Araba sürerken tek şaşırdığım nokta vites bu vitesi ne zaman 1 e ne zaman 2 ye alacağımı şaşırıyorum yani gaz fren debriyaj direksiyon falan sıkıntım yok tek sıkıntım vites noktası
(Arabamız manual otomatik değil)
Araba sürerken tek şaşırdığım nokta vites bu vitesi ne zaman 1 e ne zaman 2 ye alacağımı şaşırıyorum yani gaz fren debriyaj direksiyon falan sıkıntım yok tek sıkıntım vites noktası
(Arabamız manual otomatik değil)
Vites, güç aktarımı demektir.
Duran bir şey hareket için ilk başta büyük güce ihtiyaç duyar. O yüzden birinci vites hız değil, yüksek tork gücü sağlar. Ve sonraki vitesler de arttıkça güç aktarımı azalsa da hız artışı sağlarlar.
Aslında insan gibi biyolojik canlılarda da benzer durum vardır. Kosan insan belli bir ivmeyle hareket ettiği için ona çok fazla güç gerekmez. Ama diyelim rampa bir yerde yukarı doğru hareket edeceksen, sana ilk hareket için çok daha fazla güç gerekir.
Genel mantık bu. Ama araç kullandıkça zaten gerekli dikkati verince olayı zaman içinde kavriyorsun.
1. Vites kalkış vitesi 20 km'den sonra 2. Vitese atmalısın. Ondan sonra yol boşsa gaz verip 3e atarsın. Duracaksan da önce fren yaparsın durmaya yakın debriyaj yapıp 2ye çekersin.
Bilgi için teşekkürler
Rica ederim
Cevap
1Cevap
Motor bağırıyor vites attiriyon iste, devir gostergesinden de bakarsan 3ü hedef olarak belirleyebilirsin vites atmak icin
Bilgi için teşekkürler
Atari oynamak gibi düşün.
Tamamdır
Ben ogretirim
Viteste şaşırıyorum diyomya onun dışında direksiyon gaz fren debriyajda sıkıntım yok
👍
Sürücü kursu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?