merhaba arkadaşlar benim araba yine bozuldu yine bir derdim var size sormak istedim :) haftada 1 fix zaten artık :) şimdi 60-70 gidiyorum, gece olduğu ve biraz da yorgun olduğum için çukuru fark edemedim ve araba şiddetli bir şekilde düştü çukura, alt muhafazayı felan sürtmedim ama lastikler sert vurdu akabinde bir dıııt sesi ve airbag ışığı yandı, direksiyonu çevirdikçe bazen gidiyor bazen de yanıp sönüyor, direksiyonda da hafif boşluk oluştu gibi hissettim nasıl bir yol izlemeliyim, başına gelen varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ustaya götüreceğim fakat neyle karşılaşacağımı bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bozulmuştur
Dostum o bozulmamış tır airbag sokeylerini çıkar balata spreyi sık sönecektir
Koltuğun altında sarı bir soket var odur muhtemelen değil mi?
Evet genelde ordan o arıza ışığı yakar
direksiyonun içinde airbag sargısı ve airbag zembereği var. kornanı sök hemen altında fişini yokla veya temizle söner. soket yerinden oynadıysa direksiyonu çevirince yanıp söner.
Kanka muhtemelen bu kaza yapınca kazayı algılayıp airbag leri açan sesnörler hasar görmüştür
Olabilir, umarım çok masraf açmaz yaa
2 2.5 çıkar muhtemelen
Airbag lambası sürekli yanıyorsa sensörlerde ya da sistemde bir arıza olabilir. En doğrusu bir airbag tamircisi'ne gösterip kontrol ettirmek. Buradan bulabilirsin
tavsiyemiz. com/hizmetler/airbag-tamircileri
muhtemelen soket gevşedi, gidip bir elektrikçide soketi dzelttireceksin
Tamamdır baktırayım ona , ama direksiyonu çevirince sönüyor o neden oluyor acaba
kablo soketi gerdiriyor ondan
anladım, baktırayım ona teşekkrüler
Soketler gevşeyebilir
soketi yerinden oynamıştır
Koltuğun altında oluyor değil mi airbag soketi?
evet
Ama direksiyonu çevirdikçe sönüyor soketten dolayı yapar mı öyle
temazsızlık vs oldugunda yanar söner koltugun oradaki soketlere bak eğer düzelmesse servise göster mutlaka bir sokette temazsızlık var
Tamamdır sokete bir bakayım o zaman, inşallah soketle kurtarırım airbag beyni felan diyenler var internette biraz araştırdım da, umarım o değildir
bütün soketlere bakılır öyle en son beyne bakılır eğer düzelmezse serviste direk beynine baktırma onlarda soketlerine tesisada baksınlar çözülmezse en son beyne baksınlar boşuna masraf etme gözü açık ol direk beyin diyenlere aldanma
Tamamdır abi önce soketlere bir kontrol edeyim bakalım, teşekkürler
rica ederim