devlet sonuçta bir hız sınırı koymuş, 120 KM. ben sol şeritte 120 ile gidiyorsam arkamdan gelen 180-190 KM hızlı arabaya yol vermek zorunda mıyım? Vermesem bile haklı olan ben değil miyim :)

devlet sonuçta bir hız sınırı koymuş, 120 KM. ben sol şeritte 120 ile gidiyorsam arkamdan gelen 180-190 KM hızlı arabaya yol vermek zorunda mıyım? Vermesem bile haklı olan ben değil miyim :)

Ahaha sol şeridi kapatıp cinnet geçirtenler burada. Arkadaşım sol şerit yolculuk şeridi değildir. 160 ile bile gitsen 200 ile gelen adama yol vermek zorundasın devlet kuralı sınırı varsa o 160 ile gidenin sorunu senin değil. Adamın hastası olur acelesi olur seni ilgilendirmez. Yani sol şeritler sadece araç sollamak içindir. Solladıktan sonra sağa geçmek doğru olanı senden hızlı gelen her araca da yol vermek zorundasın çünkü sağdan araç geçmek yani sollamak yasaktır. Haklı falan değilsin kriz sebebisin.😡
Sol şerit uzun süre işgal edilemez ve suçtur. Sağ ve orta şeritleri kamyonlar/TIR'lar doldurmuşsa ve 110'la giden biri olarak, arkadan gelenden selektör yememek için en az 350 metre geriden 120'ye kadar zaman zaman yükleniyorum. (Ailem olmasa yine aynı mesafeden 150'ye kadar basardım!!!) Selektör yemekten hiç hoşlanmam ve yersem, aşırı hızla gelip yol vermedim diye başka sürücünün kavga çıkarmasından korkuyorum. Milletimiz öfke küpü ve en ufak terslikte bile kavga çıkarmaya meyilli oldu. Bu yüzden sol şerit her zaman en hızlıların, hızlanmanın en müsait olduğu şerididir.
Sol şeritte 120 ile gidebildiğin gibi orta şeritte de aynı sürati yapabilirsin. Kimin neyi ihlal ettiği farketmeksizin sol şerit senin hızından yüksek hızda akıyorsa yol vermen gerekir. Aksi durumda yol vermediğin araç seni geçmek için daha fazla kural ihlali yapmak zorunda kalacak
Özellikle şehirler arası yollarda sol şerit geçiş şerididir. Senden daha hızlı giden araca yol vermen gerekir. Arkadan gelen aracın max hız limitinin üzerinde olması seninle değil trafik kontrolle olan sorunudur.
Cevap
38Cevap
Evet bence gerekli
En mantıklısı ve en surus güvenliği sağ şerittir.
Sağ şerit kamyon ve tirlarla dolu ise arasına girip cikmaktansa orta şerit'ten devam edebilirsin. Önün deki araba yavaş gidiyorsa onu sollamak için sol seriti kullanabilirsin yine orta serite geçmen icap eder. Sol şeriti devamlı surette kullanmak yasak kacla gidersen git
Sol şerit devamlı seyir edilecek şerit değil normal de. Sollama şeridi ama biz devamlı yüksek sürat seyir etmek için kullanıyoruz.
Yol isteyen olursa veririm ben , saçma gelıyor bana otobanda hız sınırlaması olayı
Hız kaç olursa olsun, sollama yapmadığın sürece sol şeritte arabayı sürmek yasak. Sağa geçip oradan devam etmelisin. Eğer önünde araç varsa geçmek için sol sinyali açıp sol şerite geçmeli, geçişi tamamladıktan sonra yine aynı şekilde sağ sinyalı açıp sağ şerite geçmelisin.
İşte şu kafadan sonra neden kadınların trafikte olduğuna laf söylendiği hakkında şikayetlerde bulunuyorsunuz. Babanızın yolu değil trafik kuralları ve trafik hayatı var.
Böyle düşünmen çok yanlış.
Avrupa'da otobanlarda sol şerit 120, orta serit 100, ve sağ şerit 90 olarak belirtilmiştir.. Sol şeritte 120 bin altında gidilmez ceza veriyorlar.. Bizde ise 70 ile orta şeritte giden mal dolu.
Sol şerit akan bir bölge, maalesef kanunlar herkeste eşit olmuyor. Yavaş kullanacaksanız orta ve sağ şeridi tercih ediniz. Çünkü acil olanlar genelde sol şeridi tercih ediyor.
Sol şerti işgal etmemek lazım yol vermek sorundasın, Türkiyenin kanunlarini bilmem ama düşün arkana sivil polis geliyor yol vermiyorsun bunun icin ceza bile yersin,
işte bilmediğiniz konu, sol şerit hızlanma şerididir, sürekli orada aman ben 120 ile gidiyorum diye kullanamazsanız..
180 ile giden cezasını öder ama o da 200 ile gidene yol verir..
Eğer ben 180 ile geliyorsam sellektör yapa yapa vermek zorundasın he yol vermedin mi bir yolunu bulur önünü keser o adamı bir güzel patlakların
Birgün sol şeritte birisini patates edeceğiz. Aracın dibine kadar geliyor. Lan çakal görevli araç, tehlike arz ettiğini bildirip seni şubeye alınca böyle yapabilecek misin? Herkes kurallarına göre kullansın. Özellikle bmw kullanan görgüsüzler.
Sol şerit hız şeridi değildir sadece sollama şerididir bunu bilmeyipte sol şeritten basanlara çok sinir oluyorum gidin bir daha eğliyet alın ya.
Hangi yılda yaşıyorsun sen, 120 diye bir hız sınırı kalmadı. 130'a çıkartıldı, ezberden soru sorma, müptezel
Hayır yol vermek zorunda değilsin. Yavaşlayacak ya da gitsin başka yerden bassın. Sen hız sınırını bozma. Zaten ceza yer. 😂
Arkadan far yakarsa sağa geçmek zorundasın ya da hızını artırmak zorundasın. Yoksa adam makas atmaya çalışır kaza olur
Arkandaki hizliysa vermek zorundasin sol şeridini amaci bu zaten
Tabiki zorunluluktur kurallar çiğnemek için var Tek sorun kimsenij hayatına kast etmemek gerekli
Sol şeritte sürekli gidemezsin 120 ile bir şerit yana kay devam et ordan.
Yol vermek zorundasın sol şeridi sürekli ihlal edemezsin...
Sol şerit işgal edilmez bebeğem 😏 kadınlar neden trafik bilgisi öğrenmiyor 😏
Ver geçsin gitsin ne inatlaşıcan 120yle yolmu biter
Hız ne olursa olsun sürekli sol seritten gitmek suçtur cezası vardir
Teoride haklısın ama pratikte öyle olmaz o iş maalesef
Sol şerit sollamak için orayı işgal etmeye hakkın yok 120 km sabit hızla gidip insanları tehlikeye atma
Sol şeritin amacı o zaten
Yol ver bırak adam gitsin boşa maydanoz olmayın birbirinize
Sol serit hizli senin babanin seridi degil. Ortaya gec
Ne olursa olsun sol şerit sollama yoludur. Kapatamazsın. Hız limitinde gitsen dahi bunu yapamazsın.
Sol şerit sollama şeridi sürekli işgal edemezsin.
Zorundasın senin gibi tiplerin sülalesine her gün sövüyorum otobanda
Burası REPUBLİC OF TURKEY hayatım neyden bahsediyorsun sen
Trafiği kısıtlamaya gerek yok.
Yok verme sakin verme
Kavga çıkar ver geçsin derim..
Sol şerit devamlı gidilecek bir şerit değil
Evet zorundasın
Maalesef sol şeridi kapatıp gidemezssin
Sen yine yol ver.
Şart evet
Evet yoksa çarpar 🤣
Şart