Sadece 25 dj şarj ederek 300-400 km menzil inandırıcı değil. 10 dakikada benzin alırken istasyonda şarj için 25 dj beklemek de tercih edilir değil. Şarj istasyonlarında kuyruk olur. Bugün en dandik benzin istasyonunda bile 6 tane pompa var, bazılarında 9 tane. Şarj süresinin benzin alma süresinden yüzde 60 daha uzun olması, 6 pompa yerine 10 şarj noktası, 9 pompa yerine 15 şarj noktası demek. Elektrik ihtiyacı artacak, elektriği nasıl üreteceğiz? Bugünkü gibi üretimin yüzde 50'si fosil yakıtlardan mı olacak? Elektrikli araçların kullanma maliyetini sadece şarj ederken harcadığınız elektrik zannediyorsunuz. Batarya takımının ömrü 8-10 yıl, maliyeti 15.000 usd. Yıllık 1.500 USD, bir yılda 20.000 km yol yapıyorsanız, km başına 7,5 cent batarya maliyetiniz olacak. Bugünkü kur ile 1,50 TL (kilometre başına, dikkatinizi çekerim). Reklamlarda 1 kilometrede sadece 50 kuruşluk elektrik harcıyor dedikleri, şarj etmek için kullanılan elektriğin bedeli. Kimse bataryanın 10 yıl sonra 15.000 dolara (300.000 TL) yenilenmesi gerektiğini görmüyor. 10 yaşındaki benzinli aracının motoru için aranızda 300.00ü TL masraf yapan var mı?
Asla TOGG almayacağım için beni ilgilendirmiyor şarj süresi. Çarpışma testleri yapılmamış, servis ağı olmayan bir arabaya para verecek kadar akepeli değilim.
Genel olarak elektrikli arabaların enerji ve ulaşım sorununa çözüm olacağını düşünmüyorum. Meseleye, insanların özel araç kullanma ihtiyacının azaltılması gerektiği yönünden bakıyorum.
Bunla ilgili işletmeler cok dusunuyor sanırım en iyi yerler dinlenme tesisleri ve avmler istasyonların ufak yerlerinde insanlar sıkılabilir sahsi fikrim ufak kafetarya tarzı yer olabilir sıcak icecek yiyecek internet gibi hizmetlerle keyifli zaman gecinilebilir
Şu kendi insanınızı küçümseme huyunuz yok mu deli eder insanı. Sonra biz niye bir şey yapamıyoruz diye konuşur durursunuz ama hiç bakmıyorsunuz ki uluslarası en önemli şirketlerde kuruluşlarda birçok Zeki Türk çalışıyor ve o işlerin bazıları onların elinden çıkıyor. Neyse size dert anlatmakla uğraşacak değiliz
Bu kimseyi küçümsemek değil görende sanır ki %100 Türk malı. Asıl siz kendinizi çok tepede görüyorsunuz. Hiçbir markanın hiçbir modeli baska markaya vs benzemiyorken bizimki niye kopya diyorum ki bizim bile değil tam anlamıyla. Milliyetçilik yapmak icin doğru alan değil burası partizanlığını baska konuda konuşturursun. İyi günler
Ben yüzde yüz Türk malı olduğunu iddia etmiyorum ki. Mesele yüzde yüz Türk malı olması değil zaten. Amaç Türk markası olması. Dünyada hangi marka yüzde yüz yerli ki bu olsun.