Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Benim çok çılgın bir hayalim var bu hayalim de kendi arabamla karayolundan ABD'ye gitmek veya dünya turu yapmaktır.
Peki sizce araba ile ABD'ye gidilir mi?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Benim çok çılgın bir hayalim var bu hayalim de kendi arabamla karayolundan ABD'ye gitmek veya dünya turu yapmaktır.
Peki sizce araba ile ABD'ye gidilir mi?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Benim de hayalim hayalimdeki klasik arabayla (orta kasa Renault 9 Broadway) Avrupa turu yapmak. Minimum 25 bin € nakitle gezmek hayalim. (Tek ülke gezeceksem minimum 1200 ila 2 bin €) ABD turu için yeterince param olmayabilir. Düşünmem kolay değil.
İngiltere'ye kadar vs araba taşıyan gemiyle gidilebilir. Fransa'dan İngiltere'ye tüp geçit var zaten. İspanya ya da Portekiz'den ABD'ye gemi gidiyor mu bilmiyorum ama İngiltere'den kesin gidiyordur. Yani mümkün ama çok zor ve çok maliyetli
Teknik olarak gidilir ama reelde olmaz. Avrupa'yı geçerken hızlı olmalısın. Bizim ehliyetler orada geçersiz. AB vatandaşıysan daha kolay. Fakat İngiltere AB dışı şu an. Ben Portekiz'e kadsr gidelim dedim ama olmadı.
Peki Avrupa'dan ne ile ABD'ye gideceğiz
Nereden kalkıyor peki
Çok iyi inşallah bir gün olur
Bütün ülkelerin sınır kapısında geçerken sıkıntı yaşamazsan gidilir neden gidilmesin geze geze mis gibi
Hayali bile mükemmel ya
Olur da başarabilirsem kitap bile yazılır buna
Seyahat kitabı bile yazılabilir evet. Benimde en büyük hayalim New York ve Toronto inşallah bizede nasip olur yapmak. :)
Hiç yurtdışına çıkmadın mı
Gürcistana gittim ama oda günü birlik öyle gezmeye değil
Güzel miydi peki
Gezemedimki girdik teslimat yaptık çıktık bu kadardı
Anladım Toronto ve New York'a ne ile gitmek istiyorsun peki
Hiç farketmez yürüme bile gitmeyi deneyebilirim yeterki vize versinler :D
Ben de aynı düşünüyorum bana da dua et inşallah bu sene ABD'ye giderim
Cevap
10Cevap
Okyanus üzerine köprü inşa edersen neden olmasın
Nasıl inşa edeceğim ya
Aracını Bering Boğazı'na geldiğinde geri geri alıp son taban gaza basarak karşıya geçirebilirsen... diyecektim.
Muhtemelen daha Rusya steplerinde donuk atacaksın.
Buna sesli güldüm gerçekten 😂😂önce bi arabayla kıtasiyeye git dünya haritası al beyza stark ın dediği gibi
Eminim Coğrafya bilgim çoğunuzdan çok daha iyidir ben ya Bering Boğazından Alaska üzerinden ya da İngiltere ya da Portekizden ABD'YE gitmek diyorum
Öyle ise boğazlardan geçerek gidilemeyeceğini niye bilmiyorsun ya uçaklala ya da büyük bir gemi ile gidebilirsin başka türlü gitmek istersen yüzerek gidersin kaç ay ya da kaç yıl sürer bilmem cidden coğrafya bilgin harikaymış dostum
Boğazlarda vapur yok mi
yok mu
Öyle olur
Evet güzel olur hem de
👍
Herhalde amerika'yı Antalya'nın altında zannediyorsun.
Benim Coğrafya bilgim mükemmeldir
tamam o zaman okyanusu geçerken Bismillah ile geç. Ancak öyle geçersin.
Aradaki okyanusu hesaba katarsan gidilmez ama Uçarım diyorsan gidilir 😂
Sen gidebilirsin oradan ver elini Avustralya
Aleyküm selam bu arada
Nasıl gideceğim
Yüzerek
Olur da arabayla gitmeyi başarabilirsem kitap yazılacak bir şey olur bu
Arabayı yüzdürürsün
Niye yüzeyim ki³
Abi sen dalga mı geçiyorsun karayolu yok orası başka bir kıta
Şaka gibisin cidden
Niye kk
Sınırdan geri gönderirler abi seni
Niye kanka
Vize yok pasaport yok adamlar rastgele dışardan gelen birini ülkesine sokar mı sence?
Pasaport alırız da vizeyi bilemiyorum çıkar mı
Gidemezsin ama arabanı götürebilirsin bu iş için çalışan kargo gemileri ve uçakları var ama fiyatlari değişken uçak 12 saatde getirirken gemi 1 hafta buluyor
Okyanusu nasıl geçecek o araba.😁
İşte orada ben de takıldım
Bence arabayla en yakın kırtasiyeye gidip bir adet dünya haritası almalısın.
🤣
Yarıldım 😂
Emin ol Coğrafya bilgim çoğunuzdan çok daha iyidir ben Ya Bering Boğazından geçip Alaska üzerinden ya da İngiltere ya da Portekizden geçmek
:))))) gidersin :)))) hayalinde arabalar okyanusdan geçiyorsa gidersin :)))) ilk okulu gittimiydin sen :)))
Üni mezunuyum
:)) üni mezunu buysa :) ilk okul eğitim sistemine gelde güven :)
Emin ol benim coğrafya bilgim çoğunuzdan daha iyidir ben Bering Boğazı üzerinden Alaska ya oradan ABD'ye ya da İngiltere ya da Portekize kadar arabayla oradan da vapurla ABD'ye geçeyim diyorum
:) aga hayalinin peşinden git kim. Ne derse desin nasıl mutlu oluyorsan
Destekliyorsun beni yani
Kesinlikle, herzaman sunu demişimdir elin doğrusu olup sana yanlış olacağına senin doğrun baskasina yanlis gelsin, sen kendi doğrularının peşinde koş
Ne güzel çok doğru söylüyorsun ama demine kadar da benim üni mezunluğumla dalga geçtin
:) arabayla okyanusa gecmek komik degilmi :)))
Arabayla okyanusu geçeceğim demedim ki dedim ki Portekizden veya Bering Boğazından vapurla karşıya geçeceğim
Geçince el salla :)
Tamam ama bir daha böyle kimseye ön yargılı kırıcı konuşma kardeşim
:) sana turkiyede aya gidecem dese biri ne dersin :)))
Kırıcı konuşmam ancak bunun imkansızlığını eğer hayallerinin peşinden koşmak istiyorsa yurtdışına gitmesi gerektiğini anlatırdım
:) haklısın
Duruşunu sevdim lakin
Ama beni kırdın be kanka
Yapacak bir şey yok zamanla kırıklar kayniyor :))
Ya insan bir kusura bakma der bari
:) sende çok masraflisin hemen böyle dagilirsan bence bir yere gitme :)))
Ama şunu yine yazıyorum karadan Amerika gitmek diye bir şey yok nerden gidersen git gemiye bineceksin buna katayolu ile gitmek denmez ikincisi gerekli izinleri temin ettinmi :)
Hayal sadece bizimkisi inşallah bir gün gerçekleşir
bering boğazı buz tuttuğunda gidersin
Okyanusu arabayla mı geçeceksin?
Gidilir.
Nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?