Merhabalar, bulunduğum bölgede B sınıfı ehliyete kurs ve harçlar dahil 9500-10000₺ fiyat veriyorlar. Ağustos'ta 18'imi dolduracağımı söylediğimde Temmuz zamı gelebilir dediler. Bir sürücü kursu ise şöyle bir teklifte bulundu.
4000₺'ye şimdi A1 ehliyete yazıl, Ağustos'a kadar almış olursun Ağustos'ta da A1'den B sınıf ehliyete yükseltirsin onun da ücreti 4000₺ dedi. Toplam 8000₺ oluyor dedi.
Hem iki ehliyet hemde fiyat daha uygun olunca kafam karıştı. Böyle bir şey var mı ve toplam 8000₺ fiyata harç ücretleri vs. dahil mi acaba? Onu sormayı unuttum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ehliyet fiyatları Temmuz ayında ortalama 10-12k civarı olacak (harçlar hariç)
a1 ehliyetini alman zam geldiği zaman b de indirim yaptırmaz.
ayrica a1 alacaksın ve vergisini ödeyeceksin, sonra tekrar b alıp tekrar vergi ödeyeceksin, mantıksız. Kurs para kazanmak için böyle önerilerde bulunur ama zam geldiği zaman da zam geldi yapabileceğimiz bir sey yok diyecekler :)
Sen direkt git kursa yazıl. 18e girince girersin sınavlarına vs de. Uğraşma öyle iki ayrı harç falan yatırman gerekebilir ona bir bak
18 yaşına girmeden kayıt açılamaz.
Valla biz açıyoruz. Kaydını da 18e girdiği gün yapıyoruz. Ne zamdan etkileniyorlar, ne de geç kalmış oluyorlar o güne kadar da dersleri görüyorlar ve hemen ilk sınava yetişiyor.
Kayıt şu an açamaz, 18’ine girdiği gün açılabilir evet ama yeni zamlarla kolay kolay hiçbir kurs kabul etmez. Taban fiyat 8500 olmadan önce kayıt alan kursların hepsi pişman oldular ve bu sistemi iptal ettiler.
En son yeğenime yaptım bu operasyonu, o yüzden dedim. Bugünün parasını ödediysem neden kabul etmesin? Sınav harçlarını zamlı öder en fazla. Belki biz tanıdığız vs diye de yapmış olabilirler. İlk değil çünkü bu, bu sistemin iptal olduğundan da haberim yoktu açıkçası.
Resmî olarak kayıt alamıyorsun zaten, sen parayı alıp bekletiyorsun ve yaş dolduğu gün resmî kayıt oluşturuyorsun. Demek istediğin şeyi anladım, bölgelere göre farklılık olabilir benim bulunduğum bölgedeki kurslar yapmıyor çünkü zarar ediyorlar.
Mesela şu an benim kurumum 8500 liranın altında kayıt almıyor, yoksa uğraştığına değmiyor.
Anladım, ben ne zaman arasam orayı yolla arkadaşı hallederiz. Sıkıntı yok modunda oldukları için ben de ayrıntısını sormadım. Tabi siz işlerin içinde olan biri olarak daha iyi bilirsiniz o halde...
Estf. daha iyi bilmek değil de herkes bir şekilde bir sistem oturtuyor kendine ama benim bahsettiğim yasal süreç ve kar/zarar hesaplaması :)
Yok ya mütevazı olma bu işlerin içinde olduğuna göre evet daha iyi biliyorsun 😄 Doğru, yasal olarak zaten kayıt alamaz. Kar/zarar işine ise hiç girmiyorum çünkü o da bambaşka bir evresi...
Bencede direkt ehliyet kursuna yazıl