Siz şanzıman olarak hangisini tercih ediyorsunuz otomatik araba İstanbul gibi yerde çok işinizi kolaylaştırır ama yakıt olarak manuel araçlara göre daha çok yakar üstelik bakım masrafları'da yüksek fiyat olaraktan ben manuel araba tercih ediyorum spor bir araba ise illaki otomatik peki siz hangisini tercih ediyorsunuz?
Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde otomatik daha rahat tabi ama hangisi daha çok seviyorsun diyosan manuel tabi sürüşü apayrı bi zevk veriyor sana vites geçişleri falan
Aracımız Manuel Vites Opel Vectra C Kasa Sürdüğüm Kendi Deneyimlerim Olarak şunu Söyleyim Manuel Vites hiç kullanmayan Arkadaşlara Yardımcı olmak için Öncelikle kendinize Güvenin Heyecan Panik Yapılmadığı sürece Çok Kolay Adapte Oluyorsunuz Tamam Bi Otomatik Vites gibi Rahat değil bunu kabul Ediyorum ki Benim Seçimim Otomatik Vites den yana Buna Birazdan değineceğim Manuel Dikkat etmeniz gereken 2 Unsur Vardır 1. debriyaj Kalkış Ayarlama 2. Vitesi Hıza göre ayarlama bunları başarılı Gerçekleştiren stop etmez stop etme devrin fazla düşmesinden gerçekleşir Şimdi Asıl Gelelim Benim Tercihim Otomatik Vites Dememe Otomatiği Seçiyorum Çünkü Vitesle hiçbir İşin Kalmıyor Fren Gaz sadece Bu çok rahat büyük konfor sağlıyor sonra stop etme bi kere ortadan kalkıyor tamamen Otomatik Vites de
Manuel vites seviyorum. Otomatik viteste kalkış sürem, diğer otomatik kullanıcılara göre en az 3 kat yavaşım. Millet ortalama 5 ila 7 saniyede park yerinden ayrılırken, ben en az 17-20 saniyede ayrılabiliyorum. Vitesin konumundan emin olmadan kalkış yapamıyorum, sürekli vitese bakmak mecburiyetindeyim. En rahat kullanabileceğim otomatik vitesli araçlar Peugeot-Citroen'deki EAT teknolojili yuvarlak olanları. Diğerlerine alışmam en az 3 ayımı alır.
DSG sevmiyorum; ama bahsettiğim Polo'nun otomatiğini almayacağım. Sadece manuel viteslisini alacağım. Aynı şekilde Opel Astra F'de de geçerli. Hatchback 5 kapı düşünüyorum. Hafif ticari, Sedan, SW düşünmüyorum. Bütçem sınırlı, 130 bin. Hafif ticari kesinlikle istemiyorum. İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle kamyonet ruhsatlı araç kullanmam yasak.
Benden sana tavsiyem Skoda sedan araç al bana göre araba ev gibidir konfor odaklı ve içinin geniş olması çok önemlidir hacback araçlar bana kutu gibi geliyor
Fabia Sedan mı dedin? "130 bin lira"yı okumadın sanırım. O paraya Fabia BULAMAM! Bulsam da, dizel motorlu 350 bin üstü km yapmışları çıkıyor. Kendime HB araba arıyorum. Clio Symbol'ü babama vereceğim. Neyse konuyu kapatıyorum. Çıkmışsın bana 300-500 bin liralık araba öneriyorsun. Bu paralara araba alacak gücüm hiç yok. Düğün birikimi nedeniyle Tofaş Murat 131'e bile razı olacak kadar kötü araba alırım. Opel Astra F'yi almaya karar verdim.
Alamıyorum, hiçbir firma vermiyor. Gazilere, %90 ve üstü engellilere ayrıcalık tanıyorlar. %53 işitme engelime rağmen ÖTV muafiyetinden yararlanamıyorum. (Cihazlarla duyuyorum, çok akıcı konuşuyorum) Ölene kadar düşük modelli 2. el binek araç almaya devam edeceğim. İşitme engellilere ÖTV muafiyetli sıfır araba artık verilmiyor.
Aşırı rahat manuelden geçtim 3 yıldır kullanıyorum. Manuel boş iş kanka. Şehir içinde ızdırap, konforsuz. Otomatikte trafiğe daha iyi yöneliyorsun çok daha rahat ve şehir içinde müthiş
Rahatlık anlamında öyle benim babam tamirci 14 yaşından beri direksiyon üstündeyim manuel araçta ki güven çok daha farklı ekonomik olarak da daha uygun maliyetleri tabi param varsa düşünmem bile ama mutlaka manuel olur yine zevk için