Ciao🍀🦇
Consumer Reports markaları ;yol tutuş, güvenilirlik, memnuniyet, güvenlik alanlarını göz önünde bulundurarak test etti. Liste ise aşağıdaki gibi⤵️

Ilk 5i beğendim ancak Alfa romeoyu 29da beklemiyordum ilk 5den gerisi tartışılır.
Ciao🍀🦇
Consumer Reports markaları ;yol tutuş, güvenilirlik, memnuniyet, güvenlik alanlarını göz önünde bulundurarak test etti. Liste ise aşağıdaki gibi⤵️

Ilk 5i beğendim ancak Alfa romeoyu 29da beklemiyordum ilk 5den gerisi tartışılır.
Yaklaşık 20 yıldır otomobil tasarımı ve parça üretiminin içinde bulunan bir profesyonel olarak çok gerçekçi gelmedi bana. Volvonun 20, Mercedesin 26. sırada olması çalışmanın pek doğru olmadığını düşündürüyor.
bmw her zaman olduğu gibi krallığını koruyor. Bebeğim ya... Her neyse sıralama fena değil ama mercedes ve audinin geride kalması bir taraftan mantıklı bir taraftan da mantıksız gibi. Yinede veriler daha çok nesnel olduğu için bir şey diyemiyorum
Alfa romeo dediğin gibi çok iyi araba guiletta kullandim. Mini Cooper kullanıyorum başka araba istemem
Mini başka bir aşkya çok seviyorum onları
Tam bir kadın arabası. Çok seri bir araba ve arıza konusunda korkma her parçası kaliteli. Güvenlik çok iyi. Ön görüş açısı geniş. Her yeri rahatça görebiliyorsun.
Cevap
61Cevap
Kesinlikle Bmw hak ediyor. Keyifli akşamlar.
Evet katılıyorum ben
yine işin içinde insan var mamnuniyet bütün bu arabaları kullanmadan nasıl yorum yapılabilir ki kesinlikle bmw 1. sırada olmamalı yanlış hatılamıyorsam bmw miniyide satın aldı bmw moturu kullanılıyor yeni modellerde birde dikkatimi audi çekti 9. sıra :D
BMW pahalı boş bir tenekeyken birinci sıraya koymak nedir yaa seviciler onu övebilir ama gerek yok ona Mercedes de öyle sadece marka var diye olmuyor o işler Volvonun ilk sırada olması gerekiyor
Markaların hangi modelinden söz ettiğimiz de önemli
Land Rower ve Audi nin listenin alt sıralarda olması. Listede Mercedes ile ilgili bir terimin geçmemesi. Şaşırttı doğrusu :)
BMW hakkıyla.
en sorunlu bakım arabası bmw nasıl 1. olmuş hayret mero nasıl 26. sırada bu sıralamayı 10 15 yaş gurubu hazırlamış anlaşılan
Meroyu öven grup bence 10 15 civarı
Ben Subaru kullanıyorum. Sıralamada yeri yanlış. 1 numara olmalıydı. Avrupa arabalarından uzak durun Japonun gözünü seveyim. Bana mısın demiyor
Japon kısmına katılıyorum bende japon seviyorum
bir gün gezdiririz :)
BMW 1. ise Mercedes neden 26? Maserati ve Bentley niye listede yok? VW nasıl Mercedes'ten yukarıda?
Maserati Citroen e giriyor onu listede olmaması normal, Bentley zaten Volkswagenin ve Bentley arayıp VW eleştirmen komik harbi
Şirket olarak değil, marka olarak bahsettim. Nesi komik? Peugeot ve Citroen aynı şirketin farklı markaları, hatta Opel de dahil oldu, ama 3 markanın arabaları arasında çok fark var.
Listeyi beğendim ben sadece mazda ve toyota sevmiyorum oda kişisel , maserati çok tutan bir marka değil evet lüks ama çoğu kesime hitap etmiyor
Bu listede yıllık satış adedinin ve hitap ettiği kitlenin genişliğinin dikkate alındığını sanmıyorum. Ayrıca Maserati ve Alfa Romeo markalarını bünyesinde barındıran FIAT Group önce Chrysler ile, sonra da Peugeot ve Citroen markalarının sahibi PSA Group ile birleşmiş, birleşmeden sonra şirket adı Stellantis olmuş. Demem o ki, listedeki markaların bazıları birlikte tek şirket çatısı altında farklı ülkelerde, farklı fabrikalarda üretiliyor. Bu yüzden de teknolojisi, işçiliği üst düzeyde olan Bentley ve Maserati'nin listede olmamasına şaşırdım.
Mazda'nın çok sorunsuz bir araba olmasından dolayı teknik servis hizmetlerinin kârlı olmaması nedeniyle Türkiye'de yaygın servis ağı kurmadığını da ekleyeyim. Adamlar araba arıza yapmadığı için yedek parça satamamaktan şikayetçiler yani 😂
Sıralama tartışılır, volvo ve mercedes o kadar aşagıda olmayı hak etmiyor. Güvenlik denilince volvo kalite ve konforda diyince mercedes akla geliyor
Hak ediyorlar bence türkiyede büyütülüyor iki markada ya birkaç modele veya motora hakimsin ya da yeterince araba deneyimlemedin bence ikisini övenlerde bu sorun var
İlk sıraya koyulan bmw ne mercedesin ne de volvo nun eline su dökemez o liste de alfa rome ve honda üstlerdeyken onlar orayı hak etmiyor bir tane w124 al bir tane de e34 al farkı gör. Biri piyasa da nadir temizlikte kalmıştır. Biri hala yıllara meydan okur hala çok tutulup sevilir. Kia ve hyundai bile geçmiş onları bu araçlar teneke resmen adaletli olmak lazım şimdi
Piyasadaki çoğu araba bindim hatta binmediğim araç sayılıdır yorumuna katılmıyorum.
Mercedesten bahsediyorsun ve uzatmaya gerek yok katılmıyorum sana? Neden uzatıyorsun
Iyi fikrini paylaştığına göre konuşmak istesem yazardım zaten? Uzatıyorsun
Danışmanın değilim kendinde araştırabilirsin
Arabalardan pek anlamam ama. BMW en iyi araba üreten firma olabilir ama onun araçlarını Türkiye'de kullananların çoğunun kafası kırık
Sosyal medyayla genelleme yapmak saçma evet kekolar arasında son 5 yıldır popüler ama geneli onlar oluşturmuyor.
Sosyal medya değil, gördüklerim uyandırdı bende bu intibayı.
Bi keko bide klas tayfası var ve bence klas kekodan fazla ama konuma bağlı
Türkiye'de keko tayfa yaygın. Gerçi hangi aracı kullanırlarsa kullansınlar trafiktekilerin çoğu kırık
Şehre bağlı çok genelleme yapıyorsunuz ya da sizin takıldığınız yerlerde keko tayfa yaygın olabilir
79 şehir dolaştım, inan bana dünyam mahallemden ibaret değil. Çoğu kırık diyorsam kırıktır :D
Dolaşman genelleme yapman için istatistiksel bir veri mi dhdjdkd herneyse katılmıyorum
Zaten ''çoğunluk'' ifadelerini kullanıyorum sürekli. Çoğunluk, genelleme teşkil etmez :)
Çoğunluk demen bu konu için bence saçma ha eskiyi baz alırsın araba kullanan kitle bellidir o olurdu ama eski bmw kullanıcıları da kaliteli tayfa şuankiler tamamen karışık. Karışık bir şeyi çoğunlukla adlandırmak ve genellemek saçma. Teşkil eder. Ki günümüzde neredeyse hemen herkesin arabası var yani eskisi kadar az değil rakamlar bu nedenle seninki biraz öznele kaçıyor.
Özellikle çakal kasa 😂 aha bu:
İlk 10 da 7 tane uzakdoğu arabası var normal yani bu liste ama bir mercedws kullanıcksı olarak o sırada olmasına şaşırdım volvoya da şaşırdm
Adil bir sıralama olmamış. Bmw memnuniyet açısından sonlarda olmalı. Japon grubu biraz daha yukarı alınabilir.
Mitsubishi kullanıyorum. Başka marka kullanacaksın yoksa popon keseriz deseler yine japon seçerdim.
Audi'nin 9 numara olduğu liste de ne bileyim...
Güldüm, apaçinin biri yapmış dedirtti. Türk erkeği olma ihtimali de çok yüksek.
BMW... Hiç güleceğim yoktu.
ne kadar bilgin var ki alfaromeoyu 29 da beklemiyorsun.
Aile mesleği
fiat üretimi olan bir aracı 29 da görmen ailenden çok bir şey öğrenmediğini gösteriyor
29dan neden aşağıda veya yukarıda diye yorumlamadım yani burdan kendi varsayımınızla çıkarım yapıp beni eleştiremezsiniz :@
peki o halde. mercedesin sırasına da bakarsan listedeki sorunu analrsın
Mercedesi gözünüzde büyütüyorsunuz
daha önce kullandığım için tecrübelerimle yazıyorum
Listedeki tüm markaları iyi deneyimleyen biri bence böyle düşünmez
bende en az 10 tanesini deneyimledim. o yüzden net konuşuyorum.
Demekki iyi analiz edememişsin
Hyundai nin sıralamasından listenin ne kadar saçma olduğu ortada. 😊😊😊 Volvo ve wolksvagen den iyiymisss
Benim arkadaş altıncı sırayı almış. Bana göre ilk üçte yazılması gereken bir marka.
Toyotaya bence 6 bile çok. Ilk uçe ki hiç giremez.
Ben arkadaşımı seviyorum ve benim için en iyisi)
Ben fakirim Mercedes iyidir algısıyla büyüdüm
Mercedes bana hiç hitap etmiyor
Sana hitap eden ne
Bizim TOGG nerde, aa ama o araba değildi akıllı cihaz dı asdlkgjaslkj
İstatistiklere yansıyacak kadar sattı mı ki dhdjdmd
60 Yıl Önceye Gidiyoruz: O İlk Türk Arabası, Devrim! ↗ toggun çoğu parçasını türkiye üretmiyor asıl yerli arabayı atim dedim önü kesilmese belkide listede olurdu
Olsun yinede devrimi anmak istedim👉🏻👈🏻🥺 farkındayım dhdkdks
Elbette Bmw candır can
Sıralamadaki kıstas bizim anladığımız gibi değil o kesin.
Toyota tam bir f/p arabası doluluk açısından ve az sorun çıkarır
İlk on diyelimde jaguar 30. çok ilginç, üstelik volvo 20.
Volvo çok karizmatik araçlar üretmiyor lakin bu listede 20. sırayı da hak etmiyor.
Katılmıyorum. Bu listede Pagani ❤️'de olmalıydı.
Bence bu listeyi sen yapmıssın burada da soru niyetine paylaşıyorsun senin şizofren olduğunu düşünüyorum kendi hayal dünyanı yasıyorsun
Bence sen herkesi kendin gibi zanneden ve o ezikliği baskalarına lanse eden birisin. Aynen ben yapmıştırım www.google.com/.../132273
Attığın blog sana ait..
Webtekno bana ait değil dbdjdk Consumer Reports da biraz araştırma yapabilirsin dhsjs
Ülkemizde en çok revaçta olan Fiat ve Mercedes'in olmamasıds ilginc.
Araştırmayı BMW Ceosu yapmış galiba BMW 1 Mercedes 26. olduğuna göre :D
Hepsinden var Rabbime şükürler olsun
Sende mi galericisin bak bu ortak nokta oldu dgdudjdo
Bmw'ye ne kadar hak versem de bahsettiğin hususlarda volvonun bu kadar aşağılarda kalması tamamen saçmalık
Toyota ve 6. sıra ne alaka abi ve güvenlik gibi bir kategoriden söz ediyorsak 1. sırada volvo olur. Kısaca liste yanlış baya.
Toyota dünyada en fazla satan araba lakin toyotan önce Hyundai bile volvoyu Mercedes i geçmiş
@Adamgibist dünyada en çok satması aracın kağıt gibi olduğu gerçeğini degistirmiyor.
Baska birileri yapsa ayni testleri farklı sonuçlar cikabilir. Çok ciddiye almamak lazim
Mercedes 26, Volvo 20 …. Zaman harcamaya gerek yok
En başta volvo olmalı yol tutuş ve güvenlikten bahsedilmiş.
2. Subaru 3. mercedes 4 Bmw 5 vw olmalı bana göre
Volvoyu turkler abartıyor
Xc90 kullandım 20 bin km. 8 bin km S90 kullandım Bence önce kullan sonra yorum yap
Bende kullandım hatta listede kullanmadığım marka yok diyebilirim
O zaman zevkler ve renkler diyelim, çünkü güvenlik dersen volvo güç dersen audi derim çok değişen bi konu 😂
Bmw'nin karizması yeter zaten ya
Neye göre bu sonuçlar Alman arabaları kaliteli bence
O değilde renoyla opeli sıralamaya bile sokmAmislar mk
Chevrolet baya geri düşmüş. Sevdiğim bir markadır
BMW en kötü arabalardan. Hak etmemiş orada
Çok güldük dgdjdkd
@andromedadanbirkiz Uzun yıllar bmw kullandım. Bunlar:330 ci, 520d,420i ve 640d grancoupe. hepsinde de servisten çıkmadım. Eğer bir bmw sahibiysen bugün sizin para birimi ile 60-70.000 TL de cebinde olacak. Kuvvetle muhtemel olası arızalar için ve özellikle motor çok arıza veriyor. Saygılar. Hep gülerein umarım. 🙏
Kronik sorun olmadığı sürece ve tutup hasarlı/ orjinal parçası değişmiş araba aldıysan normal.
@andromedadanbirkiz İçlerinde sıfır da vardı. Kronik motor sorunu
Rolse Royce'un olmadığı yerde yokum
BMW ye hani sahibi? Biraz bilgiye dayalı mı yorumlasanız
Onu ayrı olarak değerlendirmeliler onu söylüyorum
Pek deneyimlemedim yorumlayamam
Almanlar ve Japonlar bu işin öncüsü.
Volvo severim gerisi tırt geliyor
Kura çekerek yapmışlar sanırım sıralamayı
Hyundai nin Volvo dan önce gelmesi olmamış.
Mercedes 26 mı?
Mercedesin o sırada olması şaşırtıcı
bence yanlış ilk sırada volvo olmalıydı
Sonuçları muhtar mi takip etmiş
toyota, audi, wolksvagen volvo gerisi yaramaz
Volvo nasıl 20 ya
Japon arabaları bence en mantıklı olanı.
Tüüüü benim arabamı listeye bile almamışlar😂
İveko yokmuymuş listede vay be yine sınıfta kaldik
:)
ve mercedes 26 oyle mi
Bmw ok de diğerlerine katılmıyorum
tofaş nerde? :D
Audi 9. sıra mı, çok enteresan.
Volkswagen hile yapmismidir yine :D
Mercedes audi volvo ve bmw bunlarda benim listem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?