Dün sağlık sorunlarım nedeniyle işten istifa ettim ve 111.000₺ ile ayrıldım. Bir kızım var 1. bucuk yaşında birde hamileyim. Eşimde benimle aynı yerde çalışıyor o devam etti işe. Evden çalışıyor. Toplam 76.000tl borcumuz var kredi kartı kredi vs hepsi. Evimiz kira arabamız yok. Eşim önce dedi ki tüm borcu sıfırlayip borçsuz olalım ilerde araba için taksite gireriz. Bende dedim ki senin maasinla gittiği yere kadar götürelim toplu parayı altında degerlendirelim. Hepsi ile altın alıp sıkıştığımız yerde bozdururuz en azından o güne kadar karimiz olur. Mantıklı buldu eşimde. Ama dün 90.000₺ peşinat ile araba buldum kalanda 2500₺ taksitle bir yıllık. Şimdi karar veremiyorum sizce ne olur arabayı hemen mi alsak yoksa altında bekletip sonra mi alsak o zaman da araba fiyatları ne olur belli olmaz? Yoksa borcu kapatıp bekleyelim mi?
+1 yılÖnümüzdeki dönemde gelirlerinize güvenerek işlem yapmayın. Bir borcunuz varsa muhakkak aynı oranda kenarda paranız olsun çünkü gelirler şu an güvencede değil ve her an eşinizde Allah korusun işsiz kalabilir. Bunu düşünerek sizin için en mantıklısını kendiniz belirleyebilirsiniz. Altın konusunda şunu söyleyim evet çok uçup gidecek ama hemen değil kısa bi süre daha düşük gidecek kısa vade için altın çok parlak değil. Orta ve uzun vadede bekleyebilirseniz ancak o zaman mantıklı bunları göz önünde bulundurun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHer şeyden önce borçları kapatın en azından kafanız tahat olur. Araba aldın diyelim benzin parası muayne parası bakım parası bunlar epey para kaldırıyor. O yüzden önceliği borçları kapatmaya verin. Borç kapandıktan Soner en azından kazandığınız size kalacak. Atıyorum araba fiyatları 2 kat artsa asgari ücrette 10 bin TL oluyor. Burada paranın miktarına bakma sadece alım gücüne bak. Borcunuz varken altın almanız mantıksız. Çünkü kredi borcunu odeyemezsseniz faiz biner ve altından alacağınız kâr bile olsa dirrkman faize gider. O yüzden öncelik borclardan kurtulmak olsun derim.
00 Yorumla
+1 yılBorcu kapat ve sağlıklı iş bulana kadar bekle. Zira arabayı almak ciddi risk. Şöyle ki ; bir kazada hurda olur veya bilinmedik hasarı çıkar ve ciddi masraf olur. Bu yüzden sen işsiz iken, parayı arabaya yatırmayıp dolarda tutmak gerekir. Çünkü altının, geleceği yok. Zira Amerika, enflasyonun düşürmek için ; piyasadan hızla dolar çekiyor. Böylece enflasyon dizginleniyor ve altına talep düşüyor. Zira 20/12/21 de altın, çok daha yüksekti. şu an ise, daha düşük. Yatırım tavsiyesi değildir ama benim görüşüm budur
00 Yorumla
Bence araba almayı 6 ay unutun.
Çünkü araba almak bakım ve yakıt masrafları ile daha da çok masraf doğurabilir.
Altın mı Dolar mı derseniz?
Ben size dolar alın derim.
Bu parayı da vadeli döviz hesabında 6 ay bekletin ki sıkışınca kullanmayın derim.
6 ay sonra seçim dönemi yeni yıl vs.. vs.. Bir çok belirsizlik şekillenebilir.
Siz de o gün daha doğru bir iş yaparsınız diye düşünüyorum.
Ama yatırım tavsiyesi değildir.
Nedeniyse..
Hayat sizin
Para sizin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılAraba almalısınız fiyatlar düşmeyecek
00 Yorumla ben uzmanı değilim ama nacizane fikrim. zamanında aynı düşüncelerle araba almayı erteledim ve girdi bana diyim:D 50bin kadar. 95 e alcaktım 156ya aldım 61 girmiş. neyse ülkede asgari ücret artacak enflasyon marta kadar böyle görüntü. hükümet sinyalverdi. bence alınmıs alınmıstır. 2500 seni ezmiyorsa ver ablacım bence. 90k yı ver. üzerini de sıkısırsan diye kurkorumalıda tut. altında cok getiri vermedi bana. zaten geri 21 kalcak. 21 ne olcak 50 mi. 22 23 olur cok mesele değil. ama arabanın da diyim sana derdi cok olur. kasko fiyatları ucmus. sigortada. bakım muayene lastik vs. parayı ben olsam tl de tutmam asla.
00 YorumlaZor soru ama icinde bulundugumuz donemde yapilacak en mantiksiz sey parayi bekletmek olur onun altini cizelim.
Ben olsaydim; once borcumu kapatirdim, borcsuz olmak onemli. geriye bir sey kalacaksa ki kalacak gibi onu altina yatirirdim su siralar biraz daha dusecek ama onumuzdeki denemde paraya ihtiyacim olmayacagi icin gitsin dursun, secimlere dogru illa yukselecek. Hem altin, ic siyaset nedeniyle, hem de dolar ABD merkez bankasi nedeniyle yuksek kalacak. Altinin dolarla fiyatlandigini dusunursek her durumda daha iyi bir yatirim olacaktir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla yeni bebişe de size de Allah mutluluk, huzur ve bereket versin. Böyle işlerden anlamam ama kendimce mantıklı olanı araba almanız. Hangi araba bilmiyorum ama eğer satması zor olmayan yani piyasası olan bir arabaysa o zaman çok iyi olur sizin için. Yeni bebiş gelecek ve masraflar falan derken iyice zorlanabilirsiniz ama Türkiye'nin durumu malum ve bu saatten sonra fiyatların düşeceğini sanmıyorum. Zaten ülkecek 💩u yemiş durumdayız; kendi adıma konuşmam gerekirse gelecek kaygısı falan fistan yani araba iyi bir seçenek sizin için; bence.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKeşke herkes böyle olsa.
Hem. borc var ikinci borca gireceksin bir de hamilesin
Arabanın da ekstra giderleri olacak bence değmez.
En mantıklısı altına yatırmak kenarda dursun hayat bu belli olmaz siz yavas yavas borcunuzu ödeyin yine.
Borç bitince yine alın arabanızı sonuçta paran değer kaybetmeyecek.10 Yorumla
+1 yıl1- yarısı peşin yarısı taksit şeklinde araba satanlar arabayı değerinden 50 - 100 bin fazlasına satıyor. Neden 100 bin TL lik arabaya 200 bin TL veresiniz ki?
2- borcunuz var ve hamilesin çocuk doğunca masrafınız artacak araba alırsanız 3. bir çocuğunuz olacak gibi düşünün hep masraf.
3- eşine katılıyorum ekonomi çok kötü kimse önünü göremiyor böyle bir zamanda paranı tutmak en mantıklısı en azından kenarda köşede birikmişiniz olur
00 Yorumla
+1 yılKocanızın maaşı masraflara ve evin geçimine yetiyorsa bir ihtimal düşünülebilir ama ben olsam tek seçeneğim altınsa altın alırdım ama hisse senetleri vs. araştırıp bir kısmını hisse senedine yatırmanız daha mantıklı geliyor bana araba fiyatı ilerde de yükselir ama ekonomik sıkıntı var en son seçenek olmalı araba almak
00 Yorumla
+1 yılKılıçdaroğlu ben gelene kadar araba alma yarı yarıya düşecek dedi. Ülkede her şeyin fiyatı hiç duraksızın artıyor uçuyoruz onun için mevcut duruma, maaşa pek güvenme borcunu öde. Her şeyin fiyatı artıyor sürekli ama araba ve konut fiyatları şok fazla arttı diğer ürünler gibi sürekli artmaz bu sefer de alan çok nadir çıkmaya başlar çünkü. Altın alın bence ileride arabayı daha çok zorlanarak alsanız bile hiç değilse tek düze borç olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada altın yerine dolar daha çok kazandırıyor gibi son sıralar ama altının fiyatı da yaklaşık 1 aydır çok düşük.
+1 yılAldığınız parayı altın hesabında değerlendirin. Araba almak evde bir aile beslemek gibidir. Sigortası, kaskosu, yakıtı ve genel giderleri çok fazla. Ayrıca bütçenizle alacağınız araba yeni değildir dolayısıyla başınıza sürekli masraf açabilir.
00 Yorumla
+1 yılBence araba almayın. Araba fiyatlarının daha da yükseleceğine inanıyorum ama mevcut ekonomik durumunuz için biraz lüks gibi. Altın, döviz veya diğer yatırım araçlarıyla paranızı değerlendirebilir ve bahsettiğiniz gibi zor bir durumla karşılaştığınızda (ki ekonomik durumunuza göre risk büyük) paranızı kullanabilirsiniz.
Hastalığı olur, aciliyeti olur.
Kaldı ki bahsettiğiniz miktar bu tür olumsuzluklar için bile yeterli olmayabilir.00 Yorumla
+1 yılSon yıllarda yatırımcıyı en çok üzen yatırım aracı oldu altın. Kendisinden başka her şey çok daha fazla kazandırdı ki bunların başını gayrimenkul alır. Araç iyi bir yatırım aracı olabilir ancak beraberinde birtakım masrafları getirir.
Bu ara dolarda kalmak mantıklı ancak mevcut sistemin dolara hamle yapma olasılığıda var.
00 Yorumla
+1 yılBurada en büyük hata şu eve giren maaş ve para göz önünde bulundurularak hesap yapıyorsun oysa görünmeyen gider kalemleri ne olacak üstelik kirada sin bence borcunu temizle
Bebek giderkeri büyük olur ayrıca hamilesin dikkate alın çocuklu bir aile için araba şart buda bir gerçek10 Yorumla
+1 yılAraba almalısınız fiyatlar düşmeyecek hatta Aralık sonunda dahada yükselecek
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle çok haklı
+1 yılYazdiklarina gore dusunursek kesinlikle Şu an cok mantikli durmuyor önünüzü görecek durumda degilsiniz issiz kalma ihtimalide cok yuksek borclar kapanirsa enazindan kira ve diger giderler icin kosenizde paraniz mevcut olacak malum birde hamilesin dogum masraflari falan derken elinizdeki paranin yetmeme ihtimali bile mevcut yeni bir borc edinmek Şu an icin ulke şartlarında inanin bana cok sıkıntılı tabi ki son karar yine size ait.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir insanın borçsuz olması araba sahibi olmasından çok daha büyük nimet Allah korusun bir sağlık sorununda eşiniz calisamazsa hem tek başınıza ailenize bakmak hem borç ödemek zorunda kalırsınız yaşınız genç araba alınır önce borcu kapatın en güzel yıllarınızi kafanız rahat gecirin
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlası bir kazada arabayı satıp borçları da ödeyebilirsiniz ben vazgeçtim araba alın😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn mantıksız hareket araba alman olur. Borcunuz 76 bin TL ayrıca kiradasiniz, araba masrafı, taksitleride eklenecek. Çok sıkıntı çekersiniz. Tikanirsiniz bir yerde. Altına falan çevirme direkt borcu kapat geri kalan parayı altın yap. Kurtul o borçtan.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAraba fiyatları altından çok daha hızlı yükseliyor. Ama araba demek masraf demek. Kasko-sigorta-bakım-yakıt aylık 1000 liradan fazla masraf çıkarır. Yani taksitler 2500 lira ama cebinizden çıkacak para en az 3500 lira. Hele bir de arıza yaparsa daha da yükselir bu masraf. Araba acil ihtiyacınız değilse erteleyin. Kamuda çalısıyorsanız borçlanın, özel sektörde çalışıyorsanız borç ödeyip kalanı altına yatırın. Her ay gelirinizden bir miktar arttırıp altına ekleme yapın.
00 YorumlaBir çocuğun var ikinci de yolda, borçla çocuk mu büyütülür? Araba karın doyurmaz. Kesinlikle mantıksız düşünüyorsun. Bence borçları kapatıp çocuklarınıza refah bir gelecek kurmak için çalışın.
31 YorumlaFiyatlar dusmez ama arabayi yatirim olarak gorebilirisiniz. Altindan Şu an daha kiymetli. Anladigim kadariyla bilgili okul okumus insanlarsiniz bence yurt disina yerlesmeye yonelik harcamaya bakin parayi👌
00 Yorumla
+1 yılBorçlarınız zamanla yükselmiyor ama araba fiyatları yükseliyor. Altında tutacağınız para da değerini koruyacaktır fakat parayı bir yere bağlamaktansa ihtiyacınız varsa araba almalısınız.
10 Yorumla111 bin tazmiat almissin 90 bin araba geriye 21 bin kalir onu da borcuna ver issizlik maasi icin de basvur saglik sorunlari nedeniyle ordan da alabilirsin sanirim emin degilim ama
10 YorumlaArabanın masrafı sadece taksiti olmayacak sizin de bildiğiniz üzere. Sigortası, benzini, vergisi, extra masrafları vs vs. Bu gibi sebeplerden ötürü ben sizin yerinizde olsam altına yatırırdım parayı. Borcu da gittiği yere kadar ödemeye çalışırdım.
00 Yorumla2024den önce araç fiyatları düşmez. 2024den sonra ancak aşağı doğru eğim alır o da fiyatlara nasıl yansır bilinmez. Araç almayı düşünüyorsanız beklemeyin.
00 Yorumla
+1 yılYatirim yapin altin veya hisse olarak araba alsaniz ek olarak masraf sigorta zaten çok pahali muayane Ariza bakim derken yorar sizi en güzeli yatirim yapmak benzin zaten çok pahali
00 YorumlaAltın alın bence ötv sifirlanacak yani araba fiyatları yarı yarıya düşecek altından güzel bir kâr elde ederseniz üstüne 100 bin tl ekleyip iyi bir araba alırsınız😊😊
00 YorumlaAman diyim önümüzdeki bir kaç yıl paralarınıza sahip çıkın. Ekonomi her geçen kötüye gidiyor ve daha kötü günler gelecek. İhtiyacınız olmayan hiçbir şeye harcama yapmayın.
00 Yorumla
+1 yılHemen alın araba da altın kadar değrrli iyi bir yatırım olur en azından biriktirir üstüne koyar başka araba alırsınız vs derken bi şeye sahip olabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılYouTube videoları izliyorum artacak diyorlar bilemem bir yandan otv inecek söylentileri var. Şimdi siz borcunuzu ödeyin araba daha sonra düşünün
00 Yorumla
+1 yılFiyatlar düşecek diye beklersen, daha çok beklersin. Şu an aldığın an kârdasin bugün 100 bine aldığın araba yılbaşından sonra en az 150 bin.
01 Yorumla- +1 yıl
Parayi altına değil de dövize bağlamak daha kârlı. Altında gram ve ons değerinde oynama yapabilirler. Ama döviz de oynama yapamazlar üzerinde ne yazarsa odur. Bana sorarsan dövize bağlayın paranızı, borcunuzu kapatıp öyle alın arabayı. Çünkü borç varken araba almak mantıklı değil. Borçtan artan ve biriktirdiğiniz paranızı döviz de tuttuğunuz sürece hiçbir kaybiniz olmaz. Yani araba piyasası artıyorsa döviz atıyor demektir. Altın da döviz de aynı oran da artar ya da düşer. Değişen birsey yok
Kesinlikle alın arabanızı kimin ne dediğinin bir önemi yok gücünüzün yettiğini içine sinemi alın geçin
00 YorumlaBorç varken araç almak bilmiyorum ya eşiniz haklı keşke borçları sıfırlasanız az da değil ben geceleri uyuyamam öyle bir borcum olsa.
00 Yorumla
+1 yılFiyatların düşmesini bekliyorsanız boş bir beklenti olur fiyatlar asla düşmez ne alacaksanız alın şimdi
00 Yorumla
+1 yılFiyatlar düşecek diye beklerseniz zararlı çıkarsınız, mevcut görüntü her şeyin fiyatının artacağı yönünde seyrediyor
00 Yorumla
+1 yılBorcunuz varken aldığınız başka şeyler haramdır araştırın. Sizin olmayan parayla alıyorsunuz onu.
00 Yorumla
+1 yılFiyatlar düşmez.. boşuna beklemeyiniz. Gerisi size kalmış bir tercih...
00 Yorumla
+1 yılBorç 76 bin. Borcu kapa. 35 milyara da altın birikim yap. En mantiklisi bence
00 Yorumla
+1 yılHocam 111 bin TL ile alınacak bir arabadan pek hayır gelmez..
00 Yorumla
+1 yılBence fiyatlar düşmez neyin fiyatı düşüyor ki araba düşşün
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede fiyatı yükselen hiçbir şey düşmez. En erken ne zaman alınırsa iyidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi durumunuz yoksa araba işine girmeyen. Arızası, kaza riski, sigortası, muayenesi, pulu, benzini cartı curtu derken illallah ettirebilir. Sonuçta yaşlı araba. Altın olayı en mantıklısı. Açın bir altın hesabı. Alın hepsine gram. Sıkıştıkça bozdurun. Sıkışmazsanız dokunmayın.
00 Yorumla
+1 yılAl arabayı altın 1 katıyosa araba 2 katıyor. Hem elaleme muhtaç olmazsın
00 Yorumla
+1 yılBana göre araba alım satım la 3 4 ay içinde 2 katı yaparsınız arabayı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeçimde değişim olursa fiyatlar düşecek. Malum kişi kalırsa ekmeğe de muhtaç hale geliriz zaten. 6. hissiniz kuvvetliyse araba almak veya almamak sizin tercihinize kalmış. 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraba al para değersiz kalıyor değeri düşüyor veya akbanktan sasa hissesi al çok kâr edersin ben bütün paramı sasaya yatırıyorum tavsiye ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAraba almasi kolay asil sonra basliyor masrafi.. vergisi sigortasi servisi benzini derken bi maas komple ona gider. Araba isine bulasmayin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekrar işe gir bencil olma tek kişi üzerinden devam edelim para yemeye ve borç varken sen oturıcan adam hem borc hem sana para getiricek yazık ya,
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantiklisiz birikimini düzgün harcamaların dolar alabilirsin
00 Yorumla
+1 yıl4 tekere kızınız olmasına rağmen yatıracaksanız finansal kölesiniz demektir bu ekosistemde. mantikli olun. borcu kapatın ve sonra birikim yapın kalıcı ürünlerde..
00 Yorumlataksitleri eşinödesin buparailede toprak satın alın değerlenir
05 Yorumla
Soran+1 yılErzurum da toprak yok alinabilecek
Soran+1 yılEşimin dar kafalı ailesi laf eder
Önce borcunu öde hafifle sonra yine araba alınır al
20 Yorumla
+1 yılBorcunuz var ve kiradasınız, bence araba almayın. Araba alsanız bile benzin pahalı, şu an en mantıklısı toplu taşıma kullanmak sizin için.
00 Yorumla
+1 yılHer geçen gün bir şeylerin fiyatı artıyor beklemek çok mantıklı olmaz
10 Yorumla
+1 yılya çok özür dilerim ama ev yok araba o kadar borç nasıl oluştu
00 YorumlaAç degilsğn iz yani 😊
10 Yorumla
+1 yılFiyat düşmesi diye bişey kaldı mı acaba
10 YorumlaElinde para varsa 5dk bekleme ne alacaksan al
00 YorumlaFiyatların düşeceğini sanmam bir söylenti mı var
00 Yorumla- Arabalar konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkede birşeylerin düşeceğini zannediyor …
00 Yorumla ay hemen almayın biriktirin biraz
00 YorumlaFiyatlar duşmiycek!!!
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler