Bildiğiniz üzere hayatta bazen kötü durumlar yaşanabiliyor örnek araba kazaların da kimi zaman ağır ölümler Allah kimseye göstermesin bunu amin kimi zaman araç hasar Alıyor sadece (bizde sadece resimler de görüldüğü üzere araç hasar aldı 50 Km hız ile bariyere çarptı çevre yolun da ama Airbag Hava yastıkları açılmadı 2004 model Opel Vectra C bunun nedeni sensörlere denk gelmediğinden kaza nedeni kış ayı gizli buzlanma sonucu kayma ESP yok ABS mevcut sadece Edition Donanım araç)
Hiç kaza geçirdiniz mi? Otomobil ile ve en son ne zaman kaza geçirdiniz?
2017'nin Mart ayında ailecek köye giderken, yokuş aşağı hızlanan arabamın virajda arkasının savrulması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybettim. Bariyerlere sağ far üzerinden patlattım. Arabam motor frenine rağmen, en dik yokuşta bile sert hızlanıyor. Kaza 55 km/s hızla yokuş inerken oldu. Sol üst köşe tam çarptığım yer.
2022'nin Temmuz ayında teyzemlere annemi almaya gittim. Diğer iki teyzemi de alıp evlerine dağıtmaya çıktık. Caddeden sola doğru tramvay yolu başında kontrollü olarak durdum. Yavaşça kalkışa geçtim, köşedeki araç yüzünden tramvay yolu üzerinden gelen aracı göremeyip yolda sert bir şekilde çarpıştık! Malum tramvay yolundaki araç neredeyse 60 km/s hızla geliyordu, bizim hızımız 15 km/s. Arabamın radyatörü çarpışmanın etkisiyle delindi ve bütün antifriz yola aktı. Olaydan saatler sonra eve taksiyle dönebildik. Arabayı çekiciyle sanayiye gönderdik.
Hiç kazam yok ancak birgün rampadan aşağı çok hızlı inerken tam düzlükte zemin ıslaktı, öyle bir kaldırıma çıkıp istinat duvarını çakacaktım ki iyi toparladım aracı. Daha sonra durduğuma emin oldum araçtan inemedim korkumdan denedim ama bacaklarım titriyordu. Hala hızlı kullanıyorum bakalım
Amin sağlığa da araca da gelmesin üzücü görünüyor ama hayatta ne olacağı belli olmuyor belki ESP Olsa yapmazdi ESP bilirsin kaymayı engelleyen sistem ki Vectra C Kasalarin Elegance donanım dışında hiçbirin de ESP yok Sadece ABS mevcut
En İyi Cevaplar