Araç plakamda sorun olmadığı halde köşeye çeken jandarma neden?

Merhaba, gece evimden ciktim mahallede giderken jandarma cevirmesine takildim. Ilk once sadece tc lerimizi aldilar. Temiz ciktik. Sonra iste diger gorevli plakama bakti. Dedi iste aracinizin plakasi daha once kaybolmus muydu dedi? Bende arabayi babamdan devralali 1 ay oldu bilgim yok dedim. Sonra koseye cektiler. Babama da ulasamadik o saatte. Iste gorevli bana dediki bi daha boyle bi sorunla karsilasmamak icin plakanizi degistirmeniz gerekiyor ama plaka degistirmek icin baska bi ile tasinmaniz gerekiyor, sehir disinda bi arkadasiniz varsa arabayi ona satin plakayi degisip size geri satsin filan dedi. Dedim oyle bisey yapamam yani. Bize ne gibi bi sorun cikaricak ki dedim. Iste boyle cevirmeye takilabilirsiniz filan dedi. Degistirin plakanizi diyor. Sonra diger gorevli ruhsatimi aldi. Bakti bakti bisey bulamadi. Otomobil cok amacli gozukuyormus. Diyo ki diger gorevli bu aracta bi sorun var. Hicbir sorunda cikmadi. Bize elle tutulur bir sorunda bulamadilar. Aksam eve donunce babamada sordum. Arabada hicbir sorun yok dedi ne sacmaliyorlar dedi. 3 yil once olan bir olay dedi belgeleri herseyi var kayitli dedi. Bu ne sacmalik anlayamadim yani? Bu konuyla ilgili sikayette bulunabilir miyim? Bilgisi olan yazabilir mi?

Araç plakamda sorun olmadığı halde köşeye çeken jandarma neden?