+1 yılBazılarına garip gelebilir ama , benim için çok doğal ve sevindiren bir durum oldu , bende çocuk yaşlardan beri ilgi duyan biriyim ve bu ilginin yeri çok ayrı gerçekten. Bu sebepten seni anlayabiliyorum. Öncesinde , ehliyet ve gerekli belgeler , sonra biraz tecrube icin birinin yaninda yola gitmek önemli ve ardindan , yollardasın havalı kornaların ve geceyi aydınlatan sellektörlerinle , en onden en arkaya kadar ışıltılı uzun bir tırla. Buraya bir iki link bırakıyorum.
https://www.youtube.com/embed/vFlecto5qtghttps://www.youtube.com/embed/gcmGygq2hoY00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Seni korkutmak istemem benimde bi hayalimdir ancak bu araba sürmeye benzemez senin bi dorsen var yeri gelicek kar kış yeri gelicek dar sokaklar yurt dışında çalışıyosan bazı yerlerde kendin yüklemek zorundasın dorseyi yüklediğinde iyi fizik yapman lazım en ufak bi hatanda rüzgar yer devrilirsin bir çok yönden zor ancak yapamama gibi bir şey yok kafaya takarsan yaparsın tır almaya çalışma bence bu ülkedeki şartlarla ortalama 2. El bile bi çekici bi dorse alsan 1 milyon artı bide 1 milyon cepte olması lazım kısacası bence yapmak istiyosan zorlukları göze al yurt dışında yap mantıken daha iyi geliyo bana
00 Yorumla
+1 yılÇok güzel iş git gir içine gir o iş taksi sürmeye benzemiyor en baş sıkıntı 13.60m dorse onu birkere dönmeyi öğrenecek 2 geri geri olmayacak yerlere gircen 3turkiyede bizim sağına giren arabayı girmeyeceksin çatır çatır ezeceksin suçlu kim tirci çunku o taksiyi durak canım yarım akıllı diyor dir süren beni görecek gelsin geçsin o direksiyona görsün sağ tarafında arabayı benim 8 tane tırım var hepsini hediye edicem daha takı var uzun iş git evlen hayatını yasa
00 Yorumla
+1 yılKadınların tır kullanması yurtdışında daha yaygın bizim ülkemizde de olmalı bence. Ama ilk önce tır için yeterli ehliyet alarak başlaman lazım sonra da iş için SRC ve psikoteknik belgelerini alman lazım. Öyle özel bi ilgim yok ama ben de tırları seviyorum. Geniş ve ev kadar konforlu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
açıkçası zor diyebilirim, bir defa 26 yaşındasın ve ehliyetin yok ve araba hiç kullanmamışsın , tır şoförlerinin çoğu 26 sına kadar en azından araba kullanmış hatta kamyon kullanmış oluyor. tır uzun taşıt direksiyon hakimiyeti arabaya göre daha zor diyebilirim. ayrıca uzun yol şoförü olursan sabit bir hayatın evliliğin olmayabilir , tamam erkekler uzun yol şoförü olabilir ama evlilikte evi çeviren biraz kadın bu yüzden evle ve çocukla bağlantın olmalı. eğer trollemediysen tekrar düşün derim tırlara ilgi olması pek yeterli değil. önce araba kullan hatta kamyon kullan, sonuçlarını düsün derim
21 Yorumla- Arabalar konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılŞaka mı bu ya hevestir geçer o zorluğa katlanılır mı istediğin zaman duş alamazsın yatıp kalkamazsın sürekli yollarda hele ki bunun regli ve eziyet gibi olur
20 Yorumla
+1 yılÖnce ehliyet almalısın tır şöförü olmak istiyorsan normal ehliyet için değil ağır vasıta için ehliyete yazılacaksın ama bunun için önce pratik yapman gerekir tır sürmen alıştırman gerekir kendini.. yapamazsın diye bir şey yok alışınca kolay bile gelir...
10 YorumlaAsla hevesini kırmak istemezdim ama kadınlar için çok çok riskli bir meslek ki şu an kadın sokakta da güvende değil ama otobanlar bomboş yollarda bi başına gitmek büyük risk dolu dolu yollarda bile kadın şoförler taciz ediliyor hele ıssız yollarda hiç güven olmaz yapamqyacğın için değil eminim çok da iyi yaparsın cesaret edip üzerine düşünmen bile bunu belli ediyor ama bilemiyorum çok güvensiz bir iş
11 YorumlaTır şöförü kadın, çok sayıda var..
Özellikle Romanya kadınları sayıca oldukça fazla..
Ama iş kolay bir iş değil..
Ekseriyetle yurt dışı çalışmanız gerekir..
Bunun içinde en öncelikle geçerli bir sürücü belgesi ve tecrübe istenir..
Tecrübesiz kimse milyon dolarlık aracı ve malı size teslim etmez..
Siz olsanız siz de aynı tecrübeyi ararsınız..
İmkansız mı hayır..
Bir yakınınız varsa bu sektörde, onunla bir kaç sene tecrübe edinmelisiniz.00 YorumlaÖncelikle tebrik ederim seni.. kursa kayıt ol.. önce pratik içinde tanıdın bildin ailenizin güvendiği bi tır söförünün yanında yolculuk yap... orada pratik Lik kazan tır gibi buyuk sraclarda manevra öğren.. telefonuna similasyonu indir vs vs cok gençsin daha sapıgına falan denk gelme iyi arastır..
00 Yorumla
+1 yılBir kadın için tir şoförü olmak bence çok zor ya. Ben şahsen korkarım öyle uzun yolculuklar yapmaya. Çünkü kullandığın araç çok büyük kaza yapma ihtimali baya yüksek. İnsan bir tırsar ya. Birde kadın başına yollarda olmaz ya. Şahsen ben yapamazdım.
01 YorumlaÖnce muhtardan ikamet ilmi veri alacaksın bu belge ile birlikte trafik şubeye gideceksin trafik şubeden alacağım belge ile şoförler odasına kayıt yaptıracaksın şoförler odasına kayıt yaptırdıktan sonra hastaneye gidip sağlık raporu alacaksın ve bir SRC ve PRC kursuna yazılacaksın SRC ve PRC belgelerini aldıktan sonra lojistik firmalarına başvuracaksın tabii ehliyetin varsa ehliyet için yapman gereken belgeleri sayarsak akşam olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl24 yaşındayım tır şoförüyüm önce ODTÜ bilgisayar mühendisliği bitirdim, sonra Los angeleste ingilizce öğrendim oradan Rusya ya gidip Rusça öğrendim ondan sonra cillop gibi yolları izledim ve tır şoförüyüm işte sonuç bulabilirsen cillop gibi yol izlemelisin mutlaka hsbsnanamnanananannansnanannsnsns
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada tır şoförü falan değilim. Ciddi olmak gerekirse onu tır şoförü bir tanidigin varsa sor
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeni şiddetle öneririm imkanı olan bşrisiyle evlen hayatını paylaş onunla yaşayın beraber ki dinimizde evlenmek çok önemli hadis var peygamber efendimizden (asv) evlenen imanının yarısını kurtarmış olur ya da evlenen dininin yarısını kurtarmış olur tam olarak hangisi doğru bilmiyom ama böyle ya da buna benzer bi hadis
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHem doğruysa 25-29 yaşındaysan tam evlilik yaşı hiç durma bence yokmu beğendiğin sevdiğin bi güzel erkek
Cevap sahibi+1 yılHa affedersin 26 yaşındaymışsın
Cevap sahibi+1 yılHem çalışıpta mesleğin boyunca adamlarla karşılaştığında konuştuğunda hep günahta kazanıcan günahta biriktirmiş olucaksın ölücez gidicez kabir sorgusu var kabirde ruh tekrar dönüyo vücuda kafa beyin mekanizmanın çalışıcağı kadar bedene giriyo ruh ya da yarısına kadar sonra tabi sorgu sual başlıyo münkerle nekire cevapları vermek gerek kabir azabı diye bişey var ve burada nasıl kendimizi hissediyosak ve irademiz varsa kabirdede ve ahirettede öyle az düşün kardeşim ve kabirde suallere doğru cevabı vermek için sadece cevapları öğrenmek yetmiyo kişi müslüman gibi yaşamaz namaz kılmaz oruç tutmaz rabbini zikretmezse cevapları bilse bile kabirde rabbimiz cevap vermesine izin vermez ağızı tutulur yoksa diğer türlü müslüman olmayanlarda cevapları bilenler varsa aklında kalmışsa o zaman onlarda cevap verirlerdi değilmi ama öyle olmuyo işte çok dikkat etmek gerek herkes kendisine ediyo ne yaparsa ve ne yapmazsa
- +1 yıl
Muhammed de iyi boş yapmış hem soruyla alakası ne gereizekalı herif senin gelmişini geçmişisi s! kerim kıza düzgün tavsiye ver ^mcık ağızlı
Cevap sahibi+1 yılRabbim hidayet etsin ama böyle devam eder ve ölürsen o zaman görürsün diğer tarafta hadi diyelim benim dediklerime katılmıyon insanın insana saygısı olması gerekmezmi bu ne küfür böyle.
- +1 yıl
Çok cahilsiniz Allah çevrenizdekilere sabır versin yobaz olmak zor
- +1 yıl
Görüş sahibi sana vereceğim saygı ancak ağzına sıccarak olur s! ktir git orta doğu s! kiği
Cevap sahibi+1 yılBak işte gene saygısızlık hani insan müslüman olmasada insan olduğu için saygılı olmalı sen saygısızlıkla kişiliğinide belli ettin
Cevap sahibi+1 yılRabbim isterse hidayet etsin ne diyeyim
Cevap sahibi+1 yılBildiği gibi yapsın
- +1 yıl
S! ktir git ya^rak kafası
Cevap sahibi+1 yılİşine gelmedi deme anca ya bahane uydurursun ya da küfür edersin
Cevap sahibi+1 yılSoruyu güncellemişsin az önce okudum daha zekiyim uyanığım söyle ama bidaha leytanım deme iyi olmayabilir ve hoşta değil
- +1 yıl
Şeytan g0tünü s! ksin senin
Cevap sahibi+1 yılYorumunu gördüm ama bu yorumumdan sonra gen yorum yaparsan cevap vermicem tabi çünkü değmez
+1 yılBir kadın için tir şoförü olmak bence çok zor ya. Ben şahsen korkarım öyle uzun yolculuklar yapmaya. Çünkü kullandığın araç çok büyük kaza yapma ihtimali baya yüksek. İnsan bir tırsar ya. Birde kadın başına yollarda olmaz ya. Şahsen ben yapamazdım.
00 Yorumla
00 Yorumla
+1 yılAmerika’da güzel bir tır ve kamyon kültürü var. Hem iş yapıp hem modifiye ve etkinliklerle hayat tarzlarını da bu kültürle yaşıyorlar. Kadın şoförler de var baya. Yani bence hayalini ABD yönüne doğru geliştirmen çok güzel olabilir senin için.
00 YorumlaTırlara ilgin olmasi ayri bir şey, tır şoförü olmak istemek ayrı. Sırf ilgin var diye böyle bir şey yapma, yapamazsın çünkü hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil-dir. Yapamazsın derken mesleğin zorlukları kadınların kaldıracağı türden değil.
00 Yorumla
+1 yılÇok zor. Önce ehliyet kursuna git normal ehliyet al. Sonrada tır ehliyeti için tekrardan başvuru yapıp onunda ehliyetini al ama türü nerede bulucaksinda kullanicaksin o ayrı mevzu. var mı tanıdığın birinde tır?
01 Yorumla- +1 yıl
Bu iş "Çık zikiyim çık ikilliyim" demekle olmuyor. Tır bu oyuncak değil. Tır ehliyetini yaklaşık 4 sene sonra alırsın almasına da tırı nerede bulacaksın var mı tanıdığın dedim cevap vermedin. Tır sokakta bulunan bir şey degil
+1 yılHayallerinin peşinden gitmeye devam et. Vazgeçmeyip sonuna kadar gidersen eğer hem algıları yıkmış olacaksın hem de senin gibilerin ümitlerini yeşerteceksin ☺️
00 YorumlaKadın tır şoförü olmak istiyorum diyor, millet tavsiye olarak evlen demiş 😅
Sürücü kursuna kayıt ile başla. E sınıfı ehliyet almalısın ve SRC belgeleri.01 Yorumla- +1 yıl
Haha
Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Bence önce güvendiğin bir tirci varsa bir ay dene derim. Hatta kamyon bile olur, turkiyede çok zor bizim burada yapan çok kadın var. Otobüs ve lkw kullanan işinin hakkını verenler var. Almanyada her şey den once kural var, iş sözleşmesi ve yaşadığın hayat için garanti var. Eski bir Tırcı olarak tavsiye etmiyorum erkekler bile zor dayanıyor. Parası iyi ama hep yollardasın kendine göre zorlukları var.
00 Yorumla
+1 yılBaşta şaşırsam da aslında şaşırmamak gerekiyor. :) Tır kullanmak arabadan zor bence.. Bu yüzden ilk arabaya alışmanı tavsiye ederim... :) Sonrası kendiliğinden gelecektir.
00 YorumlaKadın isterse herşeyi yapar kursa yazıl sevdandan hayalini kurduğun ne varsa vazgeçme rabbim yar ve yardımcın olsun.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle fake bir hesap aç ve tır gruplarına gir, kapukele kaptanlar vs. Sonrasında ve gümrükte ne yapacaksın onları da ilerde söylerim
00 Yorumla
+1 yılBen kullandım çok değişik bir duygu. Virajları bayağı geniş almak gerekiyor ve buna alıştıktan sonra normal araba oyuncak gibi hissettiriyor😆
05 Yorumla- +1 yıl
Sen mi kullandın tır rüyanda görmüş olmayasın evlat 🙂
- +1 yıl
@Muzafer_Tuğkan önyargı başa bela😇
- +1 yıl
İzlemek isterdim sizi hanımefendi kullanırken
- +1 yıl
@Muzafer_Tuğkan güzel bir deneyimdi umarım yine kullanma fırsatım olur☺️
- +1 yıl
İnşallah hanımefendi
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok keyifli meslek fakat 26 yaşına kadar eline hiç direksiyon değmemesi alışma konusunda seni zorlayacak ve sürekli dikkatli olmalısın tırlar büyük oluyor yollarda bunu kontrol etmeside elbette büyük zorluk demek ama alışırsan her şey olur
00 Yorumla
+1 yılBir kadın isterse herşeyi yapar İnşallah istediğin yere gelip başarılı olursun helal olsun gerçekten.
00 YorumlaCesaretinden dolayı tebrik ederim ehliyet ve eğitimini aldıktan sonra neden yapamayasın umarım başarılı olursun...
00 YorumlaTebrik ediyorum azmin elinden bir şey kurtulmaz uçak ve gemi kaptanı var otobüs şöfötü var tır cı da olur ama önce arabadan ufağından başlaman lazım
00 Yorumla
+1 yılİlk önce, tır şoförü bir sevgili bulman gerek. O sana yardımcı olacaktır her konuda 😄 daha sonrası aileni ikna edip, tır ehliyeti almakta
00 YorumlaAmcam 30 yıldır tır şöfürü, yani ilk önce ehliyetini alman gerek. Sonra zamanla tecrübe edinirsin. Avrupa'da çalışsan, 3000 € maaş alırsın.
01 YorumlaSeni harcarlar ve ayrıca bu kadar bilgisizlikle zor. Önce ehliyet alıp bir kaç yıl ufak ufak tecrübe edin
01 Yorumlaöncelik ehliyet ve SRC belgeleri. biraz zorlu bi süreç bu senin için.
ehliyetten sonra tırcı bi amcanın yanında staja girersin.
00 Yorumla#KızlarBirAdımÖne işte bu be kadın istedin herşeyi yapar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğruca kara ammbar tırcılar kooperatifine gidiyorsun... Aga'lar sana yardımcı oluyor ablam 😂😆
20 Yorumla
+1 yılE sınıfı ehliyet src vs bir ara otobüs kaptanlıpı bölümü vardı hala var mı bilmiyorum.
00 YorumlaZor Bi görev ama. Önce E sınıfı ehliyet alman lazım
00 YorumlaArabalar konusunda 880 cevap paylaştı. zorlu bu meslektir ama gerçekten isterseniz olabilirsiniz
00 YorumlaTır şoförü olmak zordur. Tırla savaşırsın. Tır şoförü olmamak daha zordur. Tırcılarla savaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılOlabilirsin hatta dil öğrenip yurt dışında da bu mesleği yapıp iyi paralar kazanabilirsin.
00 YorumlaArabalar konusunda 302 cevap paylaştı. Kendi araban olmazsa şoför olarak Türkiye'de iş bulamazsın.. otobüs şoförü ol.
00 YorumlaGülşah isminde tanıdığım kıza çok fazla benziyorsun 🧐😲
00 Yorumla
+1 yılEhliyetini yap Türkiye’de sonra İngiltere’de çalış ya da Amerika’da
00 Yorumla
+1 yılOlay sürmekten ibaret değil uzun yolda bir sorun yaşarsan, tekerini değiştirmek vs baya sıkıntılı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkurslar ehliyet ler falan derken 1 senede öğrenirsin. önce taksi sonra kamyon sonra tır ehliyet i alman gerek CE sınıfı ehliyet olmalı zor meslek ama bende tır sürüyorum
00 YorumlaKursa gider alırsın ama Ehliyet almak sürmek bu işin %10 u. Kültür jargon bir çok şey var
00 Yorumla
+1 yılamerikaya git. orada tır şöförlerinin maaşları iyi
00 YorumlaHelal olsun sana , meslek üzerinden cinsiyetçilik yapanlara ibret bir seçim
00 Yorumla
+1 yılTürk Bir kadın var ınsta hesabını atayım bir danışın isterseniz
00 Yorumlahayatımda böyle bir meslek tercihi görmedim çok garip dkskskwğ yani ya kaza yaparsan tır bide
01 Yorumlaizlenecek yol basit tır ehliyeti alman lazım çalışacak tır bulman lazım
00 Yorumla
+1 yılÖnce tır ehliyeti alicaksin sonra iş bulacaksın 😀 basit
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne kadar sürede öğrenirim. Normal araba kullanmayı bile bilmiyorum fakat hayalim uzun yol tır şöförü olmak
+1 yılotobüs şoförü olan kadınlar var tır kamyon neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılYardımcı olabilirim. Bizim şirket bayan tır şoförü almaya başladı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah size akıl fikir versin yani illa bi zor dandik dunduruk şey istersiniz
09 Yorumla- +1 yıl
İnsan hayal eden bir varlık bene lisede evcil hayvan olarak timsah yetiştirmek istiyordum
Cevap sahibi+1 yılİnsan biraz olabilecek şeyleri ister ki olsun
Cevap sahibi+1 yılBöyle seylere ne gerek var
- +1 yıl
Gençlik işte kafa yerinde duramıyor şimdi dönüp bakınca ufak bir gülümseme alıyor
Cevap sahibi+1 yılBu devirde bu tehlikede bu ortamda tir şoförü nedir yav iste Allah akil verecek
Cevap sahibi+1 yılYoksa işin zor
Soran+1 yılSenin olmayan aklını sever faişelik yapma
Cevap sahibi+1 yılFaişe sensin ki bunu istiyorsun
Cevap sahibi+1 yılFaişeyi uzakta arama aynaya bak gorursun
Can Harmanşah ile iletişime geçerek başlayabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInstagram'dan Büşra mangaltepeyi takip et ve iletisime gec
10 YorumlaEhliyetin yok.. bu heves sadece, romantizmle olmaz bu iş
00 YorumlaArabalar konusunda 322 cevap paylaştı. öncelikle ehliyet src ve psikoteknik işini halletmen gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTır şoförü olacağına güvenlik işine gir daha iyi
01 Yorumla- +1 yıl
Askeri ücretten dğşük fiyat güvenlik işi
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor iş tuvalet, uyku, sürekli direksiyon başında olmak...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılönce uzaktan kumandalı oyuncak tır al sürmeyi ögrenince ehliyete yazıl
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbence pilot ol
Gizli Üye(36-45)+1 yıltıra kadar daha yolun uzun. önce B al bence sonrasında C diye devam edersin. en son E
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat