Merhaba ben 2016 da satın aldığım motorla yolumda giderken sağdan araç bana çarptı ve kaza raporunda yüzde yüz karşı taraf hatalı olarak yazılmış ancak benim motorum yuki yk 22 yani artık üretimi yok parçası yok hicbirseyi yok ve çok sağlam çarpmıştı şimdi benim motorumu otoparka çekmişlerdi size sorum ise ilk olarak karakoldan kaza raporunu almam gerekiyormus daha sonra motorumun hiçbir parçası artık yok bu durumda sanayide ben motorumu yaptırmak istemiyorum ama sanayide herhangi bir sanayiciye verip onlar dosya açıp yapacaklarmış bu durumda bana ne önerirsiniz orjinal parça asla yok lütfen yok gösterin teşekkürlerrr
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Öncelikle motoru senin istemediğin hiçbiryerde yaptiramazlar sen motoru serviste yapilmasini isteyeceksin sonra exper gelecek ve motor yedek parça olmadiğı için tamir mümkün değil diye rapor tutacak ve motor perte çikacak baktin tamir ediyorlar ozaman karşı tarafa değer kaybi davasi açacaksin
Prosedur icin detayli bilgi istiyorsan bana ulaş.
Exper eğer perte çıkarırsa zaten sigorta motor parasını odeyecek ama ben motoru 2016 gibi 5 bine almıştım bana 5 bin mi odiyecekler ya da nasıl yapılacak ödeme yok eğer tamir ediyorlarsa tamir istememe hakkım var mı eğer yoksa tamir ediyorlarsa değer kaybı davası açacağım bu durumda ne olur çünkü yetkili servisi biliyorum daha önce parça almak için gittiğimde bu motorun artık parçası kalmadı demişti eminim bundan
Birde ben kaza raporunu karakoldan çıkardıktan sonra motorumu da aldıktan sonra otoparktan experi benmi cagiracagim Exper ile ilgili süreç nasıl ilerleyecek
Lütfen yardımcı olur musunuz tesekkurler
Motoru sen nerde istersen orada yaptirmak zorundalar exper perte cıkartirsa motorun güncel ikinci el fiyatıni öderler motorun kaza raporunu al ve motoru yaptiracağin servise götür ordan sonrasini zaten exper halledecek karsı tarafin sigorta experi gelecek ve motorun masrafina bakacak ve karar verecek
Kaza raporunda sen haklı olduğun icin hertürlü dava acma hakkina sahipsin bu arada sende bir problem var mı kazaya bağli
Sana istek attım lütfen bakar mısınız
Motorun otoparkka cekilmesini ve otopark ücretinide talep etmeyi unutma
Senin motorun sigortası yok kazayı karşı taraf yapmış. Büyük ihtimal sanayide toplanır akü falan basit geriside yan sanayiden halledilir
Orijinal parça takmak zorundalarmis ama orjinal parçada olmadığı için pert e çıkarmış perte cikincada motor değerini ödemek zorundalarmis
O benim bildiğim kaskoda oluyor sigorta yan sanayi takar
Sigortada da öncelik şimdi baktimda orjinal parça herhalde lütfen detayli bilirseniz yorum yapın ogrenirmisiniz lutfen
Yahu öncelik öyle ama parçası yok diyorsun sigorta yan sanayi takıyor
Ben yan sanayi istemiyorum ama orijinal parça istiyorum yan sanayi demek aynı orjinal parçanın yan sanayisi doğru değil mi eğer öyleyse yan sanayide yok cunku
Sigortacı biri ile konuş o anlatır ben sana anlatamıyorum
Sigirtacida anlamiyor ki ne dedigini
motoru yaptırırsın, sonrasında değer kaybı tazminatı için dava açarsın.
Orijinal parça olmadığı için mejbur perte cikarirlarmis perte cikarsada motorun değerini odiyeceklermis
Tum suc onda ise magdur olmazsin yeni motor alinir muhtemelen
Ama motorumu aldığım yıl 2016 artık motorum uretilmiyor ve artık yedek parça temini de mümkün değil
Tamam anladim durum incelenir sartlara gore alinir ama sana maddi olarakta temin edilebilir. Sigortaciyi ara detayli ogren
Nasıl yani anlamadım demek istediginizi
Exper gelicek bakicak yani bi sekilde zararin karsilanir he bu zarar gercekten karsilanirmi hayir ama maddi olarakta alabilme ihtimalin var bu arada neden 2016 yilindan beri bi islem yapilmadi
Pardon yanlis okumusum 2016 model ile yeni kaza
Sigorta sirketini ara herhangi fark etmez bilgi al
Motoru aldığım yıl 2016 kaza iki gun önce oldu
Sigorta şirketini arayıp ne diyeceğim acaba
Burada yazdiklarini anlat tane tane surec nasil isliyo ogren veya git yuzyuze konus bilgi al kac cc senin motor
Elektrikli motorum benim:)
Cahillik ettim. marka. model vermissin bakmadan yazdim tabii boyle olcakti :) sende bisey var mı iyimisin
Evet Allah'a şükür ben iyiyim bir anda sağdan çarptı fren bile yapamadım maalesef ya
Suc ondaymis kendini suclama ama. muhtemelen sanin zararini maddi olarak karsilarlar o detayda nasil. isler iste sigortaci bilir
Tamam çok saolun Allah razı olsun
Sagol sendende
O parçayi sanayilere sor..
internetten araştır
Parça maalesef hiçbir yerde yok güvenle alınabilecek sanayilerdede yok kaza raporunda karşı taraf yüzde yüz suçlu nasıl bir yol izlemeliyim parça asla yok
Yurt disindan vardir
Maddi durumun el veriyorsa yurt disindan bak bide
Bu olay 2016 da olmuş niye simdi basliyorsun davaya? Önceden nerdeydin
Yurtdışına bakmadım kaza onalrda ama sanayici parça tedariği yapıyor sanayici parça yok diyecektir ben sanayiciye götürünce bu durumda ne yapmamı onerirsiniz
Hic bi fikrim yok gercekden
O parçayi götürusen tamir edilebilecek biseyse tekrardan takar diye dusunuyorum
Motorumu akdigim yıl 2016 diyorum olay 2 gün önce oldu
Aldığım yil
Hee tamam yanlis anladim
Ne yapmalıyım lütfen soylermisin
Neden iki kere sordun
Daha fazla kişi cevap verir umarim