Hatchback arabaları daha çok park hususunda zorluk yaşayan insanlar tercih ediyorlar. Sedan, aileler tarafından bagaj konforu bakımından tercih edilirken, SUV sınıfı araçlar hem aile hem bagaj hem de geniş iç yapi seçenekleriyle dikkat çekiyor. Hangi araç tipi size hitap ediyor?
Hatchback, Sedan, SUV araçlardan hangisi size hitap ediyor?
Bir kere hatchback bana kesinlikle hitap etmez çünkü uzun boylu ve yapılı biriyim açıkçası park ile de bir sorunum yok oldum olası da ilgimi çekmemiştir. Suv aslında bana hitap edebilir geniş büyük ama tam Suv olan arabalar öyle Suvcuk dediğimiz Peugeot 2008, Fiat Egea Cross değil Mercedes G gibi Suv gibi Suv hatta eski isimleriyle Jip yani onlar da gazladığımda riskli takla atan var virajı dönemeyen var dolayısıyla Sedan hepsinin önüne geçer bende hem uzun hem geniş hem de yol tutuş ama öyle B sedan C sedan değil en az D sedan C sedan olarak Megane ve Civic var sadece ama bana kalsa daha büyük isterim.
Üçü de olabilir şudur diyemem, hatta diğer tür araçlardan birisi de olabilir. Benim için daha çok özellikleri, konforu ve tarzı yani dış görünüşü önemli oluyor.
O arabaya bakınca zevk almam lazım. Çok absürt tasarıma sahip araçlar var, onlar mesela ne kadar konforlu özellikli de olsa olmaz. Üzerinde kafa yorulmuş, çalışılmış, emek verilmiş araba severim.
Station Wagon, MPV, fabrika çıkışlı 2 yılda bir muayeneye giren "Otomobil" ruhsatlı hafif ticari araç tercihim olur. Neden bunlar? Köye, tatile giderken yer yer bagaj sıkıntısı yaşıyoruz. Arabamız sedan karoserine sahip. Tatile giderken eşyalarımızın %75'ini bagaja koyuyoruz; ama %25'lik kesim arabanın arka koltuğuna yığılmakta. Tavan bagajı yakıt tüketimini biraz etkiliyor. Normalde 1,5 depo LPG ile Eskişehir-Erdek gidiş dönüş yapıyorsak, tavan bagajlı 2 depoyu biraz aşar düşüncesindeyim. Bir dinlenme tesisinde mola verirken, gördüğüm manzara sonrası içime tuhaf bir şekilde utangaçlık duygusu ağır bastı. Adamların pikapları, SUV'ları, Vito tarzı minibüsleri, SW'leri, MPV'leri, tavan bagajlı arabaları çok şık dururken, benim Clio Symbol'ün içinin eşyalarla dolu olması nedeniyle, kendimi "Dünyanın en çirkin ailesi" olarak kabul etmek zorunda kaldım. Gördüğüm manzara karşısında utandım. "Keşke bizim de SW arabamız olsaydı" diye iç geçirdim. Tofaş Kartal veya Renault Toros isterdim; ama babam SW sevmiyor. Evlendikten sonra çocuklarım olunca SW, MPV, otomobil ruhsatlı hafif ticari araçtan birini alacağım. SUV'lara sıcak bakamıyorum. Annem yerden yüksek araçlara binemiyor. Otobüse, dolmuşa binemediği gibi ciplere de binemeyecek. SUV'ların en büyük eksikliği, arka kapı girişlerinde tutamak bulunmaması. Amerikan SUV'ları ile bizimkilere bak. Amerikan SUV'da standart, bizde sanki boş paketmiş gibi hiç yok! Allah korusun, annem SUV arabasına binmeye çalışırken ya eli kayarsa, aniden düşerse ve kazada yaralanırsa, bunu aldığıma bin pişman olurum. Sonra da, annem ciddi kaza geçirdi diye 3 günde (bir haftayı bile bulmadan) acilen satarım. Maddi durumum iyi olsaydı, Türkiye ve dünyada tek "Air süspansiyon" zorunluluğu bulunduran SUV olacak. Bir bakmışsın, basıklığı ruhsata işlenmiş, yolda standart otomobil gibi gezen SUV görürseniz şaşırmayın. "Annem için en alçak SUV" bir tek bende olacak.
En İyi Görüşler