Arabayı oto yıkamaya götürmek gerekir mi?

Arabayi alali 1 yil oluyor ve aldığımdan beri içini, dışını kendim temizliyorum. Ilk aldigimda baya detayli bir sekilde temizlemistim. Youtubedan da videolar izlemiştim. Ilk aldigimda koltuklari, paspaslari falan da yıkayıp suyunu cektirmistim koltuk yikama makinesiyle.

Olabildiginde tum yerlerini ben temizlemistim. Benzinlikte de dışını yıkıyorum, arada sirada. Hizli cila sürüyorum. Simdi 1 yil oldu, arada tozunu falan aldım, süpürdüm. Tekrar bir detayli, koltuk, araba halısı vs yikasam mi diyorum. Cok ihtiyaci yok ama bilemedim.

Bir de sizce bu temizlik icin yine detayli sekilde ben mi temizlesem yoksa bu sefer işin ehline mi biraksam? Bu konuda kararsızım. Bir de pasta cila diyorlar ondan mi yaptirsam net bilmiyorum ama boyle seyleri.

Yani bir yandan hem param gidecek, hemde bazen kullandiklari deterjanlarin kokularini da sevmiyorum. Arabanin ici tuhaf kokuyor.

Araba sahibi, arabayı alirken yikatmisti. O koku gitmedi bir zaman. Ben temizledikten sonra o koku azalmıştı. Sizce gerek var mi oto yikamaya, ic dis, detayli temizlik icin vermeye? Yoksa kendimiz yapmak her açıdan daha mı iyi?

Arabayı oto yıkamaya götürmek gerekir mi?