Aracın fiyatı 5-6 milyon arası. Hemen sarılır mı bilmem. Satılır diye düşünüyorum. Evet sattık diyelim bu parayı nasıl değerlendirirsiniz?
Fazie vs yatirmadan
Aracın fiyatı 5-6 milyon arası. Hemen sarılır mı bilmem. Satılır diye düşünüyorum. Evet sattık diyelim bu parayı nasıl değerlendirirsiniz?
Fazie vs yatirmadan
Bu piyasalar yüzünden Porsche Taycan benim için 6 değil, 10 milyon TL oldu. Çok acil rekor fiyatta satardım. Fırsatçı değilim, piyasalar altüst. Evimin kredi borcunu kapatırdım, evlilik birikimime 350 bin TL eklerdim. Babamınki ile kendi arabalarımızı satardık (Babamda Renault Clio Symbol, bende Volkswagen Polo 6N2 var). Kendime Hyundai i20 N, babama Toyota Corolla Sedan 1,8 Hybrid alırdım. Köydeki bahçemize iki katlı ev yapardım. Geriye kalanları geleceğim için banka hesabımda durur.
Araç 6 milyon tl desek vergisi %20 almak için 1.2 milyon tl gerekiyor ve daha noter masrafları sigortası kaskosu da hariç. Kısaca 1.3 milyon tl denilebilir. O kadar param olmadığı için kolu komşu akraba arkadaşta veremez bankalarda vermiyor. Tefecilerde 5 milyonluk araca 300 bin teklif ediyor. Kısaca alamadığım için bozuk bir psikoloji ile yaşamak zorunda kalırdım. Ciddiyim %20 vergisini ödemeyene vermiyorlar.
Alım şartları en son vergilerini de senden istiyorlardı. Anahtar teslim değildi yani. Değişmiş olabilir. Her neyse, kendi hobilerime yatırırım bi kısmını, gündelik kullanabileceğim bir araba alırım. Belki artarsa bi ev almaya çalışırım o da olmazsa o parayı dolara çevirir oturacağım evleri yıllık olarak kiralarım. Yine nerden bakarsan o araba bana 6 8 yıllık ev kiramı ödemiş olur.
Her magnum yiyişimde o çubuğa bakıp ya çıkarsa diye içimden geçirmiyorum değil ama sonra yine yok ya bana çıkmaz diyip çöpe atıyorum çubuğu. Çıkmaz yani hayal bile etmediğim için nasıl değerlendirirdim onu düşünmedim bile hiç.
Çıkarsa bana verirsin :))
Cevap
32Cevap
Geçen sene ( çalıştığım otelde) sırf bunun in Magnum dondurma yer, şifreleri yollardım. Bulduğum Cubuklardakini de. Nerden baksan 100 I geçkin şifre gönderdim. Sonuç, pi pp. Ok çıkmadı
Gayrimenkul, orta segment sıfır km ye yakın bir araç, bir de yazlık. Pahalı bir şey değil, ufak bir bahçesi olan tek katlı bir yazlık ev. Küçük bir beldede. Kalanı döviz sepeti. Hayırlı işler.
En doğal olanı belirli bir miktarına güzel yeni öyle çok odalı çok büyükte değil 1+1 veya 2+1 bir ev alırdım. Sonra normal derecede bir araba ve sormasında kalanı bankaya koyar. Normal işimde çalışmaya devam ederdim.
Satarım bir kısmı bir restoran açar, orta segment bir araç alırım, kalanını da borsada değerlendiririm
Önce vergisini öde arabayı al satmayı sonra düşünürsün
Satarım parasıyla bana daha çok hitap eden araba alırım şimdi onun masrafı çok olur
Bence boşuna hayal kurma, kendi adamlarına çıkarırlar ya da çıkmış gibi gösterirler
İstanbul silivri taraflarında villa veya herhangi bir semtinden dükkan almak mantıklı olur
Arabanın veraset intikal vergisi hatırı sayılır bir miktarda çıkacağı için zor gidilir almaya
:)) kimbilir kimlere çıkıyordur. Hepsi hileli bunların
Satar ev alırdım onun kasko sigortası zaten 100 bin tl tutar
6 milyona sattın diyelim 5 ev al 4 tanesini kiraya ver bir tanesinde otur 😁
Ev fiyatlarından haberin yok heralde dandik 3+1 evleri Ankara'da 4 5 milyondan satıyorlar.
sende 3+1 alma halla halla 1+1 1 milyonluklardan al 5 tane ver kiraya 5000,6000 liradan
Şehirde bulman zor. Şehir dışına çıkman lazım bulmak için örneğin yağmur yağınca sel alacak evi anca verirler ondada kiracı bulmakta zorluk çekersin veya kira düşük olur değmez. Faize koy daha fazla kazanırsın
illa zıtlaşacak mısın? İzmir'de oturuyorum kaliteli merkezde evler 1+1 1 milyon lira bir tanıdığım alıp kiraya verdi 6000 düzenli kira alıyor memura verdi.
Iyi buluyorsan al seni tutan yok
ne boş yaptın olum adam porche çıksa dedi çıksa satar böyle 5 ev alır 4 tanesini 6000 den kiraya veririm 🤷🏻♂️ 24.000 her ay cepte.
En mantıklısı faize yatırmak, onun haricinde taksi plakası olabilir ya da ev falan işte
Binenin beynini zikem yüzde otuzdort yakiyor tecrübe ile sabit aldisi verdisi uolda yüz milyar para yiyo güzel kardeşim araba... satar sıfır fmax alsam kilciksiz para koyarım yan tarafa
Sana arabayı direkt vermiyorlwr bu arada 100 bin isterler evrak vs falan çok iş var
Araç 5 milyon olsa vergisi 1.3 milyon tl tutuyor
Kardeşime ev alırım sonra işi bırakıp hayallerime yoğunlaşırım tamamen
Öyle hemen satılmıyor diye biliyorum belirli bir kilometreden sonra satılıyor yani vergiyi illa ödeyeceksin ben öyle biliyorum belki de artık öyle değildir
Satıp faize koyarak yeni araç alınabilir orta halli
Tabi ki ve tabu ki ev alırım
Hemen satarım ev alırım
En İyi Cevap