özellikle gece saatleri yüksek ses müzikle sokaktan geçenlerden nefret ediyorum ama kendi açımdan düşününce arabam varsa niye yüksek ses müzik açamıyorum da diyorum

özellikle gece saatleri yüksek ses müzikle sokaktan geçenlerden nefret ediyorum ama kendi açımdan düşününce arabam varsa niye yüksek ses müzik açamıyorum da diyorum
Yetmez. Ben de müzik dinlemeyi severim; ama duruma göre değişiyor. Ailem, akrabalar, işitme engelli arkadaşlar ve komşum (işe birlikte gider geliriz) varsa ses tonu %15'i aşamaz. Tek başıma isem, akşam 22:30'dan itibaren kademe kademe kısarım. 22:30-23:00 arası %60, 23:00-23:30 arası %40, 23:30-00:00 arası %25. Saat 00:00'dan sabah 08:00'e kadar %10. Pazar günü hariç sabah 8'den akşam 22:30'a kadar serbest. Pazarları sabah 11 gibi serbestlik başlar. Bir de, yolda trafik polisini 350 metreden görür görmez ses tonunu %10'a kadar düşürüyorum. Trafik polisini geçtikten 150-200 metre sonra kaldığım yerden devam ediyorum. (Normal duyan arkadaşım olmadığından dolayı denenmedi.)
En azından 5000 olmalı diye düşünüyorum. Anayol kenarında doğup büyüdüm 32 yıl her gece tangır tungur tırlar, apaçi motorcular, basık sever honda, tofaş, peugeot, wv araçların yarışları, ses açıp gezmeleri, egzoz sesleri bıktım. Hayır yani biz de genciz ses mi lazım ben müzisyen adamım bulamayacağım ses sistemi yok. Bi ara evimde RMS 6000 watt sistem vardı (ortalama bir sinema salonu) ama açmıyorum hala daha evimde ses sistemlerim var bi kaç çeşit arabama da taktırırım o da sorun değil ama gerek yok. Kaliteli düzgün temiz ses olsun ama ayarında olsun. 190₺ çok az bence
Kulaklarını kesemeyecegimize göre, en az 2 saatlik yüksek sesin çevreye verdiği rahatsızlığı anlatan bir derse alacan, sonra 2 saat yüksek sesle muzik dinletecen, cezasıda neyse öder tekrarı durumunda katlanarak artacağını söyler, sicilinede yükses sesle çevreyi rahatsız etmiştir diye girilse akıllanırmı bilemem, emin değilim çünkü zeka ile ilgili bazı sorunlar olabilir.
Gece ben de açmam yüksek ses ama camlar açıkken araba kullanıyorsam ses ister istemez yükseliyor.. Çünkü camlar açık olduğu için dışarı sesler müziği dinlememe engel oluyor..
Bir de keyfim yerindeyse bağıra bağıra söylediğimi bilirim.. 😄 Camlar kapalı tabi, rezil olmayalım.. (Özellikle Ahmet Kaya veya Sagopa dinliyorsam)
Cevap
30Cevap
Çok az olmuş
ya bırakın anasını satayım bunada takılmasınlr ya bırakın millet eğlensin artık eğlenemiyo bile. Yeter artık takılıcak bi sürü şey var ekonomiden konuşun kampanyalar baslatin hayvanlara bakin tecavuzu tacizi konusun arabada muzik dinlemis vay @mk fünyanın sonunereden para kessek diye düşünüyolar resmen
Bu cezalar neden bu kadar az. 190 lira gerçekten para değil.. Sadece bununla kalmıyor, örneğin ehliyetsiz bir sürücü 3674 lira bir ceza ödüyor. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ise 427 lira. Bu rakamlar gerçekten hiç caydırıcı değil.
Bence yetersiz bir ceza Mahalle aralarında Bangır Bangır geziyorlar çocuk mu var Hasta mı var gece vardiyasından gelen işçi mi var dinlemiyorlar Bir şey dersen de eğleniyoruz ne var bunda diyorlar
Bnde rahatsız olurum da bna gorede acayip Saçma bir ceza ses neye göre yüksek? Belki benim icn düşük senin için yüksek diye ben müzik dinliyemiyecekmiyim?
Senin müzik verirken çok yüksek sesle dinlemek diye benim bebeğim ilkilerek uyanmak zorunda mı ya da gece vardiyasından gelip uykusuz işe gitmek zorunda mıyım
@DenizOturak geç vardiyasında çalışan gündüz vakti uyuyacak diye müzik sesi dinlemiyecekse oornada yasak olsun çocukların sokakta gezmesi de yasak olmalı arabalar geçerken zaten ses çıkartır ozaman arabalarda geçmesin ee sonu gelirmi bunun?
@DenizOturak ayrıca ben cezanın yanlış olduğunu değil saçma olduğunu düşünüyorum dedim. Çünkü alkol gibi bunun ölçümü nasıl olucak dedim. Arasındaki farkı düşün bence :)
Arabanda kendi duyacağın kadar açmak yüksek ses değildir. Biri seninle konuşurken bağıra bağıra konuşsa sonra da "bana göre yüksek değil bu ses tonu" dese ne tepki verirsin acaba. Yüksek ses yüksek sestir. Bunun görecesi olmaz. İlla ki belli bir db var...
@DenizOturak bangır bangır sesten bahseden yok zaten. Sen niye gelip bana yazıyorsun arkadaşım hayır sanane benim yorumundan sanami soracağım ne yorumu yazacağımı? Kybol
Haksız olduğunu farkedince nasıl da çirkefleşiyorsun...
@DenizOturak sen gelip ne benim yorumuma maydanoz oluyorsun. Az medeni ol.
@DenizOturak okuman yazman yokmuda ben sana açıklama yapacağım? Medeni insan gibi yorum yazarsan kimse sana bir şey demez yazıtları gözünle oku gtnle degil
Fazla yüksek ses ve saat önemli açılmamalı ama uygun vakitlerde açarsın gerekirse kapat camları aç klimanı dinle müzik zevki diye bişey var.
Kafelere de versinler. Ulan kampa gittim sürekli müzik müzik yetti ya insanlar bu ülkede kafa dinleyemiyor
Az bence ben polis olsam on bin den aşağı ceza kesmem milleti rahatsız etmeye hakları yok o arabayı da trafikten men ederim ehliyete de beş yıl el koyarım.
Yakın da adam öldürenede 300 lira 25 kuruş gibi bir ceza verirler.
Gece 23-24’den sonra şehir içinde insanları rahatsız edecek şekilde dinlenmemeli.
Çok az bi ceza. 190 liranın hiçbir önemi yok şu devirde.
bence normal ama 2. kez aynı sekılde ceza yazılırsa 2 3 katı olmalı
O. pnelerin analarini mikseler azdır. Soluduklari havaya bile degmezler.. o apaciler yuzunden kac bebegin uykusu bolunuyor kac kisinin uykusu kaciyor bi bilseniz.
Yüksek sesle dinliyorum ama. bunu gece yapmıyorum orası ayri
bunu yapan tekrar yapar yani sakız parası gibi bi şey bu
190 tl caydırıcı değil daha fazla olmalı mesela 2000tl
Daha dün adam gecenin 4 de tüm mahalleyi uyandırıp yoluna devam etti bence bunların ehliyeti alınmalı
Bu ne saçma bir ceza ya?
Onlara 1900 bide trafikten alı koymak lazım 3 ay
Az olmuş şöyle 5 bin olsaymış iyiymiş
Yerinde olmuş biraz daha arttıralabilir
Az bile
Bir sıfır daha dayayacaksin bu itlere
Bi arabada müzik zevkimiz vardı ona da ceza yazar oldular
Sorunun cevabını ilk cümlende vermişsin zaten.
Az ya
Biz hep böyleyiz 😂😂 ama ceza yemedik
Çok az daha fazla olmalı
müebbet hapis verilmesi lazım böylelerine
Yüksek sesle dinlemeyince de tadı çıkmıyor ki ama
Neye gore kime gore yuksek ses
az bile
Kolonlara tornavida sokulmalı.
Beleş öderiz
Çok az en az 10000
Yetersiz
Daha yüksek verilmeli ki hiç yapamayasın.
Bu cezayi yazanin A...
Daha fazlası olmalı bence
Yaniii
Çok az
Tek çare idam
Oh iyi olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?