+1 yılDurum 1 : Tüm dünyada bizdeki krizin 10'da 1'i yok, ama insanlar Avrupa'da telaşlı ev önlem derdinde. Almanya'nın bu kış hükümet olarak bu kış yapacaklarına bakın sadece, durumumuzu daha net anlarsınız.
Durum 2 : Bu ülkede altın ve döviz yatırımları, bırakın '' artık '' enflasyondan korumayı, paranızın kaybına yol açar. Zira enflasyon çok şiddetli bir şekilde hissediliyor. Biz buna aslında kriz diyoruz ama alttaki yorumdaki vatandaşların çoğu buna ikna olmaz. Yani altına koyayım da artsın devri tamamen bitti. Altın 2022 Ocak ayındaki yerinden geride, ki ben, 1060 bandında bir miktar bozdurdum, daha göremedi o seviyeleri ve ben bozduralı sanırım 4-5 ay oldu.
Durum 3 : Bu ülkede altın ve dövize Türk parasını koyup da enflasyona karşı dirensin param diyemediği gibi halk, ekonomi bakanı çıkıp '' borsa harika bir yatırım aracı, orası daha karlı '' diyor, ne yapmalı şimdi?
Durum 4 : Araba ve ev alım satımı tamamen serbest piyasaya döndü. Berberi de alıp satıyor, marketçisi de. Buna ben dur demeyeceğim sanırım, buna dur demezseniz bu fiyatlar daha çok çıkar. Herkes bilsin bunu.
Durum 5 : Bugün yaşadığımız noktada eğer ki alım yapmakta bir gün gecikirseniz, yarın sizi bugünden için pişman edecek. Ne alacaksanız derhal alın, neresinden dönseniz kardır.
Hayırlı günler.
22 Yorumla- +1 yıl
Valla çok doğru dedin. Ben hemen araba aldım mesela. Seneye daha yükseğe satarım.
- +1 yıl
@ayayayayayay
Tabi, zenginsiniz şimdiden bence.
Bravo, tebrik ederim.
En İyi Cevaplar
:D ay kıyamam. acıkcası 80 bin araba için cerez parası. o paralarla alamazsın. bence baska yere bagla parayı 80 bini korumak ıcın. dolarmı euromu altın mı kur korumalımı bişeyler yap. araba almak eger bi birikmişin yoksa evet hayal. benim aracım varve diyorumki hayal edelim diyelim yok sattım sonra yedim parayı. aynını alcam desem 600. sımdı ben sıfırdan 600 nasıl alayım. hani cidden zor bi hedef. ki ben iyi birişi olan biriyim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMaalesef bugünler çok zor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaalesef şu an dünyada enflasyonlar zinciri devam ediyor yani pandemi döneminde çıp krizi vardı çıp kırıcı sebebiyle sıfır araç üretimi bayağı azaldı azalınca ikinci el fiyatı artmış oldu Şimdi ise dünyada enerji krizleri yaşanıyor enerji krizleri sebebiyle de üretimi yapılamıyor ve kısıtlamaya gidiliyor kısıtlamaya gidildiği için de tekrar sıfır araba üretimi azalıyor Tabii ki enerji krizinden dolayı sıfırdan bir şey üretmek de sınırlandırılmış oluyor Avrupa'daki birçok ülkede enerji krizinden dolayı tedbirler alınmaya başlandı Bu ister istemez Otomotiv sektöründeki üretimi de etkiliyor ister istemez ne oluyor sonuç olarak ikinci el araçlara yönelim oluyor bunlarda piyasanın yükselmesini sağlıyor Bence Siz paranızı nakitte tutmak yerine yatırım yapsaydınız daha iyi olabilirdi
48 Yorumla
Soran+1 yılSuper bi aciklama olmus. Param tlde degil altin hesabimda
Cevap sahibi+1 yılEn azından paranızın değeri kaybolmaz Normalde ikinci el fiyatları bu kadar yüksek olmaması gerekiyor fakat biz de krizi fırsata çeviren aynı zamanda bu tür zamanlarda çok fazla bunu bir fırsat olarak gören zihniyet çok Bir de sosyal medya nternet ortamındaki o İpe sapa gelmez açıklamalar sonra belli sitelerde bilinçli olarak yükseltme çabaları işin içinde girmiş olan otomobil distribütörleri galericiler araba siteleri bunların hepsinin bu işte parmağı var çünkü bunlar aldıkları bir ürünü kısa vadede çok yüksek karla satma peşindeler durum böyle olunca da Normalde ikinci el fiyatları olması gerekenden daha da fazla yükselmiş oluyor enerji krizinden dolayı ve pandemi dönemindeki tedarik zincirin bozulması ile birlikte Avrupa'da ilk defa aldığınız bir ikinci el araç satılırken kar elde ediyorsun bu da gösteriyor ki dünyada bir şeyler yolunda gitmiyor
Soran+1 yılOff iki sene once bu parayla ortalama bi araba alabilirdim simdi ancak lastiklerini alabilirim ya umarim su krizden bir an once kurtuluruz ne diyebilirim ki. Maasla altin aliyorum ama altin da aylardir oldugu yerde kaliyor. bi yukseliyor bi dusuyor yine ayni seviyeye gelmis oluyor farkeden bir durum olmuyor kisacasi.
Cevap sahibi+1 yılTek maaş da zor Evet Ama şunu da anlamıyorum ya Herkes pahalılıktan şikayetçi fiyatlarını çok yükseldiğine şikayetçi ama halen birinin araba almaya devam ediyor Ben arabamı 90'a almıştım şu an benim araba minimum yani anlamıyorum yani şu kullandığım arabaya bin lira verilir mi düşünüyorum ben ya
Soran+1 yılBugun almazsam yarin hic alamam diye dusunuyor insannlar ya
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle oluyor insanlar böyle düşündükçe fırsatçılarda bunu çok iyi değerlendiriyor Ama şu var ileride doların hakimiyeti i bitti doların hakimiyeti bittikten sonra döviz bu kadar yüksek kalmayacak ve netice itibariyle piyasada rahatlamış olacağım şu an piyasanın bu denli gitmesinin sebeplerinden birisi de doların aşırı değerlenmeye devam etmesi Çünkü Amerika son yılın en yüksek faiz oranına ulaşmış vaziyette ve halen artırma niyetindeler var ama kendi sonlarını hazırlıyorlar
Soran+1 yılPeki dolar dusermi sizce. Maasimi altin mi yapayim dolar mi?
Cevap sahibi+1 yılBir şey değişmez neden değişmez dolar düştüğü zaman altında düşüyor sebebi de altının ons fiyatının dolarla belirlenmesi yani altın hiçbir zaman kısa vadede getiri sağlamaz bazı manipülatif dönemlerde yani ülkelerde yok Savaş çıkacaktı yok falandı filandı derken yok nükleer krizi o zaman anlık olarak hızlı bir Yükseliş kaydeder ama olağan piyasada altını uzun vadeye yatırımıdır
Araba piyasası çok karmaşık içine girince anlıyorsun firmalar sınırlı sayıda araba üretiyor bundan dolayı piyasa sürekli yükseliyor. İnsanlar araba almak için sıraya giriyor bayilere gittiğimizde 200 kişi sırada var denilmişti. bekledikçe fiyat yükseliyor biz alana kadar 20 bin yükseldi ben araba alalı 3 ayda oldu 100 bin yükseldi fiyatlar. Bence ikinci el temiz araba bulabilirsen krediyle al , aldığın arabanında değeri yükseliyor. Para biriktirdikçe yükselirsin
10 Yorumla
+1 yılBitcoin düşmüş durumda en fazla biraz daha düşüp direnç noktasndan toparlar ve yükselişe geçer tekrar. Ve dogecoinde çok güzel duruyor alınır vaziyette yani. Alır bir sene beklersen en lüks araba parasıda çıkar. Ama anlamıyosan eğer crypto borsasından hiç girme yoksa zarar edersin. Yatırım tavsiyesi değildir
10 Yorumla
+1 yılYorumlarda çok açıklayıcı ve güzel teknikler verilmiş.
Benimde naçizane fikrim bir motorsiklet almanız hem tarafikte daha atik işinizi görür hemde aldığınız araç değer kazanır gün geçtikçe. 50cc vergisi sigortası olmayan sıfır bir makine alsanız iki yıl kafanız rahat ayrıca yol masrafı azalır ekonomik olduğu için bu arada birikime devam edebilirsiniz.12 Yorumla- +1 yıl
Adana da kış 2 ay şehrinize göre değişiyor tabiki ama fiyat yaz başında iki misli oluyor
Arabalar konusunda 545 cevap paylaştı. Birikimin TL cinsinden ve en hatalı birikim şekli. TL sürekli değer kaybeden bir para birimi. Yani sen paranı biriktirsen bile, her gün o parayla alacağın şeylerin miktarı azalıyor. Diğer yatırım araçlarına yönlenmeni tavsiye ederim.
Döviz, Altın, Borsa gibi..
Yoksa biriktirdiğin para artar ama, halbuki yerinde saymaya devam etmiş olursun.
18 Yorumla
Soran+1 yılBurikimim tl degil hepsi altin hesabmda
Soran+1 yılAma altin yerinde sayiyor
- +1 yıl
Anladım. Sorunda belirtmediğin için TL olarak biriktirdiğini sandım.
Sevineceğin bir haber vereyim o zaman. Paran değer kaybetmez, Altın hesabında olduğu için.
Yarı üzüleceğin bir haber vereyim. Altın bir anda patlama yapmaz, Yavaş yavaş yükselir. Mesela 6 yıl önce çeyrek altın 180 TL'ydi. şu an 1.630 TL.
Altın hesabında kalmaya devam edeceksen, sabırlı olacaksın.
Soran+1 yılEvet zaten sabrediyorum. Peki altin biriktirmeye devammi yoksa dolar euroya mi gecegyim
- +1 yıl
şu an Altın biriktir. Önümüzde seçim var ve Dolar'ın düşme ihtimali olabilir ( Göz boyamak, Dolar'ı biz düşürdük demek için. ) Tıpkı 20 Aralık Gecesi 18'den 10'a düşmesi gibi.
Tabi bu tür bir fırsat yakalarsan, mutlaka Dolar'a geç. Çünkü dolar yeniden yükselecektir. Sadece 6 Ay'da Dolar 10 TL'den 18'e yükseldi.
Soran+1 yılAynen ya bi gecede 8tl dusurmuslerdi ve yine aynisini yapabilirler. Ama suda var simdi dolari dusurseler altin da ayni sekilde dusecek
- +1 yıl
Altın ve Dolar fiyatları ters orantı ile seyreder genellikle. Dolar düştüğü zaman yatırımcılar, birikimlerini hemen Altın'a yapar. Çünkü birikimleri değer kaybetmesin diye. Hâl böyle olunca Altında bir fiyat artışı gerçekleşir. Dolar'ın düşüşü durduğu zaman ise, birikimciler bu sefer Altın hesaplarından paralarını çeker, düşük fiyattan tekrar Dolar alırlar. Yani paraları hiç değer kaybetmeden, daha dip fiyattan Dolar almış olurlar. Bu şekilde de sürekli paralarını katlamış olurlar.
Sen de bu stratejiyi uygulayacaksın böyle bir durumda.
Soran+1 yılTesekkur ederim 🥰
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıfır km bir araba almak için 80 bin tl artık hiç iyi bir birikim değil. İkinci el yüksek model araba almak için bile 80 bin çok çok az bir miktar. 10 yaşında gideri olan başını dişini ağrıtmayacak seni sanayide usta usta dolastırmayıp kullanacağın bir araç için dahi en az 100 k kredi çekmek zorundasin 180k. O 100 k nın geri ödemesi sana 300k olacak, vergisi benzini vs vs büyük dert. En iyisi 80 bine küçük çaplı bir scooter al.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl80 bin tl yi sanırım maaşınla biriktirmişsin. merak ettiğimden soruyorum aylık maaşının ne kadar kısmını birikimine ayırdın ve ne zamandır biriktiriyorsun?
cevap verirsen sevinirim bende birikim yapmayı düşünüyorum19 Yorumla
Soran+1 yılEvet sadece maas canim. Asgariden biraz yuksek aliyorum. 21 22 aydir biriktiriyorum ve biriktirmeye basladigimdan beri hep altin aldim. Soyle soyliyim mesela maasim 6200 tl ve odenince ben direkt mobilden gram altin aldim hep boyle yaptim simdiye kadar ve genelde yarisindan fazlasiyla altin almaya calistim artan parayla yetinmeye calistim
Cevap sahibi+1 yılo kadar para bir ay yetiyor mu ya
ailenle yaşıyorsun sanırım kira derdi vs yok
Soran+1 yılTabi. Ailemden ayri yasasam asla yetmezki.
- +1 yıl
Yaşadığın şehire bağlı meydanda 2+1 eşyalı kiralık evler burada 1.000TL
Elektirk doğalgaz su internet faturalar dahil evler ise 3 bin kira dahil
Yaşadığınız şehire göre para biriktirmeniz artar
Cevap sahibi+1 yıl@burhandeja15 hangi şehirde yaşıyorsun
- +1 yıl
Burdur da
burada kiralar da ucuz 450₺ he oturuyorduk 475 olmustu ev kirası ev aldık coktık ev sahibi 500 e kiraya vermiş yeni kiracıya
İnanmazsan Burdur’dan kiralık evlere araştır Burdur merkez sahibindende yaz bak
Cevap sahibi+1 yılgerçekten çok uygunmuş kiralar
Cevap sahibi+1 yılama küçük şehir üniversite okumak için tavsiye ediyor muş’un
- +1 yıl
Valla gelen üniversite öğrencileri bilmiyorum çoğu memnu değil
Meslea avm yok
Büyük sehşr değil
İstanbul’dan gelen köy sanar o derece
Sonra
Üniversite sehşr icinde idi taşırdılar dağ basına ettiker mecbur otobüs kullanıyor öğrenciler ondan şikayetçiler otobüs 7.5₺ olmuş tek biniş öğrenciye 5₺ sanırım öğrenci bi bundan şikayetçi bi eğlence kulüp bar disko yok ondan şikayetçi falan
Ama bana kalırsa
Muhteşem sehir küçücük her yer yürüyerek gidilir ben seviyorum
Tek sorun
Fabrşka az
İş olacağı az
+1 yılTuvalet kağıdı bile 29 tl den 100 tl lere çıktı.. Enflasyonu bu denli yüksek olan bir ortamda biriktirdiğin para TL ise.. evet değerini kaybeder, alım gücün azalır.. kendini enflasyona karşı korumalısın ki paran hiç olmasın..
10 Yorumla80e twingo gibi bisi alabilirsin. Araba piyasası altindan da coinden hızlı. İstediğin araba önemli değil. Bi araba al idareten sonra satar üstüne ekler istediğin modeli alırsın nakit olarak kalmasi deger kaybi. Twingodan memnun kalırsın ama.
10 YorumlaBir yıl önce #IHAAS hissesi almış olsaydınız bugün 1,76 milyon liranız olacaktı. En yüksek noktadan satsaydınız 2,16 milyon lira olacaktı.
Finansal okur yazarlığınız olursa daha güzelini alırsınız.
11 Yorumla- +1 yıl
Ustam merhaba bende borsa işlerine girmeyi düşünüyorum öğrenciyim kendi çapımda alımlar yapıp ve bu işi düzgünce öğrenmek istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
+1 yılen kötü ihtimal 2. el reno clio küçük reno megane kasası woswagen polo falan alırsın belki en kötü ihtimal dedim arabalara kötü dediğimi düşünmeyin gayet iyi
10 Yorumlaİlk başta ucuz bi araba al sonra biraz daha para biriktir faize at paran yükselsin sonra ilerleyen zamanlarda arabanı sat faizdeki paranı de Çek üstüne daha iyi bişey alırsın kardeş
10 YorumlaBana kalırsa araba paraya göre alınmaz. Kışın fiyatlar düşüyor genelde iyi bişi bak ama hani en kötü götürür dediğin 150 den başlar 80e arac alamazsın ki şahine mi bincen
10 Yorumla
+1 yıl80 bin TL peşinatla, taksitle araba satın alabilirsin, olmadi kredi cekersin eksik parayi tamamlarsin... Borçsuz harçsiz mal mülk sahibi olunmuyor bu devirde
11 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı görüş bu bende aynı şeyi diyecektim. Yatırımdan anlamıyorsun kimsenin aklıyla borsa coin vs işine girme aydan aya kredini ödersin
+1 yılAyni sorun bende de var. Bende 120 bin tl var altin falan alayim diyorum hemen pahalisyor araba alayim diyorum yetmiyor
10 Yorumla
+1 yılKemal sunal ın başlık parası biriktirdiği film geldi aklıma 😅 yıllarca biriktiriyor tam kızı alcak zam yapıyo hain baba 😂
10 Yorumla
+1 yılParayı tlde tutman yanlış çünkü. Altın dolar ya da euroya yatır habire yükseliyolar zaten. TLde tutmak saçma
10 Yorumla
+1 yılSen biriktirmeye devam et o parayla evlenirsin evliliğe gider yani 1 koltuk takımı 1 tv oldursana 80! Bin tl bitti gitti
11 Yorumla- +1 yıl
Mesela 2 yil önce 15 bine kredi çekip araba alsan 15 bin aldıgon araba Şu an 70 bin di ve bu süre içinde biriktirmeye çalışsaydın Bayaa bi paran olurdu
Ben geçen sene 2021 de motor aldım 11 bine aldım masraf arttim 15 bine geldi
Şu an 50 bin istedim sabah biri sordu ilana koydun 50-45 bin diyorum -15 bine aldıgom motoru 1 yil yeni oldu alalı
Araba ev fiyatları enflasyona üretime bağlı olarak uçtu ama gerçek fiyatları değil düşecek ama dünyada turkiyedeki kriz düzene girince
10 Yorumla
+1 yılarabalar cok pahali cogu zaman belirlenen fiyatlar degerinin cok ustunde ikinci elden bahsediyorum sifir arabalar zaten ulasilmaz asiri pahali
10 Yorumlalada al..
honda cıvıc 1997-93 model al
gunumuzdekı yuksek model arabalar artık ımkansız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılColuk cocuk bile aliyo meziyet olmus surmeyi biliolar komik
11 Yorumla
Soran+1 yılOnlar babasinin arabasini kullaniyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirikimini altın üzerinden yapsaydın daha iyi olmaz mıydı?
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen o para zaten altin hesabimin karsiligi. Tl olarak tutmadim
Arabalar konusunda 551 cevap paylaştı. Önceden o fiyatlara iyi şeyler alınıyordu ama dediğiniz gibi daha zor kredi çekip hızlı davranmanız gerekiyor sanırım
10 Yorumla
+1 yılBirikim yapan insanları severim aferin. Ama TL de tutma sakin. Buralarda olsan ortak is mis yapardık
10 Yorumla
+1 yılEn iyisi altın yap bari araba ile paralel gider para belki daha fazla kazanırsın
10 Yorumla
+1 yılSabret dolar yükselmeye devam edecek ama düştüğünü de göreceğiz fazlası ile düşüş yaşayacak
10 Yorumla
+1 yılArabayı ne yapcan kız git güzel estetik qjajwjwj 😂😂😂❤❤❤
10 YorumlaŞu an sadece hayal. Gelecek seçimde ampul patlamaz ise hayal bile olmayacak..
10 YorumlaMaalesf hayal oldu sıfır i bırak ikinci el bile alamayacak kadr olduk🥺🥺
10 Yorumla
+1 yılKredi ile ancak alırsın. Birikimle almak biraz hayal
10 Yorumla
+1 yılParanızı TL olarak biriktirmeyin , döviz veya altında biriktirin
10 Yorumla- Arabalar konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılAraba almak yerine başka bir şey için kullanabilirsin Türkiye’de yatırım yapmak artık çok saçma
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle birikimini TL olarak değil, döviz olarak yapmanı öneririmm
10 Yorumla
+1 yılAraba dolar altın kur bazlı zama yiyor. Paranı nakitte tutmam. . faziden uzak dur.
10 Yorumlabitcoine yatır, ayı sezonu bitince en az 10 katına çıkar paran...
16 Yorumla- +1 yıl
Riski de var ya bende yatırım yapmak istiyorum ein iyi coin hangisi sence?
- +1 yıl
@alya_bozeer46 valla ben nerdeyse 1 daire parası oldu yatırdıklarım ve ayı sezonunun bitmesini bekliyorum, geçen yılki fiyatlarına gelse bile milyonları geçiyor param.
- +1 yıl
Ben de çok araştırdım sasa var dogecoin var en karlı hangisidir?
- +1 yıl
@alya_bozeer46 Sasa coin değil borsa hissesi. Coinler içinde en parlak olanı Etherium ve Shiba...
- +1 yıl
Doge ve sasada aman aman bir şey sanmıyorum @alya_bozeer46 xrp düşünebilirsiniz eğer bitcoin 90k olursa xrp uçar..
+1 yılboş ver ya hiç kendini strese sokma araba hayalini bir süreliğine rafa kaldir. ben öyle yaptım
10 Yorumla
+1 yılSene başında 550 bine aldığımız araç 800 bin olmuş. Enflasyon farkı oluyor sürekli
10 Yorumlaboş ver arabayı paraları al gel Kıbrıs'a kumara gidelim
10 Yorumlamaalesef. Paranı getir döviz yap tl olarak 80 bin yılbaşına kadar okur 60 bin
10 Yorumla
+1 yıl40 45 aradı brodway falan var , 80 e ne alabilirsin
10 YorumlaAlma bence zaten artık o paraya doğru düzgün bişey bulman çok zor :)
10 Yorumla
+1 yılAraç kredisi çekebilirsin. şu an enflasyon kredi faizlerinden daha yüksek olduğu için alan kazanır. Kredi çekmenin en mantıklı olduğu dönemlerden geçiyoruz
00 YorumlaTürk lirasında tutmuyorsundur umarım o parayı... fakat geçen ilk araba açıklaması yapılmıştı rte tarafından ötv siz araç alımı için ona bakabilirsin belki kredi ile alabilirsin en azından çünkü borçsuz ayakkabı bile alınmıyor bu ülkede artık.
10 Yorumla
+1 yılAlacağın arabanın alt modelini al ya da dolar ya da altın al araba yükseldikçe onlarda artmış oluyor zaten ya da alt modelini al hem arabaya binmiş olursun hem değeri kaybolmaz paranın değerlenir
10 Yorumla
+1 yılBu birikmişinle Sasa alsaydın şu an katlanmıştı paran
11 Yorumla
Soran+1 yılCesaret edemiyorum
+1 yılayağımı yerden kessin sorun cıkarmasın eski model bişey alsam dersen bile
üç yüz bin olmuş o yüzden seksen hayal artık dostum üzgünüm
10 YorumlaPara biriktirmenin ne gerek var Arabayı aldığın zaman o da prim yapıyor zaten al hemen Bir tane araba
00 YorumlaAraba almak artık çok zor yatırım yapmanız daha mantıklı olabilir. yapacak hiçbir şey yok. şu an araç almak mümkün değil gibi.
00 Yorumla
+1 yılValla iyice zorlaştı artık 200 250 den assagi düzgünce ( duzgun değil bak düzgünce ) bir şey bulmak zorlaştı iyice
00 Yorumla- Arabalar konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılDaha kötü günler kapıdaymış öyle diyorlar Ukrayna savaşı yüzünden iyice karıştı dünya.
10 Yorumla
+1 yılaynen öyle.
yüzüne bakmayacağın araçlar 300-400 bin tl bandında şu aralar.10 YorumlaArabalar konusunda 322 cevap paylaştı. yani açıkcası hayal oldu o fiyatlara düzgün bi araba alıp binmek
10 Yorumla
+1 yılTL birikimi yapmayın , döviz birikimi yapın TL her gün değer kaybediyor öyle bir hataya dusmeyin.. araç alacaksaniz 80 bin önden ödeme yapın gerisini takside bağlayın , en azından aldiginiz araç sabit durur..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlmanyaya gel kanka. burada biriktir orada al
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜzerine bir miktar da borçlanman gerekiyor maalesef.
10 YorumlaBu gidisde evet, ancak ÖTV ve ikinci el arac normal seviyeye düserse türkiye avrupa dan 3kat daha oahiliye araba aliyor ve ikinci el araba türkiye de dünyada en pahali si
10 YorumlaArabalar konusunda 877 cevap paylaştı. Siz araba almayı unutun, 80.000e motosiklet bile yok
00 Yorumla
+1 yılBırak arabayı da bana 30 lira yardım et indirimli yemek alayım
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler