Manuel
Otomatik
Triptonik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bizim Kendi aile aracımız Manuel Vites Sürdüm de Şöyle Söyleyim manuel Zor Değil aslında Dur kalk olmayan yerde Otomatik den farksız Bi vitese at ilerle fazla gaza basmazsan Zaten Hız Vitesin sınırına gelir onun yukarısına çıkmaz bi üst vitesi atmani ister Otomatik böyle değil tabi Rolanti devri kendisi ayarlıyor Belli devirde Otomatik bir üst vitese geçiyor gaza basarsan he basmazsan yavaslayinca kendisi düşürüyor Ben otomatik Tercih ederim kendime araç alacak olsam Otomatik rahatlık konfor demek
Manuel ve otomatik aracı kullandım. Her ikisinin de zevkleri apayrı.. Manuelde anlık vites değişimini hissedere istediğin anda vites yükseltip o heyecanı hissediyorsun ama otomatikte öyle değil. O heyecan en yüksek devire gelene kadar vitesi yükseltmiyor. O açıdan manuel çok iyi. Otomatikte de tam tersine bayır çayır demeden sadece tek ayakla konforlu araç kullanımını yaşıyorsun. Yokuş stresini yaşatmadan istediğin anda durup kalkışını da yapabiliyorsun.
NOT: Sağ elin vites üstünde olacak arkadaşşş.. ;) :D :D :D
Aslında triptonik bizim ülkemizde yanlış hatalı kullanılıyor. Triptonik ilk Volkswagen grubunda Hayatımıza girmiştir. Aslında bu tam otomatik bir şanzıman olup manuel kullanıma da izin veren bir şanzıman türüydü.
Türkiyede robotize (BVR) vitesli araçlara triptonik deniliyor.
robotize; manuel şanzımanın otomotikleştirilmiş halidir. Alt yapı tamamen manueldir.….
Benim tercihim ise çift kavramalı şanzımanlardır.
Otomatik rahatlık için var ama daha az masraf açan manuel yakıt ve şanzıman dayanıklılık açısından manuel tercihim özellikle polo golf serilerinde dsg şanzıman bayağı sıkıntılıydı 2010 2015 arası düzeltti mi bilmiyorum.
Cevap
22Cevap
Manuel
Manuel vites tercih ediyorum. Uzun yolda keyif veriyor, yolun durumuna göre vitesi yükseltip düşürüyorum. Birkaç otomatik araba kullandım; ama en kötü sıkıntım, ilk kalkışlarda aşırı zaman kaybı yaşamak. Millet birkaç saniyede park yerinden ayrılırken, benimki yarım dakikayı buluyor. Otomatik vitesi sevmememin sebeplerinden bazısı çok yakması, manuel vitese göre yüksek devirde vites değiştirmesi, şanzıman arızası ve onarım maliyetlerinin çok pahalı olmasıdır. Triptronik hiç kullanmadım.
Manuel severim * şimdi manuelde kalmadı trafikte çoğu araç otomatik çok yaygınlaştı çok da kolay ama manuel diyeceğim
Manuel'i daha çok seviyorum ama İstanbul'da yaşadığım için otomatik vites tercih ediyorum. Manuel SUV bitirdi bizi be. :/
Öyle cidden.
Tiptronik tercihim ama hiç triptonik kullanmadım onu da bi denemek lazım
İkisini de kullanıyorum ama bence güvenlik acisindan manuel daha iyi pratiklikte ise otomatik
Hiç ayırt etmiyorum.. İkisi de aynı benim için ama düz vitese alışkın olduğum için daha vefalıyım ona karşı..
Tebrikler bu arada etiket için..
Otomatik daha iyi gibime geliyor hiç olmazsa yormuyor fazla
Otomatik vites iyidir gerçi manuel sevenler için bazı araçlarda f1 var
Keşke f1 de olsaydı seşeneklerde, o yüzden triptonic
Ben manuel daha çok seviyorum kardeşim ya, bu vitesle oynayacan böyle
Triptonik vites ne oluyo bilmiyorum da
İstediğinde otomatik, istediğinde vitesli şeklinde kullanabiliyorsun. Benim aracımda bu özellik multidrive diye geçiyor. Yokuşlarda bazen otomatikten düze alıp vites küçülttüğüm oluyor ya da bazen uygun yollarda trafik varsa vites hızla tetiklenmeyip atmadığında düze alıp vites büyülttüğüm oluyor. Vites kolu yok ama direksiyon altında vites butonları var...
Konfor bakımından otomatik severim ama arabayı gerçekten hissetmek istersem manuel vitesli olabilir ama ben konforluk ve rahatlıktan yanayım
Mitsubushi daha çok hayat tarzım <3
Otomatik vites tembellerin işidir. Nokta
Tam otomatik en rahatıdır.
Otomatik vites sürmedim ama sürmek isterdim
Kullandığım otomatık ama manuel sevıyorum
Düz vites de otomatik denemedim hiç
Otomatik vitesli aracı kullanmak daha kolay..
manuel keyifli oluyor ama otomatik istiyorum
Otomatikten baska bir sey suremiyorum
6 ya da 8 vitesli olması yeterli
Farketmez hepsi uyar bana
otomatın ya bu zamanda manuel kullanılmaz
Otomatik iyidir ya
Tercih etmiyorum
Ben mauelciyim
Otomatik
Otomatik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?