Evet sorum bu arabayı kaldırırken çok ufak dokunuyorum başlıyor bağırmaya durdurmak istediğimde frene yavaş basıyorum kazık gibi duruyor istop ediyor :D
neden böyle ya
Evet sorum bu arabayı kaldırırken çok ufak dokunuyorum başlıyor bağırmaya durdurmak istediğimde frene yavaş basıyorum kazık gibi duruyor istop ediyor :D
neden böyle ya
Alışma sadece pratikle olur ne kadar çok araba kullanırsan o kadar çabuk alışırsın ve aynı arabadan başka araca geçtiğinde yine bocalamalar olur ama sorun etme uzun süre kullandıktan sonra hangi araba olursa olsun alışıyorsun.
tesekkürlerr
Yeni ehliyetli biri olarak diyeceğim tek şey zamanla süre süre kac kere stop ettirdim kac kere dörtlüleri yaktm beni sollasinlar diye haddi hesabi yok🤣ama hic bırakmadım çnkü insan unutuyor
araba tüy gibi geldi bana ya
pedal sanki hamur :D ayağımı koyduğumda hissetmiyorum bile bastığımı
Kursların arabaları öyle oluyor biraz kendi aracınız varsa 3. dersden sonra onunla pratik yapın bol bol her gün bir yol belirleyin orayi gidip gelin mesela ben tek seferde geçtim 2 sınavı da en önemlisi hiç panik stres yapmadım
kendi arabamızla denedim :D kurs arabaları daha yumuşak demek sdfsd
Arkadasin arabasi tempra kursun arabasi clio yazık 2 kere sınavda kaldı tempraya alistigi için
Beynin bunu alışkanlık olarak kabul edesiye kadar zorlanabilirsin. Bir zaman sonra bakmışsın hiç bagirtmadan kaldırıyorsun. Sadece arabayı sürmeye bak, hataya çok odaklanma zamanla oturur.
teşekkürlerr
Cevap
1Cevap
Ona zamanla alışırsın ancak süre süre ama hiç bulaşma manuele otomatik kullan
manuel için aldık ya
İyi ettin ne gerek var manuele neyse yine öğrenirsin tabiki de zor değil önce boş arazi de deneme yap bol bol önce bir alış kendine çok hafif bir rampa bul durup kalkabileceğin yapacağın şey her gün 2 saat süreceksin eğer iyi gidersen 2 ay da çözersin en kötü şekilde arabayı alışma öğrenme sürme gitme gelme derken 2 ay kadar sürer belki daha az sana bağlı ben yapıyordum hep yarım kaldı ondan öğrenemedim sürebiliyorum iyi kötü gidiyoruz tabi ama alışamadım ben de debriyaj gaz durumuna çok takılma buna sen öğrenirsin elinde imkan var ben bu satten sonra manuel için uğraşmam sevmiyorum da zaten
aile aracımız manuel olduğu için otomatik kullanma şansım yoktu dün ilk sürüşüme çıktım en azından arabayı hareket ettirmeyi durdurmayı dönmeyi başardım ilk sefer için fena değildi gibi :D
Manuel ehliyet alınca otomatik de kullanılabiliyormuş aile aracı da manuel olunca manuel aldık. Yeni memurluğa başlayacağım tekrardan araba alacak maddi gücüm yok :D
Yeni yönetmlikte ehliyet değişti gibi bir şey duymuştum ama böyleyse iyi o zaman ee tabi haliyle elinde ne varsa o dur yine iyi tabiki de bu güzel bir şey hayırlı olsun bir kaç sene sonra inşallah kendine bir araba alırsın o da otomatik olur ki zaten bundan bir kaç sene sonra manueller kalmayacak bile şimdiden çıkan araçlar otomatik hep kaldı ki elektrik çıkıyor zaten tırlar otobüsler otomatik hep yeniler bizim durumumuz olmadığı için manuele kaldık bir de 90 model araçlara kaldık neyse arabanın bir önemi yok işin olmuş ya önemli ben de şimdi bakıyorum başvuru yapacağım bakalım inşallah olur an da bir iş
amin inşallah
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?