Yazın sıcakta, kışın karda birkaç kez yolda kaldım. Arabayı alalı 6 ay olmuştu, 2013 yaz tatilinde ailecek 50 km uzaktaki hamamlara gezmeye gittik. Dönüşte dik rampalarda arabamızın harareti çok yükseldi ve rampa ortasında kalakaldık. Sonra bagajdaki su şişelerinin birkaçını boşalttık, 1 saat dinlendik. Tekrar yola çıktık, bir köyün yakınlarında yine yolda kaldık; ama ikinci kalışımız çok riskliydi! Araba öyle hararet yapmış ki, 2,5 litrelik suyu 10 saniyede bitirdi! Habire çeşmeye suyu doldur-boşalt yapmaktan yorulduk. Yine 1 saat dinlendik. Şehre kadar sıkıntısız indik, tam şehrin kenarındaki mahalleye girer girmez otobüsçü amcamla karşılaştık. Amcam son durakta mola veriyordu. Üçüncüyü amcam kurtardı. O olmasa şehrin ortasından geçen çevreyolunda rezil olmuştuk! Ertesi gün sanayiye götürdük, meğerse conta yakmış! Yüklü para verdik.
Şehirler arası yolda iyi bir hızda arka lastiğimin parçalanmasını takiben emniyet şeridine attım kendimi ve stepneyi takmak istedim kriko bozuldu ve en sonunda civardan bir lastikçiyle iletişime geçerek bana ulaşmasını lastiğimi değiştirmesini sağladım
Araba kolay kolay yolda kalmaz. Yolda kalırsa teknik destek ekibi bu durumu bir telefonla çözebilir. Ateşleme bobini ya da buji çakmaklarının bitmesi bile arabayı çalıştırmaya bilir.
Araba ile yolda kalınma durumu öyle kolay değildir. Arabanın ateşleme bobininde sıkıntı vardır. Çalışırken tekler ve aküye destek veremez.
İkinci bir husus aküde bir sıkıntı vardır. Ancak aküyü dinlendirerek çalıştırabilirsiniz. Artı yoldan geçen bir arabayı durdurup akü ateşleme yardımı isteyebilirsiniz. Araba yine çalışacaktır.
Araba kolay kolay yolda kalmaz. Kalıyorsa teknik parçalarda bir aksaklık vardır. Bunun için araba bakımı şarttır.
Bu arada hiç yolda kalmadım. Çünkü lastiklerimi bile havanın değişimine göre değiştiriyorum. Mesela yağmurlu havalarda yağmur lastikleri kullanırım. Karda kar lastiklerini kullanırım ve zincir takarım.
Yaa komik bir anım var benimde, yolda lastiğim patladi ve lastik usul usul inmeye basladi. Araba lastik uyarisi vermeye basladi, arabayi bir binanin önünde durdurdum, lastik tamamen inmişti. Bir bey geldi gecmis olsun dedi, teşekkür ettim. Oranın muhtarı çıktı beyfendi. Acayip yardımcı oldular, kulaklari çınlasın. Her zaman şansliyimdir, bereketliyimdir. Bu da onlardan sadece biri :)
ohoo defalarca, genelde şehir içinde olduğu için arabada çok eski bir anadol kamyonet olduğundan anlayan birileri olurdu etrafta kolayca sorunu çözüp devam ederdim zaten bir süre sonra kendim yapmaya başladım.