gelmiyor o kadar yani basit işler. Sunroof opsiyon ama bayilere gelmiyor çoğunlukla özel sipariş geliyor ve gelende uçuruyor direk yani çok değerli olacak ileride.
4 kasa için de HatchBack/Sedan/Station Wagon seçeneklerinin hepsi alınır ama benim ilk tercihlerim şöyle olurdu. MK1 Sedan, MK1,5 için tek kapı ST, MK2 ve 2,5 için HB, MK3 ve 3,5 için SW, MK4 HB ve SW. Tasarımlarından dolayı böyle olsa da Her kasanın her tipini de alırdım. Ben bunlardan birine sahibim ve her kasaya hakimim. Ford Focusta gerçek anlamda diğer markalar gibi 2-3 ekleyip değil hep üstüne koya koya gitti. Özellikle yıl belirttim hep ve üretimde kaldığı değil alacağım yıllar yukarıda yazanlar. Yani 2005 misal MK2 için ama 2006 itibariyle almak daha mantıklıdır. Param olsa şöyle hepsinden 1 tane kapı önüne çekerdim.
Ford Focus keyifli araçtır. Güven verir ve kemikli arabadır. Ayrıca tüm kasalarda gizli özellikler mevcuttur ve her kasa bir üst makyajlısının özelliklerine modlanmaya müsaittir. Tasarım olmasa dahi özellikleri aktif edilir ve bunla kalmaz kuga, cmax gibi diğer modellerinin özellikleri de eklenebilir. Mondeo direksiyonu da takılabilir, bagaja 12v da çekilebilir, 220V priz de çekilebilir makyajlı kasa kadranı da koyulabilir, 4 koltuğa ısıtmada atılabilir, vb böyle gider. Ford Focus’u öyle tasarlamıştır ki aslında her şeyi vardır ama koymaz. Biraz sen uğraş der gibi. Tamam diğer markalarda da mevcuttur bunlar ama en azından kablo tesisatıyla haşır neşir olmazsın. Araç beynine basitçe işlersin. Aynı zamanda formüla teknolojisiyle işlemiştir yazılımlarını ve araç beynini. Bir sorun olsa motor kendini korumaya alır ve arıza büyümesini önler. Yani gerçekten has ve babacandır Focus.
Neden Focus öncelikle marka fanatikliğim yok Focus gerçekten 10 kılasmana ayırsak her şeyi ile ilk 3’e girebilecek potansiyele sahip bir araba. Diğer markalarda 5’inde iyi, 5’inde orta ise veya 3 konuda iyi, 4 orta, 3 kötü ise Focus her konuda hep ilk 3’te ben varım der yani.
Not: PTC gerçekten çok nadir opsiyondur. %98 yurt dışında satılmıştır. TR için opsiyon olarak sayılı kişi almıştır. Tüm kasalarda mevcuttur ama en zor bulunan fakat dışarıdan çok kolay eklenen özelliktir. Yok diye endişe edilmeyecek donanımdır.
Peki adil bir yorum yaparak diğer alacağın arabalar ne olurdu desen; Mazda 3 her kasasıyla alınır. Focus’tan farkı yoktur gözümde. Belki de fazlası vardır ama büyük şehir ya da iyi usta elinde olmalı. Zaten Focus destekli araçtır korkmam. Opel Astra H kasa ve sonrası olan kasalar alınır. Opel içinde yine yılları vardır. Özellikleri, yol tutuşu, modlanması, oynanması vs zor değildir. Yine dolu dolu araç sahibi edebilir adamı ve zevk verir. Opel garibim torostan vs geçme adamların eline çok düştü adı çıktı. Sonra Opel ile aynı kaderi paylaşan Peugeot 307 2004 yılı ve sonrası itibariyle tüm 307 ve 308’lerin hepsini alırdım. Bilinenin aksine çok sağlam araçlardır. Arka torsiyon ama adamlar ralli teknolojisini otomobile aktarmışlardır. Peugeot fazla oynanacak araç değildir ama tasarımı vs hep yerinde olmuştur gözümde. Jetta alırım mesela o da zaten ülkemize geldiği ve kaldığı yıllar süresince hep kemikli araçtır ve doldurulabilir, oynanabilir, yükseltilip modlanabilir modeldir. Golf hakeza alırım. Ama vag grubu alacaksam eğer bağımsız süspansiyonlu almam. Yüksek motor alırım sırf bu sebepten ötürü ki bağımsız gelsin. Alfa Romeo Giulietta göz bebeğidir de büyük şehir veya gelişmiş sanayisi olan yer gerek. Arıza vereceğinden değil bilmeyen içinden geçer.
Yani aslında her araca sevgisi ve saygısı olan aynı zamanda ihtiyaca göre tercih yapacak olan birisi olarak her markanın her modeli maddi duruma göre alınabilir. Fakat benim kriterim görgüsüz paket dediğimiz gırtlak dolu olacak. Gerisinde ne kadar bütçe ve ne istenildiğine bağlıdır gözümde. Ama şu bir gerçek Focus 4 kasasıyla da hep ön planda olacak benim için.
Başınızı ağrıttım kusura bakmayın saygılarımla.
Aklıma geldi bir de mk2 ve 2,5 da bayilerde isofix parayla takıyorlardı. Ford daha dolu gelebilirdi ama hep distiribütör kurbanı oldu. Full paket araçları ilanlarda çok ama çok nadir görürsün. Sahibi değerini bilirse hiç satmaz, alan geri kimseye bırakmaz. Paket giydirmeleri, o dolulukları adamı mest eder. Senin yapacağın en fazla gizli özellikleri açmak oda önceki sahibi açtırmamışsa ve motoru kontrol ettir yazılım attır. Korkma motorları ömürlüktür Focus'ların. Elbet 1 gün 4 kasayı full yapıp kapının önüne bağlarız :) Nasip meselesi :D
Evet içine düşürenler düşünsün Fakat suç atmak suçlamak. Hoş bir şey değil. İl zamanlara bakıyorum. Ve şu an bakıyorum insanlara. Arada büyük bir değişim ve yargılar var. Fakat sıkıntılar çeken ben üzülen ben İlgilenen ben yazan ben anlatmaya çalışan ben oyuna getirilen yine ben fedakarlık yapan ben aldatılan yinede ben ne işin bunca zamandır. Çok basit bir soruya cevap vermek yerine Anlamak anlatmak yerine bu günlere kadar geldik NedeNnn
Volkswagen Polo 6N2 kullanıyorum.
Hayalimde Peugeot 408 ve Hyundai i20 N var. (Genç arabası)
Evlendikten sonra almak istediğim en lüks araba 2009-2014 Skoda Superb. Hayalimdeki aile arabası marka model fark etmeksizin bir SW, MPV.
Cevap
5Cevap
Bugatti isterdim
Volvo xc 40 ama yeni bir tane araç bakıyorum.
2006 c4 kullanıyorum yeni kasa peugeot 408 istiyorum ama imkansız ne yazıkki
Mini Cooper istiyorum
2006 berlingo 2.0 hdı
Punto
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?