Bir haftaya varımm🥳 peki siz bir ömür yaşayabilir misiniz😃ya da en fazla ne kadar karavanda kalabilirsiniz?

Bir haftaya varımm🥳 peki siz bir ömür yaşayabilir misiniz😃ya da en fazla ne kadar karavanda kalabilirsiniz?
Kalınır donanım yeterli olursa.
Bir kere çamaşır makinesi olmadan olmaz.
Büyük elektrik ve su depolama gerekir. Akülerin yaşam bölümünden ayrı olması gerekir. Bunlar için de en az midibüs gerekir.
Toplam 800amper lityum akü, toplam 1600 watt monokristal güneş enerji paneli. Ayrıca araç alternatöründen yaşam akülerini şarj etme regülatörü.
1 ton temiz su deposu.
Sulu webosto olacak ki motor suyu ve odası da sıcak kalıp mazot donmasın.
Bu araca odun sobası bile yapmıştım.
Banyoda gazlı şofpen.
Aküler ve elektrik donanımlar midibüsün sol alt bagajında; şofpen ve ocağa bağlı lpg tankı sağ alt bagajında olacak.
Su deposu arka bagajda olacak.
Geri kalanlar için en ucuzu seçebilirsiniz.
Çok tecrübe ettim.
Ama jandarma, polis, zabıta karavan parkına kovuyor ya da valilik izni istiyor. İkametgah dışında yaşamak suç. Karavan parkı otel gibi emniyete bilgi geçiyor. Ancak ülkede şu an en ucuz kamp günlük 65 tl. Bazı şehirlerde en ucuz kamp günlük 300tl. Yani onu bile yaşatmıyorlar. Karavanı sattım ben de. Bulaşmayın. Karavan parkları ve karavan üreticileri sizi s... mek için bekliyor.
Ne kadar uğraştırıcı ve sıkıcı🤦♀️
Araç bulup bakımı yapmak, karavan yapmak, pazarlık yapmak 6 ayı buldu. Ha o üreticilerin fuarda sergilediği bilmem kaç milyonluk lüks karavanlarla 1 hafta tatil yapılmaz. Yapılır da banyo yapmayacaksın, tahretlenmeyeceksin, bulaşık çamaşır yıkamayacaksın. Youtubedaki o karavancı ailelerin hepsi palavra. Kanaldan para akıyor. Geceleri otellerde kalıyorlar hepsi ya da video çekim zamanı dışında pahalı karavan parklarında kalıyorlar.
csg olarak bırakıyorum bu mükemmel görüşü herkes bilgilensin teşekkür ederim
5 gün tatil yaptım akıl mantık isi degıl
Yine hayallerim boğuluyor
Mideni bulandırmak istemem kızıl ama gider torbasını cıkar tak hak verirsin bana
🤮🤢tamm sus ben böylesini düşünmemiştim neden bu kadar met ediliyor anlamış değilim
Çünkü hayaller böyle. Gercekler üzüyor 🥹
Her zaman ki hadi eyw😄
O ne kız 😂😂
Edebiyat😄
Haydaa karavan giderinden edebiyat konusuna düştük 😂
Hayallerimi hiçe saydın🥲
Hayır , seni dogru yola teşvik ettim. Aaa karavan tekerlekli araba demeyle olmuyor 🥹 yol boyu bok koklarsın sonra hoş olur mu 🥲
Olmas😭😭
O zaman hemen sorayım.
Karavanla tatile cıkmak mı?
5 yıldızlı otelde rahat geniş takılmak mı?
Otelde evde vsde konaklamak rahatı ve titizliği severim🤤 o duşu alıp kafamda havlu ile uzanmaliyim
İşte bu kızıl olması gereken. Karavan işini derhal unut 😂
Şu andan itibaren bitmiştir😂aslında az önceden bitmişti🥲 ben araba yolculuğundan devam🥳
Tabi ki. 2 gıdım zevk alacam diye eziyet çekmeye gerek yok ki 😎
🤓🤓
Ben yaşayabilirim. İlerde nasip kısmet olursa bir karavan sahibi olmak isterim. Yani yeterli yiyeceğin var ise elbette yolculuk bir hayli güzel ve keyifli geçer. Uzun süre yaşarım ben. Bence arabadan bile daha daha güzel yolculuk oluyor karavan ile. Tabi yiyeceğin çok olması lazım.
Karavanda yaşamak o kadar kolay değil yaşamak, herkes heves eder ama. 😄 Uzun süreli olmaz ama deneyim etmeyi çok istiyorum.
Cevap
29Cevap
İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle çekme veya moto karavan kullanıp kullanmayacağım hakkında herhangi bir bilgim yok. İzin verilirse büyük karavanda 10, küçük karavanda 4 gün ancak kalırım.
Evet tabi ki yaşardım aslında param olsa gerçekten ev ya da araç yerine karavan alabilirdim.
Öyle bir olanağım olmadığından bilemiyorum...
Bu sorunuz bana bir 99 depreminden sonra pirefabrikte yaşayan depremzedeleri anımsattı. Bir göz odalı prefabriklerde birkaç yıl yaşadılar. Onların prefabrikleriyle seyahat olanakları da yoktu. Onlar yaşayabilmişse sizler de yaşayabilirsiniz.
Karavanı buldukda ne kadarı kaldı karavan olsun eve girmem o koy senin bu koy benim yazları 😂
Bir sehirden bir sehire seyahat kadar ancak, karavanda yasanirmi ya, büyük söylemeyeyim, Allah mcebur birakmasin..
Tatil gezme dolaşma çeşit çeşit yerler keşfetme için güzeldir. Konaklama ucretide yok mükemmel
Ama sürekli sıkıcıdır ne kadarda olsa ev konforunu vermez
Yaşayamam ben 🙄 evimi ve yatağımı özlerim, yastığımı, yorganımı ve ayıcığımı.
4 5 gün deneme süreci yaşarım ama uzun süre de yaşayabilirim sıkıntı yaşamam
Denemeyi çok istediğim fakat henüz deneyimleyemediğim bir şey
Yaşarım bir yola bakarım bir de yanıma yol uzun yanım boşsa hiç bıkmam
Dar alanlara sığamam sevmem ayrıca konuşmaya gelince kolay gözüküyor bir sürü işi var.
Tam da ihtiyacım olan bir şey. Her şeyden herkesten en çokta kendimden kaçmak için isterim. Soğuk sıcak demeden giderim uzaklaşabildiğim kadar. Az çok demeden yok olurum olabildiğim kadar...
Önceden karavanda yaşamak hayalimdi. Şimdi dört gün zor olur diye düşünüyorum. 1 buçuk yaşında çocuğum var.
Hayır sıkışık yerlerden nefret ederim en fazla 2 gün
Yok ya. Hastalıktan ölmeyelim sonra
Ne hastalığı🙄
Olabilir 🙄
Param olgudu sürece yaşarım bir ömür
Ben de 1 haftadan fazla yapamam
Bilmiyorum ama bi kez denemek istiyorum 😊
1 gün dayanamam sanırım eziyet resmen
Severim böyle şeyleri imkanım olsa yaşardım
Yaşayamam daral gelir bana
Bence denemeye değer.
Bir yandan da seyahat halindeysem yaşayabilirim