İlk araba 1886 da icat edildi 137 yıldır araba çıkartamadık reis olmasa tekerini bile yapamazdık çok duygulandım

İlk araba 1886 da icat edildi 137 yıldır araba çıkartamadık reis olmasa tekerini bile yapamazdık çok duygulandım

1976 da Petlas ,1974 de Lassa kuruldu yani tekerini yapıyorduk, ilk defa bir araba üretmedik Anadolu Tofaş üretimleri vardı ülkemiz de bizim milletimizin yurt dışı araba sevdası ve üreten firmaların da yap geç uydur geçi yüzünden yerli arabamız olmadı sonrasında bu kadar abartmaya da gerek yok bizim degil devletin degil Türk bir firmanın olacak yarın bir gün bir katarlıya sayılmayacağının garantisi yok
Mercedes Audi satıldı mı ne alaka
Mercedes Audi bizim degil bu şirket devlet meselesi vatan meselesi yapmayın Jaguar elden ele ülkeden ülkeye gitti Volvo İsveç sanan çok halen Şu an cinli bir firmanın bu kadar fanatik olmayın diyorum sadece
Kanun koyarız o basit iş
Ne diye serbest piyasaya müdehale mi edeceksin o kanunu PTT de Türk Telekom da neden koyamadılar
@isocan007 koçum aslanım köprü baraj ihale satış garantisi vermemişler se demekki
@isocan007 😂😂😂😂 ezber konuşmak kör olmak dan iyidir Aslan parçası
@isocan007 var ya su kafayı yasamak için neler veren , mal varlığını su kafaya erişmek için harcayan insanlar var ama sende doğuştan geliyor çöl şanslısın 😂
Koçum
@isocan007 😂😂😂😂😂 Toto sıkışınca ezber diye diye kendini haklı çıkarmaya çalışmak daha büyük ezber tosuncuk 😂😂😂😂
@isocan007 koçum beyin algı zeka işi farklılıkları ağlıma kolay degil sende haklısın
@isocan007 lozan bitsin su yer altı kaynakları çıkaralım o zaman gor sen 😂😂😂😂😂😂 koçum
@isocan007 sıkıştıkça gaz çıkarıyoruz aslanım sende halen inanıyorsun 😂 jelibon rezervine de inandın mı doğru söyle 😂😂😂😂
@isocan007 beyin ne biliyor muydun sen ya o kadar yazdıklarında ben sende varlığını göremedim de 😂😂😂 su kelle paça da olan beyin degil düşünüle bilinen var ya o 😂😂😂 varlığını unuttuğun kullanmak dan çekindiğin o ha hatırladın şimdi demi boş ver zorlama zorlama kullanmadıkça vücut unutmuştur nasıl kullanılacağını kasma kendini 😂😂😂😂
Egea alacağıma togg alırım çıksın alıcam. Canım kankam benim ilk aşkımsın. ❤️
Togg için altyapı yeterlimi ve hiç araba çıkarmadan birden böyle bir teknojik araba çıkarmak bana mantıklı gelmiyor. Elektrikli olması güzel ama bu arabada elektrik sömüren bir sürü ek cihaz var gerçekten uzun yola uygunmu arza yaptığı zaman servis ağı nasıl olacak herhangi bir tamirciye elektrikli araba götüremiyosınuz çünkü
Cevap
7Cevap
Herkesin derdi asgari ucrerli alacak mi sanki togg olmasa aagari ucretli audi merxedes porche gibi arabayla geziyir
Aslında çıkarttık ama üretemedik ve dünya piyasasına süremedik 😏
Benzin koymamışıZ yalanını yedin mi ABD telgraf çekti kullanmicanız diye
Alabilecek misiniz diye sorsaydın daha gerçekçi olurdu
Alırım en kötü Egea 400 bin
Togg 1 milyondan aşağı olmayacak ama
Hatback 300
Suv 600
Kdv ve otv dahil mi
Gurbetçiler alır binerler, gariban halkda anca yolda sokakta gördüğü kadar işte.
@isocan007 %80lik kesimi yurt dışı ile bağlantısı olan insanlar.
@isocan007 Çünkü Türkiye'de 2022 yılında Merkez Bankası verilerine göre banka hesabında 1 milyon TL ve üzeri mevduat olan 600 bin 118 kişi bulunuyor, bu oran üzerinden hesapladığımızda geriye %80lik gurbetçi kesim kalıyor.
@isocan007 neredeyse 70 milyon insan Bordro mahkumu olarak yaşıyor bu ülkede, Merkez Bankası verilerine göre Türkiye'de banka hesabında 1 milyon TL ve üzeri parası olan kişi sayısı 600 bin 118 yani geri kalan kesim gariban.
Çoğu gariban dediğin ülkenin sokaklarında trafikten geçilmiyor, kafelerde oturacak boş sandalye yok, elektronik ve tekstil mağazaları tıklım tıklım, geçin kardeşim bu ayakları. Ben sahilde oturuyorum, akşamları beachlere ve kafelere bakıyorum tıklım tıklım ve çoğu yerli halk
@isocan007 evet haklısınız trafikte herkes Mercedes, BMW hatta Ferrari'ye biniyor.
15-20 yıllık bitmiş araçlar, Almanya'da insanlara bu arabaları bedava hatta üstüne para verseniz bile almazlar.
Kafe, Restaurant ve Beachlere gidip tatil yapmak bile lüks şu ülkede, haklısınız insanların bunları yapmaması gerekirdi.
@isocan007 1 milyon TL'lik bir evi ilana koysanız 5 yılda zor satarsınız çünkü zengin insanlar ev almaz kiraya çıkar.
Ancak köyden dedesinden 3-5 tarla kalan insanlar tarlaları satıp alır 1 milyon liraya daire, onlarda sonradan görme ve köylülüğün getirdiği sorunlar.
Biz 1 milyona ev aldık diye hava satarlar sonra.
Sen bu ülkede tatil yapmak için yaşamıyorsun, sana ataların dedelerin bu ülkede tatil yap diye bırakmadı bu ülkeyi, çalış kendini geliştir, ülkeni her zaman ileriye götür diye bıraktı, avrupanın size özendirdiği hayatı yaşayın diye bırakmadı atalarımız bu ülkeyi bu bayrağı bize. Almanya dediğin ülkenin 1910 larda araba fabrikası vardı adamlar 100 yıldır çalışıyor siz daha 20 yılı doldurmadan bizim de tatil hakkımız diyorsunuz
@isocan007 benim babam ve dedem alman olduğu için çalışmama gerek yok çünkü aylık faiz gelirim var, bu ülkede 70 milyona yakın insan bordro mahkumu olarak yaşıyorsa bu TOGG'a asla binemezler. Almanya'dan, Amerika'dan veya diğer avrupa ülkelerinden tatile gelen gurbetçiler parayı basar ve alıp binerler. Gariban halkta anca yolda sokakta gördüğü kadar işte.
Ve en önemli konu bizim elimiz kolumuz 80 yıldır bağlıydı, Avrupa ve Amerika bu zenginliğin büyük bir kısmını, fakir, güçsüz ve mazlum ülkeleri, toplumları sömürerek, onları yok ederek, soykırım yaparak elde etti. Şu an onların sahip olduklarının çoğu, masum insanlardan zorla aldıklarıdır. Siz zannediyorsunuz ki Avrupa ve Amerika çok oldukları için şu an o güce sahipler ama kesinlikle ve kesinlikle öyle bir şey yok çünkü ben turizmin içinde olan bir insanım yabancıların çoğu zeka olarak bizden çok ama çok geri ve kötü durumdalar
@isocan007 Elin kolun bağlı değil dostum.
Tofaş Türk, Otokar, Temsa, Karsan, BMC, Ford Otosan zaten ülkende yıllardır üretim yapıyor özel şirketlerin girişimleri sonucu.
En önemliside ne biliyormusun, Tofaş Türk'de üretim hattında 55 saniyede montajlanıp üretilen arabayı Türk milletinin 5 yıl çalışıp alamıyor olması.
@isocan007 örnek gösterdiğin araçlar 10-15 yıllık bitmiş araçlar, herkes Mercedes ve BMW'ye falan binse keşke ama öyle değil.
@isocan007 1 milyon 250 bin araçtan kaç tanesi BMW, Mercedes veya Audi?
Mercedes Daimler ve BMW Almanya hükümetine ait değil özel şirketlerin girişimleri sonucu kurulmuş otomobil firmaları. Alman halkı 1 yıl çalışıp 2022 model Mercedes ve BMW alabiliyor.
Senin ülkende ise Temsa, Karsan ve BMC özel firmaların girişimleri sonucu kurulmuş şirketler, kaç yıl çalışıp araba alabiliyorsun bu türk firmalarından?
Bak herkesin BMW ve Mercedese binmesi için bizim biraz daha çalışmamız bu ülke için, kendimiz için biraz daha fedakarlık yapmamız gerekiyor çünkü bizim ülkemizde daha 2000 yılına kadar birçok evde bırak arabayı televizyon bile yoktu, bunları göz önünde bulundurmak zorundayız. Hiç bir zaman hiç bir yerde her şey biranda güzel ve iyi olmaz illa ki biraz çaba, biraz fedakarlık ve biraz da zaman ister
@isocan007 dostum diyorum ki Mercedes Daimler, Audi ve BMW özel şirketler Alman Hükümetine ait değiller.
Insanlar bu özel şirketlere ait olan BMW, Daimler ve Audi firmalarından 1 yıl çalışarak son model araba alabiliyor.
Bende sana diyorum ki senin ülkende Temsa, Karsan ve BMC var özel şirketlerin girişimleri ile kurulmuş yerli markalar, bu şirketlerden 1 yıl çalışıp son model araba alabilecek durumun var mı?
Sen de beni anlamıyorsun, diyorum ki sonuçta saydığın ve söylediğin bu şirketler almanlara ait değil mi bizim temsa, karsan ve Bmc daha dünkü şirketler zaten bundan 10 yıl öncesine kadar bile doğru düzgün üretim bile yapıyorlardı yaptıkları üretim kısıtlıydı, imkanlar kısıtlıydı, para ve finansman kısıtlıydı. Bizimde Almanlar gibi olabilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var. Senin araba alma konusu yine doğru değil, dünyanın hiç bir yerinde belli gelir ve birikime veya koşullara sahip olmadan hiç bir kurum, şirket sana ne araba ne motor ne de benzeri şeyleri vermez bu imkansız, Almanya da da önüne gelen gidip 1 yıl çalışmayla araba alamaz bu imkansız
@isocan007 Babam Alman ve Daimler'de çalışıyor, istese ayda 2 bin euro taksitli 2022 model Mercedes alabilecek durumda. Yani bal gibide alınabiliyor.
Ben sana bir soru sordum Temsa, Karsan ve BMC'den araba alabilecek durumdamısın veya alabilirmisin?
@isocan007 sorduğum soruya cevap vermemek için 50 kere kıvırıp konuyu çeviriyorsun.
Babam normal işçinin bir üstü fabrikada çalışan, fabrika müdürü falan değil normal işcinin bir üstü alabiliyorsa normal isçide çok rahat bir şekilde alabilir.
Uzay çağında bir araba üretemiyorsa zaten ona ülke değil kasaba denir
@isocan007 Tüm ülkeler orantılı gelişiyor
çıksın şu tögg de benzin ucuzlasın :D ağız tadıyla fulleyeyim depoyu
Aslinda yaptık kardeş devrim arabasi
Masal o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?