Togg için ne düşünüyorsunuz? Geçtiğimiz günlerde teslim edilecek araç miktarının 12binden 20bine yükseltildiği duyuruldu. Teslimin ise çekilişle yapılacağı söylendi. Sizce doğru bir uygulama mı? Siz olsanız alırmıydınız?
Bir kere şunu kabul etmek gerekiyor. Araç yerli değil. Ama güzel bir araç. Fiyat olarak düşünüldüğünde piyasadaki alternatiflerine göre daha iyi. Ben sipariş verdim bakalım çekiliş sonucu ne olacak
Global ticaret denen birsey var. Dünyada bir cok arac artik farkli farkli yerlerde üretiliyor. Fiat Tipo yani egea italyan markasi ama türkiyede üretiliyor italyanlar diyormu yerli degil? Ford kamyonlari keza ayni sekilde. Mercedes bazi modelerinde Renault motoru kulaniyor. Seat ispanyol markasi ama leonlarda vw golf motoru kulaniyorlar. Bircok arac markasi ic aksamlarini farkli ülkelerde üretiriyor. Iphone mesela Amerikan markasi. Ama hindistan ve cinde tarafindan bir sürü parcasi geliyor. üretimi hindistanda. Bir sürü Marka kiyafetleri var avrupada bunlarin bir cogu vietnam, Türkiye gibi ülkelerde dikiliyor. Hata adidas ve nike bir sürü kiyafetini türkiyede üretiriyor. ama sonunfa kendi logolarini koyuyorlar. Dünya artik global
@07Ali007 arabanın motoru yerli değilse her yeri yerli olsa bile o araç yerli olmaz. Ben eleştirmek için söylemedim. Bilgi amaçlı yazmıştım. Kolay değil öyle 2..3 yılda yerli araç yapmak
tamamda güzel kardesim. Mercedesin bazi modelerinde bile renault motoru var. Simdi o renault motorlu mercedesler yerli olmuyormu? ben hic alman görmedim aa renault motoru var bu arac yerli degil diyen. Yeni Toyota supralarda mesela bmwnin 2jz motoru kulaniliyor. Toyota supraya japonlar yerli degil mi diyor? sizin anlamadiginiz Sirketler onlar icin en uygun neyse onu kulaniyorlar. Mercedes mesela bazi motorlara renault motoru takiyor cünkü onlar icin daha uygin fiyata geliyor ve daha cok kar yapiyorlar. Togg tamamen kendi motorunu kendi üretse maliyeti kac kat farkli olur. Kar yapmak icinde. 1.250.000 TL olan arac olur sana 3-4 milyon TL
Güzel bir proje ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben almayı düşünürüm fakat hemen değil. 2 sene sonra falan almak daha mantıklı bence sıradan kullanıcı için. Bu sürede sanırım daha çok devlet ve belediyenin araçları muhtemelen yavaş yavaş togg ile değiştirilecek. Ayrıca büyük şirketler de belki envanterlerindeki araçları bununla değiştirebilir. Proje için yeterli talep oluşacaktır diye düşünüyorum ve bu sürede aracın ortaya çıkabilecek kronik sorunları da düzeltilecektir. Bu da kabaca 2 yıl demek en azından.
Biraz inceledim ve muadillerine göre fark yaratan, çıtayı bi tık üste taşıyan hiç bir yanı yok. Yani o fiyat aralığında bir araba alacak olsam son seçeneğim bile olmaz.
Arabanın modeli bence mükemmel. Ancak yerli oto olmasının fiyat avantajının daha iyi olmasını beklerdim. Tabi bu fiziki olarak beğenme durumum, araba yollara çıksın b ir de kalite açısından değerlendirmek lazım. Kronik sorun var mı, servis maliyeti ve sıklığı nedir... gibi.
Avmde baktım araca arka koltuk 2 kişilik olmamış belkide ortadaki kol dayanak kalkıyor olabilir ama bana öyle gelmedi çünkü Türk toplumu olarak içi geniş araçlar severiz
Fiyatına hiç değinmiyorum pisyadaki arabalar 1 milyon değerindeyse Sende yerli ve milli diyorsan fiyatı yarıya çekeceksinki piyasaya yön vereceksin ama bizimkilerin aklı anca nasıl söğüşleriz milletin cebindeki parayı diye düşünüyor asgari ücretli bir vatandaş alamıyorsa bu aracı yerli ve milli olmasının benim gözümde hiçbir değeri yok.
Kesinlikle haklısın. İthal arabalara baktığın zaman gümrük vergisi ulaşım kar payı bayi payı gibi tüm fiyatlar içinde bile milyon liralara satılıyorken yerli ve milli bir arabanın aynı fiyata satılması çok anlamsız. Kesinlikle milletin cebindeki parayı çalma düşüncesi.
Ha gurur duyuyorum Türk arabası olmasından yalnız Türk milletiyle gurur duyan yok ne zaman bu millete değer verilirse ozaman gerçekten yerli ve milli oluruz zaten alanlarda gösteriş olsun diye zengin kişiler ilerde millete uygun çıkaramadığı sürece olduğu yerde sayar durur sadece adı kalır.
dostum rekabetçi olmazsa çok ucuz olursa üretim kapasitesi yetmez. ayrıca kalite olarak her şeyi en yüksek kalite yapmıyorlar segmentine uygun kalitede yapıyorlar. bayıldığınız volkswagenin 1 milyonluk modellerine bakarsanız iç malzeme kalitesi dacia seviyesinde
Mesela bu ülke de togg tasarımı hoşuma girmedi desem vatan haini namkör kadın diyecek kafalar var bunu da eklemek istiyorum mesela. Sanat dokunulmazdır ve zevkler kişiye hastır. Ancak kişi saygı duymalıdır ki ben araba adına gururlandım zaten
Togg güzel araba ama bu rezalet fiyatlar da olduğu sürece umrumda değil alamadiktsn sonra gelişi ne yazar bizler boşuna sevinmeyelim ne zaman ekonomi düzelir ulaşım kolay olur bu araca o zaman mutluluk kaynağı olur
Araba ciddi güzel. Hoşuma gitti. Ancak verilen paraya değer mi orası tartışılır. Bu fiyata bir araba alacak olsam daha iyisini ve konforlusunu bulurdum eminim. 😄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
Tamamen seçim propagandası olarak yapılmış proje. Mevcut iktidarın kaybetmesi durumun da alınan siparişlerin hiçbiri teslim edilmeyip aksine toplanılan para indire gandi yapılıp sahiplerine teslim edilmeyecektir daha sonra toplanılan paranın tüm sorumluluğu eski hükümet tarafından yeni gelen hükümete yıkılmaya çalışılacaktır. Açık açık ortada her şey
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
Turk halki aptaldir hala akillari basina gelmemistir , bunlarda milletle ekmek ciktiiii der gibi bir yogunluk ve sanki inanilmaz bir talep var gibi algi yaratmaya devam ediyorlar. Tek tek uretilen verilsin diger arabalar gibi
On siparişe yazıldım. İnsallah çıkar. Fiyatı segmentine ve özelliklerine göre gayet iyi.. Bilmeden yorum yapacaklar önce bi C segment orta ayar arabaların fiyatlarına baksın.. 800- 1 milyon arası
En İyi Cevap