Ben şey derdim, İFİFİAGA (işte feraset işte fazilet işte adam gibi adamlık) :D
Şaka bir yana, eski çıkardığımız araba Devrim olsaydı keşke.

Ben şey derdim, İFİFİAGA (işte feraset işte fazilet işte adam gibi adamlık) :D
Şaka bir yana, eski çıkardığımız araba Devrim olsaydı keşke.

Markalaşma önemlidir togg okunuşu bile zarif değil biz bile zor söylüyoruz yabancılar için kolay olacağını sanmıyorum aynı zamanda araç üstünde duruşu hoş değil çok yumuşak kalıyor
Genel bir ad olup daha keskin kelime ve araç üstünde duruşu simgeleyecek bir isim seçilebilir ve sadece şirket adına değil TR adına daha iyi sonuç verebilirdi bu şekilde sadece şirket ismi yüceltilir
Misal Devrim arabası ismi ve anlamı da araç üstünde duruşu da çok güzel
Kia araç font duruşu zarifliği çok güzel araç üzerinde çok yer kaplamıyor
Jaguar muhteşem bi isim ve sembolü var
Bunlar sadece örnek
Araçlar güzel ama o isim markalaşma için pazarda göze hitap etmek için togg yanlış tercih bence
Togg sadece isim aslında, logo <> bu. Aslında bu mevzuya bir başlangıç projesi olarak bakmak lazım. Bu girişimin içinde olan gruplar veya başka gruplardan başka otomobil girişimleri olacaktır. O otomobillerin tasarımı, marka ismi logosu daha yaratıcı olacaktır. Birçok meşhur markanın ismi logosu da aslında saçma ama günümüzde kaliteleriyle bir yer edindikleri için markalaştılar.
Aracın yapımına ithafen kısaltma ismin bir araya gelmesiyle verilmiş. Türk Otomobili Girişim Gurubu Yani dev şirketler bir araya gelerek beraber buna iştirak ettiklerinden bence yerinde olmuş. He daha havalıda olabilirdi. Neyse vatana millete hayırlı olsun Mühendislerimiz aşamalarda ilerleme kaydedince kalan parçalarında yerlileştirecekler Pil Motor gibi daha da bir yerli olmuş olacak Elektirikli araç olduğu için Muadilleri gibi pahalı olacaktır maalesef ama bu konuda adımlar atacaklardır İnşallah diye düşünüyorum. Şimdiden aracını ikinci el satıp Almak için kuyruğa girenler var Ve umarım bende onlardan biri olurum👍
Cevap
41Cevap
Ben şu ismi koyardım. skywalker
TOGG başta DEVRİM arabaları ile kıyaslanamaz çünkü DEVRİM arabaları en ufak civatasına kadar yerli ve milliydi. TOGG diye yere göre sığdıramadığınız bu aracın motorunu Alman Bosch firması, bataryasını Çin Farasis, yürüyen aksamını İngiliz Myra ve tasarımını İtalyanlar yaptı. Bunu bizzat ceo Gürcan Karakaş ifade ediyor. Bunların hepsini geçtim yerli bir arabaya senin ülkendeki işçinin bile zorlanmadan binebilmesi lazım ama öyle mi olacak? Tabiki hayır. Bak Almanya'da araba üretiyor ama adamların çöpçüleri bile bir Mercedes'e binebiliyor. İşte yerlilik budur.
Yalnız Mercedes veya diğer çoğu araba şirketi de motoru başka bir ülkenin otomobil sanayisinden temin edebiliyor. O zaman Mercedes içinde Alman malı değil diyelim. Her modeli tamamen Almanya'da ve Alman malzemeleri parçaları ile yapılmadı.
Biliyorum önemli olduğunu. Ben direkt olarak yerli ve milli demedim. Alman istese üretir ama ucuza geldiği için hazır alıyor teknik olarak bakınca üretebiliyor olsa bile yapmıyor onun yaptığına da tamamen yerli ve milli denilemez.
@EricaFeuer Mercedes hiç bir parçasını başka sanayiden ( markadan) temin etmiyor. Mercedes'in dünya çapında onlarca fabrikası var, her bir fabrika farklı bir model ve parça üretiminden sorumlu. Misal Stuttgart fabrikası motoru uretiyorken Polonya fabrikası vites kutusu ve diğer yürüyen aksamını üretiyor, Rusya fabrikası deri döşeme ve koltuk takımını üretiyor vs. ama tüm bunları Mercedes yine kendisi üretiyor sadece maliyeti düşük tutmak için ucuz iş gücü olan ulkerde yine kendi fabrikasında üretiyor. Mesela otobüs ve kamyon fabrikası Türkiye'de, Mercedes'in Avrupa'da kullanılan otobüslerini biz burada üretiyoruz ama bu demek değil ki o otobüsler türk malı, biz sadece montajı ve bazı parça imalatı yapan ucuz iş gücüyüz. Parçalar, Marka, Proje, Mühendislik, Yönetim yine Mercedes'e ait ama sen TOGG'un parçalarını kendin üretmiyorsun hepsini toplama PC gibi farklı firmalardan temin edip bir araya getiriyorsun sonra buna yerli diyorsun. Yok öyle bir şey.
Temin ettiğini biliyoruz.
Mercedesin A serisi motorlarını renaulttan alıyor. Diğer konularda haklısınız.
@Burak06_35 Benim bildiğim motor ortak mühendislik ile geliştirilip üretiliyor, ayrıca Nissan firması da Qashqai için Renault ile motor geliştiriliyor. Burada sadece tek bir model söz konusu, Mercedes bunun dışında onlarca model üretiyor ancak mesele bu değil zaten, mesele bu araca kimler binebilecek? Sen bu araca yerli diyorsan, yerli bir aracın mantıken ithal rekiplerinden ucuz olması her kesim tarafından ulaşılabilir olması lazım, mesela Mercedes'te başka firmadan parça alıyor diyoruz ya buna rağmen fiyatları Almanya için, hatta Avrupa genelinde herkes tarafından ulaşılabilir. Bakanda biniyor, İşçi de ama sen TOGG'u alır 1 milyon lira ve üzerinde satarsan kusura bakma bu aracın yerli olmadığının hem en büyük göstergesi hem de millete hiç bir faydası yok çünkü çalışan nüfusun yarısından fazlasının asgarî ücretli olduğu bir ülkede bu araca millet binemez, yalnızca bir kesim binebilir. Mesele bu.
Aynen mesele bu ozel den yazarmisiniz biraz dertleselim 😊
burada inanın sanki eleştiri yapiyormusuz gibi geliyor insanların aklına
Yinede vatana millete hayırlı olsun diyelim. Hiç bir şey yapmamaktan iyidir. Her ne kadar parçalar dışardan alinsada bu bir atilimdir. Öyle öyle parçaları kendimiz yapmayı da öğrenecez
Bir tanesi AÇÇ koyardım yazmış yani aç 😂😂 sen anla ışte iyi akşamlar diliyorum
İsmi bilmem ama Türkiye için çok güzel bir proje oldu. Maddi olarak da aşırı katkısı olur. Umarım bunu siyasileştirip partiler arası silaha çevirmek yerine hepsi birlikte ülkenin hayırı için destekler.
Devrimin İngilizcesi, revolotion olabilirdi belki. Veya revolotion un Re si + devrimin de si = Re'V'De olabilirdi.
togg sonuçta şirketin adı. türkiye otomobul girişim grubu. bence uygun. ama suva sedanada ayrı bi isim koymalari lazım. nasıl clio megane symbol vs var böyle bisyde olabilrdi ayriyeten. emeği geçenlerin ellerine sağlık
:D :D 1 gram sevindi isem namerdim ne zaman garip bir insan sıradan bir insan bu araca binerse o zaman gurur duyarım
Araba almasanda kiralarsın veya bir gün kullanmak zorunda kalırsın kesinlikle almalısın
Oturgaçligötürgeç şaka şaka pars olmasını isterdim
LİDER yapardım, zaten okunuşu da ingilizcesi (LEADER) gibi olduğu için güzel bir imajı olurdu.
Kuş serisinin devamı olduğundan kuzgun olabilirdi
Önce sorulması gereken soru insanlar evine ekmek bile alamiyorken bir milyon lira ile yerli ve milli denilen çakma bant çıkışı araca sevinmez , AKP'li zenginler için yapılan araç koydum adını , siz sadece sahip olamadiklariniza sevinen kesimsiniz.
devrimin civatası bile türk mühendislerin eseri idi neyse şimdi linç yemeyek
TOGG Yönetim Kurulu :
- Yeni marka ismi önerilerinize garnımız TOGG😂
Ne alaka mk sjsjsjs kenar mahalle dilberi ismi gibi
Adı şu an ki çağa ayak uyduruyor ama devrim olması gerçekten güzel olurdu
Fatih sultan Mehmet ( FSM ) olabilirdi
TOGG abartılmaktadır.
nasıl yani :)
Bence farkındalık yaratacak bir başarı değil.
Yakında hedefteki herhangi bir durağa uçarak ulaşacağız.
:) sana katılıyorum şşşş boş ver böyle uyutuyorlar işte bırak marifet sansınlar bırak en iyisi sansınlar dünya da TESLA PORHSE AUDİ varken togg un etkisi olur mu sence :) üstelik gerçek adı pininfarina k550 :)
Sevindirici
@Joker2022 ne almanı fransızla bile yarışamaz teneke
Ben olsam adını PARS koyardım.
devrim koyardım ben ya direk ne togg u ya
Ahahaha İFİFİAga nedir m k qwfkladklaf
togg gayet güzel bence
15 Temmuz şehitler otomobili
Evrim olurdu belki devrimden evrime gibisine
RTE koyardım
Reis koyulmadığına şükretmek lazım😂😂
Gerek yok böyle iyi ismi de
Devrimdi EVRİM olabilir.
Bilemedim şu an TC falan olabilirdi öcjfj
Ya hiç gulecegim yoktu 😂
togg un gerçek adı 2017 de konmuş zaten :)
Rte koyardım jdjsksksjsms
15 Temmuz şehitler arabası
Şaka yapıyorum tabii, yanlış anlaşılmasın
15 Temmuz şehitler otomobili
TOGLEXUS
Atilla1040
Açç koyardim millet o halde cunku
Hacı Murat
Ottoman
15 Temmuz arabası
Gancık yapardım
Cortex