Arkadaslar gunaydin. Seat leon dizel otomatik aracım özellikle sabah saatlerinde titreme yapiyor. Servise de goturdük bir cok sey degisti. 10000 tl masraf ettik. Yine ayni. Sizce neden olabilir? Yakıttan olabilir mi?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Vites d de iken titreyip n ye alınca geçiyor mu?
Motor iyice ısındıktan sonra titreme geçiyor mu?
Motor yağı seviyesini kontrol ettiniz mi?
Evet isininca geçiyor. D den n ye almadim hiç. Motor yagi yeni degişti
Isınınca geçiyorsa dizel araçlar hava soğuduğunda biraz daha sarsıntılı çalışabilir, normaldir. Titreme olunca d den n ye almayı deneyin. Eğer geçiyorsa motor kulaklarını değiştirmekte fayda var, ben olsam şanzuman kulaklarına takozlarına falan da baktırırım. Motor yağının yeni değişmesine aldanmayın motor yağ seviyenizi kontrol edin, aracınızda motor yağ kaçağı veya yağ yakma sorunu olabilir. Yağ azalması varsa o da titreme yapar
Teşekkür ederim
1 - enjektör
2 - ısıtma bujileri
3 - rolanti ama bu basit sorun halledılırdi
4- mazot pompası sorunu.
Kaput açmadan net bir şey diyemez kimse buna
Aracı çalıştırdığınızdamı titriyor sürerkende aynı titreme var mı
Ilk calistirdigimda değil . 2 3 dk sonra.
Yani biraz gidiyorum titremeden sonra oluyor
Ya balans ayarıyla alakalıdır lastikçiye gidip ayarlatmanız lazım ya da araçta bulunan parçaların sürtünmesi ile alakalıdır .. motor kısmında ya da fren kısmında olur bu genelde...
10 bin masraf edip bu sorunu nasıl çözemezler. enjektörleri kontrol ettiler mi?
Evet bi sorun gözükmüyor
dizel araçlar genelde hava soğuduğunda biraz daha sarsıntılı çalışıyor ondan olabilir
Aslında herşeyden olabilir ilk çalışması sarsıntılımı ve sonrasonda düzeliyormu
Servise git olmadı o kadar para aldınız düzeltin de
Motor kulaklarına baktır dostum. kaputu açtığında motoru bi tarafından tut salla sallantı çoksa takozlara baktır.
Yakıttan olmaz, enjektörden kaynaklı olabilir
Servise açtırdığın kayıta, rağmen obaramadıysatüketici mahkemesinde paranın iadesi için dava aç
Isınınca geçmesi enteresan
Pardon ya, senin araç dsg şanzıman, geçmiş olsun, volant, balata bilya hepsi değişecek, dsg yi düzeltemedi volswagen ma esef
Triger seti degisti motor takozlari degisti fren hidroligi degisti ön fren balataları degisti. Bilmiyom yaa off cokta anlamam canim cok sıkkın
Trigerin titremeyle yakından uzaktan alakası yok
Fren gidroliği ve balatalarında
Bunlar zaten bakim zamani geldigi icin yapildi
Benim iki tahminim var,
1. Si yakıt sistemi
2. Si dsg
İşinin ehli bir servise git
Bolayı düzgün anlatırsan teşhis koyarız, nasıl başladı, hava soğukken mi olutor, ne zaman düzeliyor
vites geçişleri nasıl peki kalkarken felan?
Motor ısınmadan kullanıyon
Geçen kış boyle bi sorunu yoktu ama
Dızelde bı lamba var o sönmeden gidersen tıtrer
Sabah soğukken titremesi normal
Rot balansyaptir
Boşalıyodur