Uluslararası otomobil sektöründe Crossover Utility Vehicle (CUV) ismiyle anılan cross arabalar, binek araç şasisine sahip, arazi şartlarına kısmen uygun olan, yerden yüksek araçlar olarak ifade ediliyor. Yol tutuşu konusunda ne düşünüyorsunuz? Kullanarak tecrübe edinen var mı?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Yerden yüksek olmalarından dolayı Doblo, Fiorino tarzı hafif ticari araçlar gibi devrilme riskleri bulunuyor. Yeterli donanımları varsa binek araçlar kadar güven verebilir. Daha çok kırsal ve şehir içi bozuk yollarda kullanıma uygundur. Bana kalsa köyde traktör, ATV ve pickup niyetine kullanırdım. İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle 1950 cc ve üstü her türlü, pickup, traktör, ATV kullanmam yasak. Buna en rahat uyan 4x4 Suzuki Jimny 1,3 JLX. Kendisi çok küçük; ama bana göre çok işlevsel geliyor.
Araçların yol tutusunu belirleyen şey sınıfı değil, teknolojisidir.
Süspansiyon, ESP ve lastik kalitesidir.
Araç ağırlığı da buna büyük etkendir.
Dolayisiyla az yaksın diyerek aldığınız her yeri plastik araçlardan (Renault, Peugeot, Fiat, Hyundai) hiçbir hayır göremezsiniz.
Ah be Toyota cross üzümlü kekim 1.8 hybrid motorlu canavarım 2023 model alacaktık bayide bulamadık normal corolla almak zorunda kaldık
Aynen. Ağırlık merkezleri yukarıdadır diye yüksek hızda çok çabuk devrilirler. Arazi araçlarıdır bunlar. Kırsala uygun
Rahat oluyor açıkçası ama virajlarda 4x4 değilse kolay kayabilir. Ama gerçekten rahat arabalar ve pratik.
Yüksek araçların yol tutuşu daha zayıftır. Arazide iyiler
Hayır onlar da gayet iyidir, yarış pistine çıkmadığınız sürece bir sedandan farkı yok.
Hayır değil diye biliyorum.
Bilgim yok