4. vitesle gidiyor dönüş yapacak
4-boş-2 mi mantıklı
4-2 mi mantikli
4-3-2 mi mantikli
Hangisi arabaya zarar vermez ve pratiktir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 4. vitesle gidiyor dönüş yapacak
4-boş-2 mi mantıklı
4-2 mi mantikli
4-3-2 mi mantikli
Hangisi arabaya zarar vermez ve pratiktir
Mantıl değil kurar geçerli, hızı yükseltmek ya da bulunduğu düşürmek için sırayla 1,2,3,4,5, ya da 5,4,3,2,1 dir. Ancak frenleme durumunda bulunduğu hıza uygun vites seçimi yapılır. Araba ilk çalıştırma esnasında vites boşta olur, onun dışında vites boşta olmaz ve alınmaz.
Kırmızıya yaklasirken nasil kullanıyorsun? Gordugum cogu kisi kirmiziyi uzaktan görünce boşa alıyor. Birden yeşile dönse de boştan 2ye aliyor hemen. Ben cok trafige cikmadim ama bir iki kere ciktigimda yaklasirken vitesi düşürüp durduktan sonra da ayagimi debriyajda bekletmemek icin vites kolunu boşa getiriyorum sadece. Seyir halinde vites kolunu boşta kullanmıyorum ama neyin dogru neyin yanlis oldugunu iyice öğrenmek istiyorum.
Vites küçülterek hız düşürülür ve vites büyüterek hız artırılır. Duran araba asla 2 ile kalkış yapılmaz, ışığa yaklaşırken yeşile dönmüş ve akış başlamışsa durmadan devam edeceksen araçın hızına uygun vitesle devam edilir. Vites durma hariçi ve çalıştırma hariçi boşa alınmaz. Geri kalanını ders veren hocana sor.
4 videsten 3 e alıp boşa almanız hataa 2 bile çekebilirsiniz ama tabii ince ayarı iyi bilmeni lazım yoksa araç at gibi kişner vites nasıl arttırılıp yükseliyor sa kademeli olarak vites düşürme işide öyle olmalı doğrusu bu arkadaşım
Cevap
8Cevap
4,3,2 en güvenli yol. Bunu yaparken motora aniden binecek yükü hafif frenle ve debriyajın sert olmayan hareketler ile yapılması motorun ve aktarma organlarının olumsuz etkilenmesini önler.
4. Viteste 60 70 arası gidersin birden 2 ye atarsa arabanın motorunu gibersin
Birden değil yavasladiktan sonra 2ye almaktan bahsediyorum
o zaman hiç birisi fark etmez yazdıklarının
4 den 3 e sonra 2 ye al direkt alma
4 den bosa niye alıyorsun
2 den bosa al ama 4 den asla alma ve 3ten de mecbur kalmadıkca.
arabayı şoka ugratma yani
4 den 2 ye atarken bosada geçion zaten mantik ayni:)
Dörtüçüki tık tık tık hem 4 ten direk 2 ye atabiliyosan helal onu 4 boş 2 atarsın atsan atsan ama Dörtüçüki iyidir
Devire düşünce 4'ten direkt 2'ye çekebilirsin
Sen hep 5 le git boş ver
Suss
Jsjsjs otomatik alsana kanka vitesle ne uğraşşıyorsun ya jsjsns
4-3-2 doğru olan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?