Selamlar.. Emniyet kemeri kullanımına dikkat eder misiniz yoksa süs olarak mı dursun diyorsunuz? Keyifli günler..🤘

Selamlar.. Emniyet kemeri kullanımına dikkat eder misiniz yoksa süs olarak mı dursun diyorsunuz? Keyifli günler..🤘
Emniyet kemerini bir tek motosiklette takmıyorum çünkü yok diğer kalan araçlarda takmaya özen gösteririm çünkü öldürmüyor süründürür gerek Yok sürünmeye sürünüyoruz halen
Emniyet kemeri kullanmaya çok dikkat ederim arabaya bindiğimde ilk yaptığım iş emniyet kemerini takmaktır ve şunu da itiraf edeyim 18 yaşında falanken kemeri koltuğun arkasından bağlardım polisler falan olunca bir kısmını öne geçirirdim takıyormuş gibi görünürdü sonra değişti şimdi direk takıyorum emniyet kemeri hayat kurtarır.
Fotodaki gibi olmasa da emniyet kemeri takıyorum babe :D
Fotodaki gibi takma zaten babe lütfen 😅
Kaza anında boynuna dolanması sonucu boğularak ölürüm :D
Allah korusun 😊
Araba ötmesin diye takıyoruz işte
Cevap
48Cevap
Kısa mesafe mahalle içinde bir yere giderken takmıyorum. Mahalle dışına çıkarken mecburen takıyorum. Takmasam kendimi güvende hissedemiyorum. Arabayı çalıştırmadan ilk işim emniyet kemerini takmak olur.
Selam gadası 🙃
100 metre yere dahi gitsem emniyet kemerini takarım. Bu konuda oldukça dikkatli davranırım.
Önem gösteriyorum tabi ki
Araba sürdüğüm zaman Emniyet kemeri takıyorum ama yolcu olduğum dışında doğrusunu söylemek gerekirse pek takmıyorum 😅 Ama tabi her zaman takmak gerekir ki düşünüyorum zaten bizim araç da kemer uyarma özelliği yok takmasan da bir şey demiyor (Opel Vectra C 1.6 Edition) ama şunu Söyleyim uyarı veren araçlar daha iyi en azından hatırlatıyor 😊

elbette kullanıyorum yakın uzak mesafe farketmeksizin
hatta emniyet kemeri takılmayınca (insan vücudu ısısını algılayan) çalışmayan araç yapsınlar, ama biz Türkler buna da çare buluruz
Tabiki de kazalarda yaralanmaları en aza indirmek için kesinlikle takılması lazım ki önemli trafik kurallarından da biri.
Genelde araba sürüldüğü zaman sürücünün yan koltuğunu kapan kişi ben olduğum için evet önem veriyorum.
Ben emniyet kemeri takıyorsam ya arabayı kullanana güvenmiyorumdur ya da ileride çevirme vardır 😏
Takıp oturunca rahatsız ediyor, ötmesin diye takıyorum bu seferde biri sarılıyormuş gibi hissediyorum seviyorum 🤣
Yok pek kullanmam emniyet kemeri her zaman hayat kurtarmaz hayat da alabilir ve aldığını gördüm.
Aslında önem vermek gerekir ama hiç aklımıza bile gelmiyor
Çok özel arabaya binmedim. Binince de takmadım açıkçası
Mutlaka emniyet kemeri takıyorum. Arka koltukta da olsam, ön koltukta da.
Bir adim bile gitmeyiz ailece. Mutlaka takarız. Cok önemli
Kullandığım araçlar takmamaya müsaade etmiyor.
Bana kalsa ölümüne gidiyorum.
Kesinlikle önem veriyorum tabiki sadece arka koltukta takma alışkanlıgım yok
Nefret ediyorum emniyet kemerinden çok rahatsız ediyor beni takmam o yüzden
Kısa yolculuklarda takarım, ama uzun yolculuklarda çok sıktığı için genellikle takmam.
Takmadan yola çıkmam, yanimdakiler de dahil! Kimsenin sorumluluğunu alamam
Araba değilde daha çok toplu taşıma araçları kullanırım.. ve ben daima kurallara uyarım
Kaza anında nu görseldeki darağacına asılmış gibi olur herhalde 😂
Mümkün olduğunca dikkat ederim kaza yapmayan bilmez
Evet son derece dikkat ederim son kazada kemer takmasaydım belki yoktum şu an 🤠
Çocukken bir kere hayatımı kurtardı
Boyunluk mu o? Adam nefessizlikten ölecek. 😂
Takmazsam araba sesle uyarı veriyor zaten. Her daim takarım.
Kemeri koltuğun üstünden geçir tak ötmez 😄
Biliyorum boş toka da var kandırmak için ama sonuçta kendi can güvenliğim takarsam da kendime takmazsam da. Yanımda oturana da taktırıyorum
Ya orası öyle tabi ama beni çok rahatsız ediyor takamıyorum o yüzden dedim
Boynunu mu kesiyor?
Genel rahatsız edici
Ama adı üstünde emniyet kemeri.🤷♂️ Takmadığında canınla ödeyebilirsin
Doğru
Takmadığım zaman araçta asla oturamam. rahatsiz oluyorum
Arabam takmazsam otuyir surekli sagolsun mecbur takiyoz😅
Birkaç sene önce emniyet kemerim bağlı olduğu için ölümden döndükten sonra hiç takmadım. Takmıyorum.
Elbette daima
O cinnet getiren kemer uyarı sesini duyduğum an yanımdakilere bile taktırıyorum. Çok duyarlıyımdır bu konuda snsjssj
Takmamam mümkün değil. Basbasbağırıyo koltuk tak diye. 😊 Alıştım ve gerekli zaten.
Polis ceza yazmasa takmam rahatsz ediyor
Senin neden koyu renk
Önemli ama taksan iyi olur
Tabiki onem veriyorum sirf bu yuzden tum kamera ve cevirmelerin oldugu her yeri ezberledim 😄
vermeyen ile kondom kullanmadan bilinçsizce avanak üremesi aynı şey. önlemsiz sürüngenler.
Bindiğimde direk takarım hem güvenlik hemde boşa ceza yemeye gerek yok
Tabiki çok önemli bence
Şehir içi takmam da uzun yolda kesin takarım
Kesinlikle önem veriyorum
Geçen yediğim cezadan sonra evet
Her zaman takmayınca hiç rahat hissetmiyorum
Kemersiz kesinlikle kullanmam
Adı üzerinde emniyet. İhmale gelmez
İnsan hayatından daha kıymetli bir şey mi var
emniyet kemeri bizi hayata bağlar. araç kullanırkende yolcuykende kesinlikle kullanırım
Sevmiyorum boğuyo beni araç kullanamıyorum öyle
yo hiç takmam çok kötü yapıyor adamı kemer
Önem verir kullanırım..
Annem beni çocuk koltuğuna oturtuyor 😄
Evet hayati derecede önemli bir durum
hayatt kurtarır..
Evet arabada ilk yaptığım iş kemerimi takmak
Evet veriyorum ama fotodaki gibi değil 😄
Evet önemli
Takmam
Alışkanlık sonucu araç haraket etmeden takarım
Takmasak otuyor sonra polis cevirince sikinti