TBMM'deki bütçe sunumuna TOGG ile gitmiş. Açıklama olarak, "TOGG'dan gerekli izinleri aldık. Bize madem TOGG var, niye kullanmıyorsunuz? dediler ve biz de bunlara ses verip TOGG ile Meclis'e geldik" demiş.

TBMM'deki bütçe sunumuna TOGG ile gitmiş. Açıklama olarak, "TOGG'dan gerekli izinleri aldık. Bize madem TOGG var, niye kullanmıyorsunuz? dediler ve biz de bunlara ses verip TOGG ile Meclis'e geldik" demiş.

Slak slak hareketler bunlar. Ondan sonra millet Togg'u siyasi manevra diye kötülüyor.
Onun haricinde bröşürlerinde beğenmiştim ama aracın tasarımı özellikle bu fotoğrafta kötü gözüktü. Bu öküz gibi büyük ızgara tasarımını BMW bile beceremiyor, elektrikli araçta hiç gerek yok
Iste değişim başlıyor artık makam arabaları hep togg olacak 5-10 milyonluk makam arabalarını satıp togga terfi edecek tabi bütün vatansever vekil ve bakanlar makam sahipleri anca fetocu dış minnaklarin oyuncağı olan vatanı düşünmeyen hain makam sahipleri togga binmez hih 🤣🤣🤣
Ben en çok madem biz üretiyoruz fiyatı ne yayınlayacak lar onu merak ediyorum. A4 Türkiye girişi 600 satarken 1.800 alman 600 e biz 1800 biniyoruz kendi aracımıza kaça binebiliriz çok merak ediyorum.
Cevap
51Cevap
İyi görünüyor
Seçim yaklaştı ya oy toplamak için insanların gözüne sokuyolar. Eyvallah araba yapıldı ama bu ülkede uyuşturucunun peynir ekmek gibi satıldığını, yolsuzlukların arşa ulaştığını, tecavüz ve tacizlere göz yumulduğunu, ekonominin yerlerde süründügü gerçeğini değiştirmez
Tog denilen arabaya 2019 dan belli biniyorsunuz zaten yok fabrikasi kurulacak bekliyoruz uretilmedi dendi durdu basbakan 2019 da test surusunu yapti tanittilar, hala nedense satisa sunulmadi. Demekki bu arabanin uretimi baska ulkede var ilk defa biz cikartmiyoruz kaldiki biz sadece topluyoruz demekki bu apacik ortada
Togg biraz fazla abartılıyor gibime geldi tamam tasarım olarak karizma güzel ama türk diye bu kadar övmenin gereği yok övülecek varsa oda alman araçları dir Audi Mercedes BMW bunlar kral dir Togg kötü demiyorum sadece abartmaya gerek yok
benim vergimle yapılan arabayı ben alamayacaksam zaten haram zıkım olsun ben binemedikten sonra alsın gtlerine soksunlar binemeyip de övünene de ben bineyim
g*tünüzde donunuz yokken miting'e 5 lira vererek dolmuşla gidin destekleyin hükümeti. Adamlar milyonluk arabayı çeksin.. Evet milleti temsil ediyorlar çok doğru
Dün Meydan Avm İstanbul da sergilenen togg u gördüm. Önümde yürüyen 3 kişi vardı, biri 35 Li yaşlarda bayan, biri aynı yaşlarda erkek, diğeri yaşlı bir hanım teyze. Teyze bi görelim nasılmış dedi, 35 Li yaşlarda olan diğer bayan “ görmek bile istemiyorum “ dedi ama yine de kaçamak bakışlarla baktı. Dünyada varmıdır kendi milli değerlerine bu kadar düşman bir insan kesimi.
Harikaaa
Mecliste gözükücek tabii 😂 başka nerde gözükücekti yaa 😂 semt arabası mı bu ara sokaklarda gözüksün 🤣🤣
SIMDI bu arabayı ABD Avrupa yapsaydı varya hepinizin karnı tok olurdu. Bu açım diyenlerin
1 2 defa gelir tekrar siyah mercedeslerine dönerler
Hangi görüşte olursak olalım adamlar bir iş başarmış tebrik etmek gerekir. Tamam belki bir maybach audi vs olmaz ama buda bir başlangıçtır. Geçmişte devrim aracına takoz koymasalardı şu anda bizde otomobil devi ülkelerden biri olabilirdik.
Aga bu otomobile niye bu kadar taktık biz? Devrim'i yapmak değil, seri üretmek idi mesele.
Yahu Koç bu otomotiv işinde en büyük holding bizde, adamlar Akp'nin açık baskısına rağmen ''Biz o işe girmeyiz kar marjı çok düşük'' dediler.
İnatla ''Bakın biz de yaptık'' demek için araba mı üretilir? Rusya böyle boş beleş işlere çok para harcar, onlarda ama doğalgaz parası var
ne yapsınlar bayrak ipimi üretsinler başkan. bi yerlerden başlanması gerekiyor. tamam araba dediğin gibi ama yapacak bir şey yok. 2035 yılında benzi ve dizel araç üretimi durduruluyor. elektrikli otomobile geçilecek. Bu elektrikli oto üretim vs yatırım yapan devletler hızlandı.15 yıl sonra bu pistte yerimizi almak istiyorsak bir şeyleri üretmemiz gerekiyor.
Türkiye'de bir dünya büyük sanayici var. Metalurji konusunda Avrupa'Nın iyi alternatiflerinden biriyiz Ukrayna gibi bir ülkeyle ortaklık şu bu da var.
Türkiye'de çok iyi otomasyon kobileri var, çoğu vergiler, borçlarla boğuşuyor.
Bu firmalar bir araya gelip böyle bir otomobil üretmeye karar verdi mi? Hayır, devlet zoruyla.
Ayrıca istediğiniz kadar Togg çıkarın, otomobil sadece araç üretmek değil. Şimdi bu aracın rakibi kim olacak? Bu işi en ileride yapanlar Amerikalılar, Lucid, Tesla ve bir tane daha pickup üreten firma.
Mercedes hidrojen motorları falan geliştirdi ama hidrojeni stoklama ve dağıtma sorunlarıyla çok cebelleşemedi, aslında o araçlar elektriklilerden daha iyi ama işte hidrojen elektrikliye göre biraz daha riskli bir yakıt.
Japonlar var bir de. Özellikle Nissan bu konuda çok atak, Toyota gibi firmalar hibrit ve elektrikli araçlarda bayağı atılım yaptılar.
Üstelik, bu firmaların bir karakteri, kimliği var. Togg ürettik diyorlar sürüşü ile ilgili bir şey pek duymadık. Atıyorum Subaru alırsın, çünkü ağırlık merkezi oldukça aşağıda, dengesi çok yüksek, dört çekerli güzel bir araç istiyorsundur. Bmw alırsın çünkü arkadan çekişli, oversteer seven araç istiyorsundur
Mercedes alırsın çünkü hem performanslı hem de konfordan ödün vermeyen araç istiyorsundur
Toyota alırsın çünkü bozulmayan araba istiyorsundur falan.
Bütün bunları kırıp bu aracı bir atılım haline getirmek öyle kolay değil. Canlarını dişlerine taktılar bu iş seçimden önce olacak diye, ama milletin parasının çok büyük çar çur edilme riski de var.
Avusturya, Hollanda, Norveç gibi ülkeler araba yapmıyor mesela. Yapamazlar mı? Özellikle Hollanda istese bir Volvo çıkarır.
Neden? Gerek yok çünkü
Bu arada başarılı olmaz demek ''Türkiye bir şey üretemez'' demekmiş gibi bir algı yaratılıyor o devrim arabaları filmi de bu kafayı en çok besleyen filmlerdendi.
Şu an elektrik şarj istasyonları ne halde haberin var mı? Verdiler Zorlu'ya mı ne, bizim devletin her zamanki komünist mantığıyla bir kişiye bir işi verelim o halkı sömürsün mantığı yüzünden benzinden daha ucuza falan gelmiyor.
Türkiye konusunda artık hicbirsey söylemek istemiyorum söylersem iyi olmaz çünkü
nasıl olsa vatandaş alamayacak güzel olsa ne olur olmasa ne olur
"Yiyorsa makam arabalarını togg la değiştirsinler" diyenler şimdide siyasi manevra demiş. Lan ben sizin kadar kemiksiz bir yapı görmedim
xaten anca bakan varankın ve onun oradaki yardakcilarinin parasi yeter togg a
Hay ben velakin tog u icat edenin bir Tofaş Kartal SLX doğan SLX doğan görünümlü şahin s etmez
Nerdesin Allahım duyuyor musun. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopardı hani hani
Hiç ilgilendirmiyor adamlar benim vergilerimle kendilerine araba yapmışlar 😂
Koyunlara çoban kaval çalması gibi.. Kim ne maksatla türkiyede bunu yaptı merak konusu
acikcasi bu iktidar uzaya isinlansa yinr umrumda degil. yil olacak 2023 deveyle mi ulasum saglicaz neden bu kadar pahali araclar.
araba çıkaracaksın halk çok yüksek fiyatı olduğu için alamayacaksa neyin kafası bu. zenginler alır zaten alıyorlar
Bu şey degil mi? Filmin sonunda hepsi toplanip halka biniyordu..
Bu tarz hareketlere karnımız togg... bitmedi şovu milletin çok da umrunda
Ağlamayın la
Ne yapsa bu hükümet beğenirdiniz beyefenei
dunya yakında araç kullanmayı bırakacak biz yeni imal ettık ((: olsun bu da guzel bir başarı kanımca
Önce vekilin değil halkın binmesi lazım vekil ve devlet kurumlarına tahsis ediliyorsa o işte büyük bir terslik var demektir
İyi görünüyor bence güzel hareket kim ne derse desin
Togg otomobilimiz yerli değil milli değil kuduran kıskanan yok🎵🎶
TOGG'u herkesin alabileceği bir fiyattan satın. Yerli üretim öyle olur. Bunlarınki Şov.
miss gibi. buna bile karşı çıkan nasıl bir zihniyettir yaw
Her şey oy için her şey oy için...
Daha güzel günlerini göreceğiz
Fabrikası olmayan araba
TOGG açın halinden anlar mı?
Millet vekili adayı imiş öyle duyduk. 😃😃
Mercedes dinlensin hesabı xD.
Millet aç Bunlar TOGG TOGG geziyor.
Bende şirketten araba verirlerse biniyorum.
Gözlerine sokmak için güzel bir durum 😄
Karnımız togg bunlara
Bize ne yahu? Bizimle ne alakası var?
:D italyan gözüküyor
İtalyan gözlüğüyle baktığın için olmasın o🙂
Çok güzel hareketler bunlar
Muhteşem
İnşaAllah almak istiyorum
İşleri güçleri şov...
togg un yüzde kaçı yerli?
Helal olsun 👍
İyi yapmış mk
😄😂
Ağlamak istiyorum 😄😄😄
Paramız yokk çünkü sjsjsjsj 😢
Değerli olana değer ile bakılır; senin gibi minnak kurbağa olanlara konuşurken sözcükler kendinliğinden güzelleşiyor, onlara nasıl duruşunu koruyabilirsin ki.. ama ben herkese çizgimle giriş yaparım.. dünyaları konuşuyorsun; anlamayan potansiyelin karşısında profesörde olsa söyledikleri tek söz boş konuşuyorsun.. elhamdulillah zekam benim en büyük silahım.. dizer onları beşerli sıraya onların hepsine tek yeterim🤭
Bende onu başaramıyorum işte din düşmanları olunca.. yanlışmı tabikide yanlış; yanlışı ben yapınca doğru olmuyor.. alimin birine gelmiş birisi şu alim ile şu cahil tartışıyor demiş; eğer alim olsaydı cahille tartışmazdı onların ikiside cahil demiş.. o hesap ben bu cehaletimi yenemedim.. alim gibi yürüyen sensiz, bana senin yaktığın ışıkla önümü görmek düşer🙈 sürekli minnak kurbağa 🐸 demiyorum sürekli sürekli seviyesizlik olur😳 yeni bi şey bulalım sana 😋
Senlik sorun yoksa benim için mutluluk minimini minnak kurbağa 🐸 bile diyebilirim😅 onun yaptığı gider anca hoşumuza gider der geçeriz, bi kerede biz diyelim hep mi başkaları diyecek.. ne yapsın benim abim gelişi güzel beni özelden müsadesiz rahatsız edecek biri mi başka yerimiz yok dersin.. idare etsin😋
Güzel 👍
Kaç para ula bir tog
Ruhsatı var mı
Maşallah
Gayet şık gözüküyor
çok güzel keşke benim olsaaaa
Tüm devlet arabaları togg olsun satın Mercedesleri
😅😅😅
Kralllll
Alman arabası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?