bir tane arkadaşımız var. zamanında babası 75 bine araba alıp buna verdi. şimdi 400 bin oldu diye seviniyor. biz diyoruz ki alakası yok, paran değer kaybetti ki böyle oldu. şimdi satsan yine alabileceğin araba aynı ama yok kafa çalışmıyor

bir tane arkadaşımız var. zamanında babası 75 bine araba alıp buna verdi. şimdi 400 bin oldu diye seviniyor. biz diyoruz ki alakası yok, paran değer kaybetti ki böyle oldu. şimdi satsan yine alabileceğin araba aynı ama yok kafa çalışmıyor
Hiç sevinmedim bile. 10 yıl önce 15 bin liraya aldığım arabamın, 10 yılda 8,5 kat artması inanılmaz saçma. En fazla 3,5 kat artabilirdi. 2017'de 25 bin lirayken, 2020 sonuna kadar tek kuruş oynatmadım. Sonradan fiyatlar artınca, ben de kademe kademe artırdım. 2 sene önceki fiyatı 50 bin liraydı, 2 senede 10-15 bin artması normal olurdu; ama birdenbire 2.5 kat artması garibime gidiyor.
Cevap
16Cevap
Sevinirim
Bu işin ticaretini yapıyorsam sevinirim başka türlü yerine koyamadıktan sonra daha iyi arabayı ne anlamı var...
Değer olarak aynı bişey kazanmadı ya da kaybetmedi bende bi sürü şey aldım, ama versem aynı paraya geri alabileceğim meçhul yani
Satıcı ben isem kar ederim ama alıcı isem kötü durum gerçekten Rezalet şu fiyatlar
O zamanın 75 bin TL si şimdinin 400 bin TL sinden değerliydi. Sevinecek pek bir şey yok.
Onlardaki kafa şu herhalde 325 bin kâr etti. Şimdi aynısından 4-5 araba alacaklar😅
Borçlanma açısından bakarsak evet, aracın değeri arttı. Ama alım gücüne bakarsak aracın değeri hala aynı. Yine de yatırım yatırımdır.
Satsın yerine asla alamaz
Sevilecek bir şey. Zamanında alanlar şanslı.
buna sevinen malum partilidir
Arabalar inanılmaz prim yaptı ya
Yılın ssalağı seçelim arkadaşı
araba değer kazanmadı parası değerini korudu
Sevinmem
Laf anlatma
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?