Yakında arabayı yenilemek istiyorum. Herkes gibi ben de elektrikli araç istiyorum ama batarya ömrü 400 km civarı olanlar bana uymaz. Bana 2 gün bile dayanmaz ki her gün sabah akşam şarj bana göre değil. En az 700-800 olmalı ki tercih edeyim. Böyle bir marka/model var mı yoksa çıkana kadar beklemem mi gerekiyor? Yoksa fosil yakıtliya ve/veya hibrite devam.
Tam dolu batarya ile en uzun yol kateden marka/model araç hangisi?
Tesla ve Mercedes EQ... serisinden başka uzun yol yapan elektrikli araba yok sanıyorum. İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle, elektrikli araçlardaki KW sınırlaması hakkında herhangi bir bilgim olmadığından dolayı elektrikli arabalardan anlamıyorum. Ufacık Yuki Amy arabasına (120 km şehir içi menzilli) çok çabuk adapte olurum; ama Mercedes EQE (400+ km menzilli) modeli beni aşar. Şey gibi düşünün, 2.0 litreden büyük içten yanmalı motorlu araç kullanamadığım gibi yüksek kw'lı elektrikli araçlar bana ters geliyor. 5-30 kw arası uygun, hiç olmasa 1 kw'lık arabaya bile razıyım.
Abicim ben araçlara meraklı bir insanım. Şu ana kadar gördüğüm en uzun menzilli elektrikli araç Mercedes EQS. 770 km menzil , bence bugünkü batarya teknolojisine göre muhteşem.