Back to the Future filminde, zaman yolculuğunu sağlayan araç, DeLorean DMC-12 model arabasıdır. Bu araç, zamanın fiziksel yasalarını aşmak için tasarlanmıştır ve bu nedenle aracın birçok teknik özelliği, geleneksel otomobillerden oldukça farklıdır.
Öncelikle, aracın zaman yolculuğunu sağlayan "kapasitörleri" hakkında konuşalım. Filmde, bu kapasitörler, 1.21 jigawatt güç üretebilen bir "çekirdek reaktörü" tarafından şarj edilir. Bu güç, kapasitörlerin içindeki enerjiyi yüksek seviyelerde tutar ve zaman yolculuğunun gerçekleşmesi için gereken enerjiyi sağlar. Kapasitörler, zaman yolculuğu yapmak için gerekli olan enerjiyi depolayan bir tür bataryadır.

Araç içindeki tuşlar ise, zaman yolculuğu için gerekli olan tarihi zamanı ve konumu ayarlamak için kullanılır. Bu tuşlar, zamanı belirlemek için saat ve tarih ayarlayıcılarına benzer şekilde çalışır. Tuşlar, doğru tarih ve saat ayarlandıktan sonra, aracın kapasitörlerinin şarj edilmesi ve zaman yolculuğunun başlaması için tetikleme işlevi görür.
Araç içindeki kablolar ise, kapasitörlerin enerji akışını kontrol eder ve zaman yolculuğunun başlaması için gerekli olan tetikleyici sinyalleri gönderir. Ayrıca, aracın hareketini kontrol etmek için de kullanılırlar. Örneğin, araç hızlanmak istediğinde, kablolar motor kontrol ünitesine sinyal gönderir ve motor hızlanır.
DeLorean DMC-12, sadece zaman yolculuğu yapmak için özel olarak tasarlanmış bir araçtır. Araç, filmde de gösterildiği gibi çok çekici bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle, sadece zaman yolculuğu yapmak için değil, aynı zamanda araba tutkunları için de oldukça ilgi çekicidir. DeLorean DMC-12, araba tasarımı tarihindeki en ikonik modellerden biri olarak kabul edilmektedir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evrenin en mükemmel arabası mı
Saçma sapan bişey, araba demeye bin şahit lazım
Gerçek fizik yasalarını aşarak zaman yolculugu yapmasını isterdim lakin iç ve dış tasarım mükemmel şu videoya kalbimi bıraktım
https://youtu.be/oJ0UoWqYhU8
Ben fizik okuyorum bu sebepten bu arabayla aram güçlü bir bag var. İleride filmdeki replikalarından birini alıp gerçekte kullanmayı düşünüyorum. Flux Capacitor, Mr Fusion ve filmde nükleer reaktör olarak kullanılan cihazlar oldukça hoş ve cool geliyor
Bu da onu bana göre evrenin en mükemmel arabası yapıyor
Cadillac Eldorado 56 daha iyidir :D
Hahaha yazıda ki teknik bilgiler önemli
Videoda Geleceğe Dönüş filmindeki DeLoreanın replikası var biraz bakarsanız çok memnun olurum heyecan verici
https://youtu.be/oJ0UoWqYhU8
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!