ehliyet alalı 2 ay oldu. iş yerim uzak olduğu için bazen kullanmam gerekiyor. en kötü haftada 2 falan çünkü geç kaldığım oluyor. acemilere tavsiyeleriniz varsa alırım bir doz

ehliyet alalı 2 ay oldu. iş yerim uzak olduğu için bazen kullanmam gerekiyor. en kötü haftada 2 falan çünkü geç kaldığım oluyor. acemilere tavsiyeleriniz varsa alırım bir doz
Dönüşlerde sinyali mutlaka vermen gerekiyor. Sollama yapan bir sürücüye selektör yapılmaz. ( çok karşılaşıyorum bu durum ile ve sinir ediyor). Sol şeridi sürekli kullanma (sollama şerididir o) hız sınırına uyman gerekiyor. Emniyet kemeri çok önemli. Sarı ışık yandığında kornaya basılmaması gerekiyor. Kimi tipler daha kırmızı yanar iken kornaya basıyor. Bunlar trafik kurallarından bazıları.
Sürüş olayları :
-manuel vites ise aracınız, vites attıktan sonra ayağınızı debriyajdan çekmeniz gerekiyor (kimisi yarım debriyajda kullanıyor aracı ve bu durum baskı-balata’ya zarar verir. )
- gözünüz aynalarda ve aracın gösterge panelinde olsun (hararet göstergesi vs.)
- sıkıntılı bir durumda panik yapmayın.
- cep telefonu ile oynamayın ve konuşmayın (aracın özelliği var ise handsfree ile konuşabilirsiniz)
- park ettiğinizde el frenini çekmeyi unutmayın.
-otomatik ise aracınız sol ayağnızı unutun. (Bu durumda fren yerine gaza basma gibi trajikomik hadiseleri önler.)
- otomatik vitesli bir araçta park ettiğinizde önce frene basıp N (boş) konumuna getirin vitesi, el frenini çekip ayağınızı frenden çekin. Sonra tekrar frene basıp vitesi P (park) konumuna getirin. Ve stop edin. Bu şekilde aracın yükü vites kutusuna değil, el frenine binmiş olacak.
Aklıma gelenler bunlar. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa buralardayım.
meraba
sanırım burada bana söz hakkı doğdu😊
ben 14 yasımdan beri araba kullanan bir insanım ve afedersin en buyuk aptallığım aşırı süraat yapmak sana en önemli tavsiyem asla ve asla süraat yapma hele hele sokak aralarında kesinlikle yapma ve kendine guven asla ikilemde kalma kararlı ol ne yazıkki trafikte ikileme düşünce kazalar hemen geliyor trafik kurallarına uy asla arabalara aşırı yanaşma sol şeridi hiç bir zaman kapatma
zamanla ogreneceksin zaten
LÜTFEN EMNİYET KEMERİNİ BAĞLA SİNYAL KOLUNU KULLAN
kazasız belasız sürüşler😊
Sana 1 tavsiye sadece 1. Hiç bir yerde yol benim deme. Bırak ısrar edenler gitsin sen daha sonra git. Arabayı asla emrinden çıkarma. Unutma sen kontrol etmezsen araba silahtan daha ölümcül bir alet. Güle güle bin. Kazasız belasız günler dilerim
Arkadaki araç yüzünden sakın strese girme zaten arkandaki araç senin yapacağın hamleye göre hareket edecektir. Arkandaki araca dikkat etmen gereken sadece iki nokta var: 1-sağından veya solundan geliyorsa hızını arttırıp azaltmadan şeridinde devam et makasa girebilirler sen kendi bulunduğun durumu korumaya çalış onlar sana uygun hareket edecekler. 2- sol şeritteysen arkanda senden hızlı bir araç varsa sağ şeride geç. Eğer sollama yapmaya devam ediyorsan (normalde doğru olan sol sinyali yakmaktır sollamaya devam ettiğini gösterir ama Türkiyede bu diller biraz zayıf anlamayabilirler) sağ sinyalini yak ve sollayacağın aracı geçtikten sonra sağa geç. Sol şeritteyken frene basıp yavaşlayayım yanımdaki adam geçsin öyle sağ şeride gireyim diye düşünme. Aksine yanındakine göre hızını daha da arttırmalısın. Diyeceklerim bu kadar. Sakin ol kornasını çalan çalsın sen yoluna bak.
Cevap
48Cevap
Hiç bir şey için acele etme, Dönüşlerde sinyal ver. cep telefonu ile oynama ve konuşma
Acemi şöförler sol şeriti hep kapatır sen orta şeritten git, usta şöförler ortadan kolay kolay gitmez genelde sağ şeriti kullanırlar, sol hızcılarındır orta şerit acemiler, usta şöförler ağırdan ve rahat gitmek için sağı kullanır, orta şeritten git, geçenler sol şeriti kullansın.
İlk kullandığımda bir abim orta şerite geç, seni geçenler sağdan soldan geçsin. Demişti. Öyle de yaptım. Gerçekten işe yarıyor. Sonra da ustalaşıyorsun zaten;)
En iyisini yapıyorsun böyle böyle kas hafızan gelişecek zamanla çok güzel kullanmaya başlayacaksın park ederken ekstra özen göstersen yeterli seyir halindeyken çok sorun yaşamazsın düşük viteslerde kullan şimdilik.
öncelikle panik olma sakin ol hiz yapma dönüş yapacakken şerit değiştirirken aynalardan bak önceden sinyal ver arkadan selektor atan ve kornaya başkanları dikkate alma başka hiç birseyle ilgilenme ama en onemlisi panik yapma
•önüne bak ve gerektiğinde aynalarına bak çünkü önemli olan ön taraftır öne doğru gittiğimiz için
•daima aynalarına bakmak seni önüne bakmaktan alıkoyar
•diğer arabalardan korkma çünkü aynı zamanda onlar da senden korkuyor
Hızın 100 - 120 nin altına hiç düşmesin.
Aynalardan sürekli makyajını kontrol et akmış mı bozulmuş mu diye.
araç kullanırken bi taraftan da telefonunla sosyal medyada gezin.
Sol şeridi meşgul etmeyin sinyal önemli tırların dibine girmeyin işe gitmek için erken saate çık yol boşken alıştır yağmurlu karlı havalarda yanınızda tecrübeli biri olsun
Bu gösterge senin araca aitse zaten araç otomatik. Yoluna bak ama hız yapmayayım derken de trafiği tıkama yeter. En sinir bozucu olan da bu, gerisi gelir, bildigin şeyleri uygula yeter...
Acele etme ve kararsız kalma. Çoğu kişi ayna demiş zaten onlara bakarsın. Arabayı düşük devirde kullanma çok yakarsın. Devir 3bine gelince vites artır yoksa motor kendini toplamak için çok yakar. Düz giderken direksiyonu çok çevirme sağa sola çok oynatma arabayı. Aklıma gelen bunlar
Sakin ol dikkatli ol yavaş ol hız yapma aynaları kontorl et heyeca yapma ben de alalı yıllar oldu ama senin gibi süremedim daha sürmesini bilmiyorum öğreniyordum yarım kaldı
Böyle böyle alışırsın zaten. Medeni cesaretinden ötürü tebrik ediyorum seni. Yalnız ilk 2 yılda bi hata ya da kazaya karışmamaya çalış ehliyet yanabilir :)
Kurallara uy, yeşil yandı diye sağa sola bakmadan yola atlama ayrıca sokak aralarında çok dikkatli ol.
Sol şeridi fazla kullanma sen kurallara göre devam et arkadan kornayla taciz dayayan olursa heyecan yapma sakin ol sollasın geçsin
Yolu takip etme diğer araçları takip et. sinyal vermeden önüne arabayı kırabilirler. Takip mesafesini koru.
Ambulans itfaiye polis gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara her zaman yol ver onun dışında kurs da öğrendiklerini unut. 😀
bayan kurallara uy panik heyecan ve hatalı sollama yapma bisey olmaz zeki olmasan zaten ehliyet alamazdın
Acemilere tavsiyem yola çıkmamaları tecrübe Sahibi olana kadar sonra uğraşıyorum sizin gibiler yüzünden arabamın vurulmadık yeri kalmadı
Evet boş arazide ogrendim sonra sokaklarda gezdim 3 ay sonra yola çıktım
7 yaşından beri arac basındayım kamyon sürüyorum Şu an arada taksi duran kamyona veya taksiye çarpıyorlarsa ben napim
Baba mesleği kamyonculuk 3 tane aracımız var
Allah kolaylık versin
Trafikte sakin ol, arkadan sabrına sahip çıkamayan kornacılara aldırış etme. Sağdan gitmeye dikkat et ve pratik düşünmeye çalış.
Cesur ol. Acemiler kaza yapmqz ustalar yapar. Direksiyona yapışma ve arabayı rahat bırak. 1 ayda tam prof olursun.
Her zaman dikkatli ol. Acele etme, sakin kal. Hiç bir şey insan hayatından önemli değil.
Trafiğin yoğun olmadığı günlerde işe kendi arabanızla gidin ki hem arabaya hem de trafiğe alışın.
Hiçbir şey için acele etme.
Telefona asla bakma.
Alkollü araç kullanma trafik kurallarına uy yeterli
Tabi ki kullanacaksın. Kullanmazsan pratik olamazsın unutursun.
aynaya bakmayı ve ne olursa olsun sinyallerini unutma gerisi sıkıntısız
Sağdan gitt. Buda çözüm olmuyorsa 4 lüleri yak ve devam et.
Kaza yap benim tavsiyem. De... Zaten ehliyet almışsın kullanmanda ne sakınca var?
Hız sınırına uy. Emniyet kemerini kullan. Şeritinden ayrılma. Takip mesafeni koru.
Sinyallerini ve aynalarını kullanmayı unutma yüksek oranda sıkıntı olmaz
Manuelse stop ettirme yeter. Etrafa ve aynalara hakim ol hız yapma zamanla oturur her şey yerine.
kullan kullan kullan hatta mümkünse uzun yola git o zaman bitiyor
Sakin olmaya çalış gaza gelme :) hayırlı yolculuklar diliyorum
Kia Picanto'n hayırlı olsun öncelikle. En önemli şey özgüven. Bir şeyleri yapamayacağını düşünme her şeyi yapabilirsin. Gerisi boş. Kafan rahat olsun gerisi zamanla gelir zaten.
Telefon ve sigaradan uzak dur. Aynalara devamlı bak ve hız yapma 😅
Trafiğin akışına göre git hızlı akan trafikte yavaş gitme
Köyden gelen kekolar bile kullanıyor ben mi kullanamıcam diye düşün. Çok işe yarıyor
acemiliğini atana kadar yukses sesle şarkı dınleme ve soğuk kanlı olmaya çalış
Direksiyonu saat 9 ve 3 istikametinde tut
Soğukkanlı olmaya gayret göster
Arabanın arkasına acemi şoför yaz herkes dikkat eder yap cidden öyle
takip mesafesine dikkat et, aynaları kontrol et hep, sinyalleri unutma
Türkiyede kurallar olmadığı için çok dikkat ettt 😅😅
Ayna, sinyal kullanın 2 elle sıkı sıkı direksiyona yapışmayın, telefonla konuşmayın
Bende acemiyim ya daha😊
işte potansiyel tehlike
Bişi olmaazz
demee her şey olur
olmaazz, çıkmış işte yola. Bundan sonrası kolay
genelde profesyoneller kaza yapıyor zaten
Profesyonel demeyelim de, biliyorum deyip ego kasanlar, özgüveni yüksek olanlar
Hayırlı olsun dikkatli kullan
Dikkatli kullan ve hız yapma
3. Vitesten 4 e geçme. En azından şimdilik :/
Aynalarına bak Korkma Güven
Aman Ankara'da isen dikkatli kullan