Vites atarken araba sarsılıyor, öne doğru atak yapıyor. Nasıl çözerim?

Öncelikle herkese merhaba ehliyetimi alalı fazla olmadı ve yeni yeni araba kullanma fırsatım oluyor fakat şöyle bir sıkıntım var kalkışı yaptıktan sonra 1'den 2. vitese geçerken araba sarsılıyor ve bu aynı şekilde 2'den 3. vitese geçerken de oluyor. 4. ve 5. vitesler sanırım yüksek devir istediği için hızlandıktan sonra sert bıraksam da sarsmıyor ya da hissedilecek kadar sarsmıyor. 1,2 ve 3 viteslerde debriyajı elimden (ayağımdan) geldiğince yavaş bırakmaya çalışıyorum (bazen acele edip hızlı çekebiliyorum özellikle yokuş-hafif yokuş gibi olan yerlerde) ama araba yine de kendini öne atıyor ve bu sürüş esnasında çok rahatsız ediyor. bunu aşmak için herhangi bir öneriniz var mı? neye dikkat etmeliyim veya nerde hata yapıyorum?

Güncellemeler
+1 yıl
Rampa da kalkış yaparken bazen defalarca stop ettiriyorum bazen de düzgün bir şekilde kalkış yapabiliyorum bu dengesizlik neden kaynaklanabilir sizce ben şu şekilde yapıyorum yarım debiryaj+fren ondan sonra hemen gaza basıyorum biraz gidene kadar sonra debriyajı tam olarak bırakıyorum ama bazen bunu yaparken araba stop ediyor sizce nerde yanliş yapıyorum?
Vites atarken araba sarsılıyor, öne doğru atak yapıyor. Nasıl çözerim?