Bence 55 tehlikeli sınırlar. Yavaş yavaş araba kullanmaya son verilmeli. Aşırı dikkat dağınıklığı her türlü kazaya davetiye çıkarıyor.

Bence 55 tehlikeli sınırlar. Yavaş yavaş araba kullanmaya son verilmeli. Aşırı dikkat dağınıklığı her türlü kazaya davetiye çıkarıyor.
Babam 2 sene sonra 70 yaşına girecek ve halen araba kullanıyor. 77 yaşında eniştem var, arabasıyla köy-bahçe arasında gidip gelir. Çok nadiren şehre gider döner.
Benim yasadigim ulkede. 92 94. Yaslarinda. iki insanlar konustum. Vurusu komsum. digeri onuna arkadasi. 92 yasinda olan. Komsumun ziyaret ediyor arabasiyla geliyor.. ve gidiyor. Ayni zamanda komsum 94 yasinda olaninda arabasi var... Gecen at ona sordum.. ehliyeti alirken yasiniz sorun olmuyor mu? diye onun. Cevabi su.. " Eger doktorunuz. Size Bir hastalik gormemisse ve kendinizi. Arac. Kullanmak icin. Iyi hissediyorsaniz.. Bu. Ulkede kimse size engel olamaz dedi.. ve bana sordu. Turkiyede benim yardim olan 94 yasinda ehliyeti yenileniyor mu? Bende bilmiyorum. Dedim.. Bulundugum ulkede. Her dort yilda Bir ehliyeti degistiriliyor. Ama imtihan. Yok.. evinize. Mektup geliyor. Formu doldurup sent yazip gonderiyorsunuz. Adresinize. Yeni. Ehliyeti geliyor.. Arkadaslar Turkiyede. Benim. Komsum. Gibi 94. Yasinda sagligi iyi olan ehliyeti I yenileyebiliyor mu.. lutfen. Cevap verirseniz mutlu olurum. Sagolun..
Birde ilave. Bilgi benim bulundugum. Ulkede sigorta islemleri Cok iyi isliyor.. Bu yuzden 94 yasinda. 100 yasinda olmus farketmiyor.. Cunku. Burada. Kaza oldu. Haklisiniz. Polis raporu. Ile. Mahkeme you. ile. Ayni kaybettiginiz. Aractan sigorta size aliyor garanti bu.. yani hakliysaniz. Yuzden yuz mahkeme. Yolu. ile aracinizin aynisini. bayiden alip size vermiyorlar. Ve mahkemelerde uzun. Surmuyor.. bu sebeptende olabilir yasi onemsememeleri.. Cunku kim haksizsa onun sigortada hastane. ve yeni arac ucretlerini KESIN. ODUYOR... yani yasina gore iyi olan kaza yaparsa.. sigortada. Herseyi oduyor.. bu yuzden. 94 yasinda olmus onemli degil ehliyeti I yeniliyorlar..
Yukaridaki yorumda yalnis yazmisim. Ozur.. Mahkeme yolu ile. Size. yeni arac. Alinip veriliyor.. kazada hakliysaniz bu garanti.. uzun. Surmeden. Yeni araciniza. Kavusuyorsunuz.. Hakli olana bu islem. Garanti...
Yaştan ziyade yaşadıkları yoruyor insanın beynini. 80 yaşında ama dinç. 40 yaşında ama şavtı kaymış. Bu örnekler fazlaca var. Bu yüzden; yaş- araç kullanma ilişkisi sağlıklı değil kanaatimce...
Evet mantıklı bir savunma.😅
Gerilmeden cevaplayabilen birilerinin olmasi güzel.
Ben hep sakin ve âkil cevaplar veriyorum poncik. Tabi kuyruğuma basmazsan tabi 🤪
Farkındayım yorum icin teşekkürler🙂
😀😃
Rica ederim öööretmenim
Devlet pisikoteknik ve src belgelerini 65 yaşında iptal ediyor. Yani ticari araç kullanma sınırı bile 65. 55 yaşında insanlar dikkat dağınıklığı yaşamaz tabii herhangi bir sağlık sorunu yoksa
Öyle mi? 65 yaş sınırı diye bir şey var yani. Hiç duymadim...🤔
En azından bununla ilgili yasa olması güzelmiş. Teşekkürler aydınlattıniz🌺
Tabi bu kişisel olarak değişim gösteriyor. Ben ölümlü trafik kazasına karıştım tam 7 ay sonra arabayı devirdim. Her iki kazada büyük kaza. Her ikisinde de tamamen suçsuzum. Birinde adam kırmızıda geçip vurdu benim arabama diğerinde ters yönde gelen gurbetçi vatandaşla kafa kafa carpismamak için yoldan çıktım devrildi arabam. Kendi kendime dedimki bir insan 1 takvim yılında 2 büyük kaza yapıyorsa bu işi yapmasın ve bıraktım. Şimdi otomobilden başka araç kullanmıyorum. Yukarda söylediğim src belgesi çok zor sınavlar sonunda alınabiliyor bizim ehliyetlerimiz çok eski bize sınavsız veriyorlar ben almadım bı daha kamyona binmememk için. Fakat çevremde çok var 60-70 yaşlarında amcalar gayet güzel calisiyorlar
Geçmiş olsun. Keske herkes sizin kadar bilinçli olabilse.🌺🌿
Evet o da var tabi..
Benim bulundugum ulkede. Yas siniri. Yok.. Ama. Trafik sigortalari Cok. Guvenli. onun icin.. Soyle.. 90 yaslarinda. Birisi size. carpti arabanizda hadar. sizdede. yaralanma var.. Burada. Polis. iki uc dakika. icinde olay yerinde. Olur ve. Raporu yazar..90 yasindaki kisinin. haksiz. oldugunu. yazmissa.. ilk mahkemede onun sigortada size arabanizin yenisini bayiden. alir. size. verir
ve sizin hastane masrafinizi kesinlikle karsilar boyle oldugu icin. yasa yasak yok istedigi hasta kendini iyi hissediyorsa arac kullaniyorlar... Cunku Bir. Sey olsa. Sigorta. kesin. oduyor.. Kanunlar cabuk. Isledi mi. Arac sigortalarinda yasin. onemli. yok. burada..
Ricalarr🌺
Ben de pek doğru bulmuyorum açıkcası. Ehliyet sahiplerinin 3-5 sene de bir yeniden sınava ve eğitime tabii tutulması gerekiğini düşünüyorum
Çok güzel bir fikir.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Cevap
22Cevap
Evet doğru yani neden olmasın ki
Walla babam 76 yaşında ve maşallah formula pilotu gibi tü tü tü
Ama sağlık durumu iyi olmayıpta kullanmakta direnen insan bırak yaşlı genç bile olsa direksiyona asla geçmemelidir
Cunki araba sürmek çok ciddi bi iştir
MaşAllah katılıyorum.
70 yaşında olan dedem, bizlere taş çıkarıyor. Sağlık durumu iyi olan kişileri, devlet kontrol ediyor zaten.
Kontrol ediyor mu? benim babamı niye kontrol etmiyorlar o zaman😅
Katılıyorum. Kimse alınmasın benim babam da kabul etmiyor. Yaslandıkça kaza yapmaları artti. Hayır canlarina zarar gelmesinden korkuyoruz.
Benim babam da ya...
Bugün 2 defa kaza atlattık🫤 hepsi dikkatinin dağınık olmasindan kaynaklı. Kabul de ettiremiyoruz.
İnsanları motor ve algı becerileri düşüyor. Aslında doğru değil araba kullanmak.
Katılıyorum. En azından kendini iyi hissediyorum araba kullanabilirim diyenlere tekrar bir test yapılsa çok iyi olur. Çünkü 55 yaşinda birisi 30 gibi dinç olabiliyorken kimisi ise yaşantılardan ötürü 70 lik duruyor. Çelişkili bir konu...
Ben 34 yaşındayım daha araba kullanmayı bilmiyorum hiç kullanmadım da geç mi kaldım bilmiyorum
Geç olduğunu düşünmüyorum..
Her yaş riskli olayı yaşlılığa bağlamaya gerek yok bence
Detaya katılıyorum ama zaten yeni kanun ile 5 yılda bir saglik kontrolu olacak yeterli olmayanlarin ehliyetlerine el konulacak diye biliyorum
Bu daha çok kişinin sağlık durumuyla alakalı genç olup araç kullanmayı bilsede reflexleri iyi olmayan insanlar var...
Belirli bir yaştan sonra her yıl doktor kontrolü gerekiyor sanırım öyle bir şey vardı
Evet 80 den sonra dikkatli kullanmak lazım 😄
alakası yok genelde sanayici yaşlılar esnaflar arabayı öttürür bunun dikkat ve pratik zeka ile alakası var
kaza anında sakin ve soğukkanlı olmakta önemli ilk önce kullndığın arabanın limitlerini öğrenmek gerek virajlardaki gövde yuvarlanmasını ani firende ne kadar mesafede duruyor ya da kaç km hızda kuru zemin yaş zemin testi yapmak gerek ben yaparım mesela
Hayır çok riskli ve tehlikeli renk körü olan veya potansiyel kriz geçiren biri çevreye ciddi zararlar verir maalesef
Sağlık durumu iyiyse 65 yaş olmalı bence sınır. Sonrası sıkıntı.
Ne yaptın 55 yaşında mezara soktun insanı
Kabul yaş sınırını biraz erkene çektim ama o yaştan sonrası çok dikkatsiz.
😀😀😀 he şöyle anlaşalım. 55 'E ne kaldı şurda
😅😅
Sen iyi şoförmüsün
Hayır.
Aman Allahım
Korkmayın araç kullanmıyorum😅
Ohhhh şükürler olsun🤣
Bu kişiden kişiye değişir
tamamen Farklı durumlar
Bence belli bir yaştan sonra kişilere taksiler için indirim uygulanmalı ve bu indirimi de devlet karşılamalı
Bu konuda benim kadar kimse dertli oooolaaamaaazzz.
Neden?
Bende kalsın , herşeyi anlatmayı sevmem.
Evet riskli geçenlerde bir video izledim yaşlı adamın direksiyonda kalbi duruyordu herhalde önündeki araçlara vurarak savurdu sağa sola
Sağlıkta sorun varsa, kullanmasın kimse.
Yazık vok yazık bu düşünceler
Sadece düşünce niye orta yaşa giden beyler bu kadar sinirlendi😅
Babam 70 de kullanıyor ama bencede riskli
Değil
Hayır kullanmamali
Doğru değil
Evettt
Neden yaş ile ilgisi var bunun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?