yakıtı, sigortası falan filan bitti şimdi de parkı başladı :) her yer zaten ispark olmuşken bir de saati 28 tl.. maşallah ya

yakıtı, sigortası falan filan bitti şimdi de parkı başladı :) her yer zaten ispark olmuşken bir de saati 28 tl.. maşallah ya

Hesaplamayı bıraklı çok oldu ya, artık herhangi bir ürün veya hizmetin pahalı mı uuz mu olduğunu anlayamıyorum. Mesela zeytinyağı enflasyona göre mi arttı, yoksa üreticiler nasıl olsa her şeye paso zam geliyor diyerek pompaladılar mı bilmiyorum. Hesap edecek ne gücümüz kaldı ne de moralimiz. Sağ olsunlar öyle bir düzen yarattılar ki, Son tüketiciden başka herkes ağlıyor. Taksiciler de zam istiyormuş, twitterda taksicilerin bi iki yorumlarını gördüm;
"toplu taşıma yolcusunu taşımak istemiyoruz" (fakir gelmesin)
"taksi lükstür" (öyle de böyle de kazıklayacağız direnme)
Yani şimdi otopark 5 lira mı olsa uygun, yoksa 28 lira hala ucuz mu bilmiyorum. Herhangi bir yerde valeye versen 100 liradan başlıyor. Geçende bir vakıf otoparkına bıraktım 3 saat 120 tl verdim. Hesap kitap matematik bitti bende.
İki tane motosiklet sahibiyim. Biri günlük kullanım, birisi de uzun yola kamplara gittiğim zaman kullandığım motosiklet. Geçen yaz ikisine toplam 300 TL otopark ücreti veriyordum. Yeni yılla birlikte ikisine toplam 900 lira para veriyorum. Ülkeye yeni bir düzen getirdiler sağolsunlar. Eskiden zaman dediğin %5 %10 yapılırdı maksimum yılda 2 kez uygulanırdı. Şimdi 2 ayda bir oranı önü arkası belli olmayan kontrolsüz bir sistem var. Ben esnafa da kızmıyorum haklılar. Muz cumhuriyetinde hangi düzene uyacaklar.
Araba sahibi olmanın zorlaşmasının İstanbul ile ilgisi yok her şehirde aynı, fiyatlar yüksek. Arabaya o parayı verenler bunu da öderler.
Bu araba sahibi olmayı etkileyen bir maliyet değil, daha çok araba kullanmayı etkileyen bir şey, yani dolaylı etkilerden birisi aynı yakıt ücreti gibi vs.
İstanbul'a gelince onun etkisi araba sahibi olmak ile ilgili değil, doğrudan kullanmak ile ilgili çünkü trafik diye bir şey var.
Geçtiğimiz yaz İstanbul'a arabamla geldim ve rezil ötesi bir şehir olduğuna bir kere daha kanaat getirdim. Ara sokaklarda mafyalar para alıyormuş, mekan valeleri ücretli (normalde gönlünde koparsa verirsin), otoparklar zaten fahiş fiyatlara sahip... Caddeye koysan polis götürüyor. Trafik rezaletinden bahsetmiyorum bile...
Orada yaşayan insanlarda enteresan bir sabır var.
Cevap
33Cevap
şu an araç sahibi olmak zaten başlı başına zor.. Fiyatlara şaşırmıyoruz.. Keyifli geceler.
Çok zorlaştı maalesef. zaten her şeye zam geliyor
Sadece İstanbul'da aynı zamanda uygulanmıyor ki. Bu Türkiye'nin her yerinde böyle. Sadece İstanbula özgü bir şey değil bu. Araba sahibi olmak çok zor artık bu devirde. Çünkü arabanın sıkıntısı hiç bitmiyor. Hemen hemen hergün benzini masrafı say say bitmez. O yüzden bence olmaması daha iyi.
İsparka oldum olası karşıyım. Millet değnekçiliği birtirdi diyor. Değnekçiliği bitirmek polisin göreviydi. Bu da değnekçiliğin yasal olanı. Lastiğini patlatmıyorlar. Onun yerine plakanı borçlandırıyorlar. Otoparklardan alın eyvallahta yol kenarlarını bize bırakın sinekten yağ çıkarırcasına halkın kanını emiyorlar.
Yabanci sermaye olan sigirta sirketlerine yilda %1600(16 kat) zam serbest
Devlet kurumlarina yil icinde katlaya katlaya gitmek serbest
Ama soganini satan ciftciye baskin
Evini kiraya verene max %25
Millet dostu ya bunlar yerli ve milli ya. o yuzden birtek yerlilere millete biniyorlar..
Toplu taşıma çoğunlukla işimi görüyor bu trafikte ve bu kalabalıkta en dandik araba 250 olmuş. Nereye park etsen biri çarpıyor veya trafikten bir türlü çıkamıyorsun. Sinir stres gırla yok ben almayayım.
Yol kenarında park etmekten para alınamaz
https://www. yurtgazetesi. com. tr/genel/danistaydan-emsal-karar-yoldan-otopark-parasi-alamazsiniz-h141402. html
Yeni yıl ile "ASIL" zamlar gelsin bakalım.. Ankara 'da ne kadar bilemiyorum ama hangi sehir olursa olsun araba gercekten külfet
Yaktın bizi Ekrem, sözde ilk 1 saat bedava olacaktı, lavuk geldiğinden beri %300 zamlandı İspark. Senin yaptığını cehapeliler yapmaz
Arabam yok olsa da park etmezdim zaten isparka para falan vermem.
Yeni ülke keşfedelim en iyisi yoksa bu zamlardan kurtulamıyacağız hiç.
Eee parası olmayan sürmeyecek artık toplu taşıma kullanın siz de hdajhlıhasjk
İsparkın olmadığı yerler de otopark mafyasında zaten
Paraf kredi kartım var. 300 tl alışverişe 1 ispark bedava veriyor. Tavsiye ederim 😃
1,5 usd normal yani, tabi ki burası Amerika olsa ve biz dolar olarak maaş alıyor olsaydık. 😅
Arabam yok İstanbul da değilim o yüzden sorun yok arbaya binen bunu da öder zaten
Yani ben olaya şöyle bakıyorum, İstanbul gibi bir yerde ve bu ekonomide hala şahsi arabaya binebiliyorsa birisi tuzu kurudur yani 28 lira çok koymaz
otopark mafyasından iyidir en azından garantili durum ve belediye kazanıyor
Farkında değilsiniz tüm siyasiler insanları yavaş yavaş köleliğe alıştırıyorlar ekonomi istense 1 ayda düzeltilir her şey bilinçli anlayın artık
belediyelerin keyfi heryeri zapedip birde park istemesi iyice baydı artık. onuda geçtim 28 nedir ya eskişehirde kaç bilmiyorum
Araba kullanmak artik İstanbul değil her yerde sorun olmaya başladı.
Maşallah, yiyen yiyene.
Küfür etmek istemiyorum
Hımm işe gitmek için mahalle mahalle dolaştığınızı düşünsenize 😅
Ağzımız açık bir şekilde dinliyoruz şu haberleri😑
genel anlamda zorlaştı neden sdece İstanbul diyon
Akepeden önce ispark yoktu. is ve park bile yoktu.
18veren 28i de verir
her şey çok güzel olacak 🙂
saçmalıdı imamoğlu denen
İyi yapıyor komple 100 tl yapsın
3 zam 5 gider her zaman
Kafayı yemişler
...
İstanbul nimet nimet
Sen mahallene bırak arabanı o zaman
Hahaha 🤣 tam adamına dedin 🤣 hayır ben de imamogluna salliyorsun sandım her şeye bu kadar zam gelmişken isparki mi buldun şikayet edecek diye diyecektim 😂 maalesef zam her yere geliyor sağlı sollu 😄
Tamam 🤘
Ekrem bey sağolsun.
Hayli zorlaştı.
Allah tan İstanbul da yaşamıyorum
Her yer öyle oldu
Bisiklet kullanın
Zamlar düşsün noluur
yuh.
Allah sabır versin.
zaten zordu muayene ücreti 1100 oldu
Haraç gibi resmen
Fazlasıyla zor