Bir şeyler ters gittiğinde, sorunun kaynağını bulabilir misiniz?
Arabalardan anlar mısınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
21 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet anlarım. Ben zaten arabayı kullanırken onu sürmüyorum onla bütünleşiyorum. O yüzden bir şey olduğunda sesinden, gidişinden, hareketlerinden anlıyorum ve bakıyorum. Müdahale edilebilecek bir şeyse yaparım. Sonuçta bagajda tam tamir setiyle gezmediğimden edemeyeceğim bir şeyse duruma göre sanayiye gideriz kızımla.
Anlamam anlamaya da gerek yok devir eskisi gibi değil az bir sorun olursa artık hepsini yapabilecek ustalar, uzmanlar var onlar para yerse bizde para yeriz. Evdeki önemli arızları bile önceden evin erkeği halledermiş ancak devir değişti ev gereçleri sistemleri planı projesi değişti en iyisi daima ustasına götürmektir. Şimdi bir sürü usta çıkar şunu yap bunu yap diye çoğu da kulaktan duyma safsata bilgilerdir arabayı tamir edeyim derken daha büyük zararlar ustanın kucağına düşürürler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Araçların aksamını bilirseniz az çok tahmin yürütebilirsiniz. motor, şanzıman, diferansiyel, kampana vs. hangisinin ne iş yaptığını bilirseniz bi sıkıntı olduğunda nereden kaynaklandığını bulursunuz. Elektronik aksamı karmaşık gibi görünsede temeli bellidir. Araç elektriği aküden alır, sigorta kutusundan dağıtır. cam çalışmıyorsa ilk iş camın sigortasını kontrol etmek sonra diğerlerini.
siz almıyorsunuz yaptırdığınız sigorta karşılığında yıl içinde olası durumda 1 seferlik ücretsiz hizmeti vardır bu genelde sigorta firmasına görede değişiklik gösterebilir ben quick ten yaptırdım yıl içinde kaza lastik patlamadı arıza ne olursa olsun en yakın konuma götürmek için hizmet verir
@HakanŞahin07 doğru ama ben birden fazla çekici hizmeti alıyorum bana bu hizmeti kredi kartım ücretsiz veriyor senin kredi kartinda veriyor ama bunu kimseler bilmiyor
Yeni nesil elektronik arabalardan kimse anlamıyor ancak bilgisayara bağlayıp arıza nerde onu buluyorlar. Fakat eski model orta olcekli araçların sorunlarini anlamak kolay.
Benim çevre arkadaşlarım biri oto beyin biri Maslak da Subaru servis sahibi diğerleri hep sanatkar ugrasmam onlara yaptırırım ha onlar olmasaydı parçalar toplarım o ayri ama sevmim çalışmayı
Arabaların marka, model ve özelliklerini bilirim. Genelde sıfır ve garantili arabaya bindiğim için pek sorun yaşamıyorum. Yaşadım diyelim, pek anlamam, servis çağırırım...