Olabilir. Özelliklerini az da olsa kontrol ederim.
Zamanında Dacia mıydı neydi, modellerini renkleri mi ne güzeldi, bir de muadillerine göre ucuzdu, insanların alası geldi ancak sonrasında parçalarının çok dandik olduğu ortaya çıkmıştı. Yani ha tahta ha bu demişti biri. Mesela yani. O yüzden dikkatli olmak lazım. Ancak soruya cevap vermek gerekirse, ütopik bir dünyada evet yani. Evet dememde seçilmiş fotoğrafın da etkisi var.
Elbette almam almadan önce iyice bir araştırmak lazım çünkü her insan her arabayi rahat rahat süremez rahat süremediğim bir arabayada o kadar para saymam yani o kadar para veriyorsun incelemeden almak olmaz diye düşünüyorum
Benim araba almam demek crash testlerni izlemem demek, tyüm teknik bilgisini okumam demek, gidip bir kaç kez görmem demek. Bu yüzden alacağım arabayı bilmemem diye bir şey mümkün değil.
Açıkcası araç alırken dış görünüş önemli ama benim için özellikleri daha önemli. Kızlar araç alırken dış görünüşe kanıyor, erkeklerde pek bu durumu görmedim. Aynı fiyata daha iyi araç varken sırf dış görünüşü daha iyi diye başka model almak bana saçma geliyor. Tabii herkesin kendi fikri. :)
Yedek parçası bol olan, bakım maliyetleri ithallerine göre ucuz, yerli üretim araçlara öncelik tanırım. Hyundai i20, Renault Megane Sedan, Fiat Doblo gibi.