Arkadaşlar iş hayatında tecrübem yok. Bir işe başladım. Servis yerine arabamı kullanıyorum. Bunun saçma olduğunu söylüyorlar.
Bu meselede ne düşünüyorsunuz?
Bu meselede ne düşünüyorsunuz?
servisi kullanmıyorsun diye şirket sana ekstra bi yol ücreti ödüyor mu? ödemiyorsa o zaman servis yerine kendi aracını kullanıp ekstra yakıt masrafına kendini sokman çok anlamsız cidden. he iş çıkışı başka bi planın olur, eve değil başka yere geçeceksindir, o zaman sabahtan kendi aracınla gelirsin çıkışta da nereye gideceksen gidersin kendi aracınla. ama ev-iş-ev arasında servis tabi ki mantıklı. çünkü iş verenin sana yol ücreti yerine servis hizmeti veriyor. yol parasını servisçilere veriyor.
Yani eğer birikim yapma gibi bir hedefiniz varsa işe araba ile gitmek biraz vizyonsuz bir hareket olur. Sonuçta benzin fiyatlarını hepimiz biliyoruz. Toplu taşıma araçlarını kullanıp hem tasarruf hemde birikim yapar ve yorulduğunuza değer. Ama derseniz ki benim maddi durumum yerinde sadece kendimi oyalamak için işe gidiyorum, yani bunda bir sakınca olmaz. Ama Türkiye şartlarındaki bir vatandaşsanız daha ekonomik düşünmenizi tavsiye ederim..
Aldığın ücrete bağlı açıkçası ya da iş yerindeki konumuna bağlı iş yerinin uzaklığına bağlı aracın aylık yakicak masrafına bağlı ama evet servis kullanmak bazen rahatliktir çünkü servise binip hicbirsey umurunda olmayabilir uyursun telefonla oynarsın kitap okursun vb ama araba kullanırken kendini ekstra yorarsin gibi gibi gerçi sen memnunsan diğer kişilere laf düşmez 😀
haftada bi kaç gün araba ile gitmeni tavsiye ederim maksat araba çalışsın aküsü bitmesin. onun dışında mantıklı olan servis bence gidiş gelişte trafik stresi çekmemiş olursun
Cevap
10Cevap
Servis var neden yakıta para veriyorsun düşüncesindelerdir, kendi tercihin nasıl rahatsan tercih edersen o şekilde ne yaparsın.
Mesafe uzaksa ve servis de yormuyorsa servis mantıklı. Ama ben de servisi tercih etmiyordum arabamla gidiyordum.
imkanın varsa gidersin rahatın onlaramı batmış takma
Arabaya masraf etmem servis varken.
Çok acil işim olmazsa tabii.
Servis varken bu devirde bu ekonomik krizde araba ile gitmek saçmalıktırrrrr
Nesi saçmaymış? Serviste zaman kaybedeceğinize daha kısa sürede arabayla gitmek daha iyi bence.
Kendin karar veremiyor musun
Mazot parası cebinde kalsa daha iyi degilmi?
Servisle gitsen ekonomik olur o yönden
Senin bileceğin iş kim ne karışabilir
Millet keyfinizin kahyası mı nasıl isterseniz öyle
servis kulan benzin pahalı
Maddi durumun iyi ise neden kullanmayacaksin ki
Yani saçma
Haklılar tabi
Çok saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?